Puchong Prima - Putra Height

11:56 am

✿...السلام عليكم✿

Ni cerita masa bulan puasa hari tu. mem besar ke Puchong Prima sebab nak ambil tudung raya... tengok tu... raya punya pasal...sanggupp... haha...

bila dah sampai sana, terawal laa pulak. janji pukul 5 tapi kol 4 lagi mem besar dah terpacak kat sana. pastu dok laa merayau2 kat area situ sambil tengok2 gelagat orang shopping raya.

entah camne tetiba ternampak laa stesen LRT yang baru je siap dibina. dalam hati cakap... why not kita try? lagi pun bukannya selalu kita naik LRT ni kan... plus, ni LRT baru (masa tu baru  je 2 hari Pak Najib merasmikan LRT ni kat Putra Height)

makanya... moh le kite ke Putra Height... (bunyi cam jauh je padahal... sekangkang kera je...) bercerita dengan gambar la yek!

yang best nyer bila ada kad ni tak dah payah risau kalau nak ke mana2. as long as perutnya ada kredit, jalan lah ke mana2 yang korang suka ;-)

pintu masuk / keluar


bacalah sampai boleh faham ;-)


surau - tak campur jemaah lelaki perempuan.

tempat wuduk di dalam surau...

telekung, sejadah dan aircond - antara kemudahan yang disediakan. rasanya, surau kecik ni boleh memuatkan 6 - 7 jemaah dalam 1 masa.

tandas. yang biru untuk lelaki yang merah untuk perempuan.

bersih je.. almaklumlah benda baru...



tinggi betul eskelator ni!























p/s malas nak menaip sebenar nyer...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

27 Your Words of Lo♥e

  1. tu dia..aku tak sampai sini lagi.nampak luas stesen ni.

    ReplyDelete
  2. saya masih tak faham lagi route kalau nak gi mana-mana naik lrt ni..yelah baru duduk kl 2 bulan.. =P

    ReplyDelete
  3. tempat kita ada banyak kemudahan awam sebenarnya..cuma orang kita tak sedar n tak menghargainya. lebih suka memandu sendiri *termasuk lah ahkak..hehe
    tengok gambar2 yg anies paparkan..nmpk mcm kt luar negara. kita bangga bergambar dalam keretapi kt luar negara yg sesak..kononnya negara tu maju. padahal negara sendiri lebih selesa pengangkutan awamnya.pelan2 negara menuju kearah permodenan tapi rakyat berfikiran dok tahap tu juga..chaner tu..;)

    ReplyDelete
  4. Dah naik LRT ikut laluan sampai Ara Damansara...tp menakutkan bila waktu malam sebab masih sunyi stesen tu...the best part is...Taxi pun xde....

    ReplyDelete
  5. good info wak. PG da lama tak travel ke kuala lumpur. inshaAllah hujung tahun will be. ;)

    ReplyDelete
  6. ooo...aku baru tahu ada route nak ke sana...
    bagus info ko ni...

    ReplyDelete
  7. Benda baru mestilah cantikkan??

    ReplyDelete
  8. Naik dah anies kat IOI Puchong ke Sentul
    Mmg tinggi..benda baru seronok
    Pestime naik menggelabah juga huhu

    ReplyDelete
  9. assalamualaikum anies...
    lama sungguh tak singgah sini. maaf...akak pun baru dapat on9...
    mudah2an anies masih ingat kak anim..
    dapat mai SP lagi...kita jumpa no

    ReplyDelete
  10. klu terserempak nnt jerit ye.. hehehe

    ReplyDelete
  11. Teringin nk naik.. Tp mcm susah jer dgn berkerusi roda..

    ReplyDelete
  12. semua baru kalau p yg lama haha faham2 jelah. tangga punya lah tinggi. huh lap peluh

    ReplyDelete
  13. masa shopping raya hari tu , ada nampak juga . sempat sembang kencang dengan anak buah nak try lrt ni pi kl ...

    ReplyDelete
  14. Tinggi betul laluan LRT tu. Seram cheq!

    ReplyDelete
  15. salam..
    wahh bgus tmpt nye kwsan.brsih je..
    surau tu pling penting kan..

    ReplyDelete
  16. semakin banyak kemudahan pengankutan awam kan..:)

    ReplyDelete
  17. kemudahan lengkap utk semua tu

    ReplyDelete
  18. Syok2 scroll tengok gambar tetiba terbaca ayat yg akhir tu... kelakar pulak.. patutlah gambar makin bawah makin senyap je, tak tulis apa2 hehee.. :D :D

    ReplyDelete
  19. Thanks, Anies bawak tour gi stesen lrt :)

    ReplyDelete
  20. Wahhh...akak pengguna public transport tegar pun belum sampai sini lagi.

    ReplyDelete
  21. hoho, blum brkesemptan nk try sbb dh xduduk kl..
    one day!
    2 la, ritu nek yg kelana jya line mmg prasan ada laluan baru..

    ReplyDelete
  22. Siqah pun baru tahu kewujudan penambahan laluan LRT. Tahu pun sebab masa pergi KL marathon naik LrT. Duk tengok senarai stesen dah menambah sampai ke Putra Height. Senang sangat sekarang bila ada kemudahan LrT. Boleh kurangkan kesesakan jalan raya. Yeke kurang? Hee

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆