HCM, Vietnam: shopaholic abroad II

2:14 pm

✿...السلام عليكم✿

Sambung cerita kat HCM sambungggg... nak nak habis pun liat sesangat... hehehe...

okey, okey... tapi sebelum tu...

Vietnam 1
Vietnam 2
Vietnam 3
Vietnam 4
Vietnam 5
Vietnam 6
Vietnam 7
Vietnam 8

silalah klik ya... jangan segan2... buat macam rumah sendiri

lepas je lunch, van yang kami naik tu terus ke Ben Thant market. nak shopping kali terakhir konon2nya... anies memang tak plan nak shopping bagai just nak cari barang2 yang dikirim je. since mama kirim baju cotton, so anies pergi ke kedai ni. agak sesak dengan pelanggan masa ni. so salah seorang pekerja kedai ni bawa kitorang ke kedai mereka yang terletak kat luar Ben Thant. 

ni laa kedainya... berhadapan dengan Ben Thant... pelanggan tak laa seramai kat dalam pasar tu... kat sini pun banyak pilihan juga and harga pun beza RM2 - RM3 je... tapi pepandai laa tawar menawar... lepas tu kami masuk semula ke dalam pasar... cuci mata lagi sampai pengsan ;-)




mana laa orang Malaysia tak reti2 nak stop pergi Vietnam... hah, sebab ni laa... cantik...pastu murah pulak tu... 



nak cari souvenir, kalau kena caranya, mesti akan dapat murah...

balik dari city tour (nanti anies share ya) kami sambung lagi shopping... hah... tengok tu... nama pun orang pompuan... kalau tak shopping tu bukan orang pompuan namanya hahaha...

sekali lagi kami singgah night market... masa ni belum sibuk lagi...

kalau dah namanya memborong kat HCM ni, nak tak nak suka tak suka kena juga laa beli beg extra hahaha... tapi awas!!! jangan terlebih timbangan! ada yang kena campak ke luar dari kapal terbang nanti.... hahaha...

bye-bye night market... ada rezeki lagi kami datang lagi...

credit gambar: blogger nina dan farah

daaa.... thanks for reading...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

33 Your Words of Lo♥e

  1. adik ipar aku pi sana kemain dia shopping sampai tak nak balik katanya...sabo je la...hahaha...

    ReplyDelete
  2. jalan² singgah petang ♥

    ReplyDelete
  3. Memang menarik pergi sana. Patut yang ramai nak pergi.

    ReplyDelete
  4. Bestnye...terimbau kenangan lama masa pegi HCM.

    ReplyDelete
  5. Kain2 cotton tggi melangit kan? Geraaammmm tgk.

    ReplyDelete
  6. bestnya tgk!! belum pergi lg dah rambang mata.. huhuhu..

    ReplyDelete
  7. hahahaha.. kesian budak tu. comel pulak selipar jamban hotel :P

    ReplyDelete
  8. bestnya anis ... mesti rambang mata kan.

    ReplyDelete
  9. anies mesti borong sakan kat sana...syurga beli belah org Msia la ni

    ReplyDelete
  10. Amboi!!! dari pagi sampai ke malam shoppingnya.

    ReplyDelete
  11. wahhh vietnam dah ade lace la ... nanti nk pi lg sekali la

    ReplyDelete
  12. bila nk hbis entri ni. mls dh nk taip

    ReplyDelete
  13. Fuhhh... boleh rambang mata jadinya ni... mcm2 barang ada...

    ReplyDelete
  14. pergi vietnam nih memang best...terutama textil nya...tapi benda paling saya suka ialah kopi vietnam, syok ooooo hehe

    ReplyDelete
  15. Banyaknyaaaaa. Mabuk tengok kain. Hehe

    ReplyDelete
  16. Boleh sawan kalau lama2 dok dalam pasar ben thant tu...semua nak..haha
    Baju pun boleh tempah siap2 kalau nak

    ReplyDelete
  17. salam..
    wahh kain dier... <3<3<3

    ReplyDelete
  18. Klu sis GI sana , confirm licin terus duit ... Hahahaaa

    ReplyDelete
  19. Tengok kain banyak cenggitu rambang mata, tak tahu nak beli yang mana.

    ReplyDelete
  20. lama tak singgah cni. dah sampai vietnam dah cik anies kita.. huuuu jelesnyer...!

    ReplyDelete
  21. ada member balik dari sini katanya kena pow dekat Ben Thant...Ben 10 betul

    ReplyDelete
  22. mmg bestlah... seronok tengok.. syok berjln2 shopping mcm ni.. puas hati :)

    ReplyDelete
  23. Banyaklah shopping tu yea... kemain cantik-cantik nampak kain-kain tu... 😍

    ReplyDelete
  24. bestnya..klo lya g.msti beli byk kain sini

    ReplyDelete
  25. Memang boleh pengsan dalam timbunan kain tu, hehe. Confirm jadi pening nak pilih kain yang mana. Too many choices. Kawan Sha hari tu shopping kat area ni je sampai 20 pasang kain.

    ReplyDelete
  26. kenapa tak habaq..nak kirim sutera vietnam hehehe.bila nak pi lagi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu org sponsor kak... errr akk ke tu org nyer? hahahahah

      Delete
  27. ermm kalau ada org sponsor nk p tmpat yg xsempat cover. lps tu ke hanoi. wow berangan dh

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆