#PremiereWithBudiey #BudieyDotCom #BountyHunters2016

9:56 am

✿...السلام عليكم✿

Siapa peminat Lee Min-ho, sila angkat keyboard?

yeahh... i'm pretty sure yang kipas susah mati Lee Min-ho (LMH) pasti tertunggu2 filem ni kan? kan?

tapi sebelum yu olsz pergi tengok, apa kata baca sikit review anies tentang filem ni... i'm not a professional reviewer (eceh!) tapi boleh laa... boleh laa kalau korang nak amik sikit pandangan tak seberapa ni... hehe...

okey, cerita ni mengisahkan tentang dua orang bekas anggota Interpol iaitu Lee San (LMH) dan A-You yang secara tidak sengaja 'menjadi' pengganas kerana terlibat dalam siri letupan di sebuah hotel di Macau.

mereka akhirnya dapat ditangkap oleh Katie (Tiffany Tang) yang merupakan ketua 'pemburu' yang mencari dalang di sebalik kejadian yang berlaku di Singapura. penangkapan tersebut pada asalnya disangka kerana 'status' mereka sebagai pengganas, tetapi rupa2nya, mereka ditangkap bagi memperkuatkan Katie dan kumpulannya sekaligus membantu mereka membersihkan nama mereka sebagai pengganas.

di Seoul, mereka mencari Dupham (orang yang dikatakan bersekongkol dengan Sammy) tetapi selepas menemui Dupham, maklumat yang diterima mengatakan oang yang mereka buru bernama Amy. untuk mencari Amy, mereka terbang ke Bangkok. setelah sasaran bernama Amy dikenalpasti, mereka meneruskan pemburuan untuk mencari dalang sebenar yang bernama Tommy di Jeju.

bagaimana mereka mengatasi semua masalah ini? dapatkan mereka mencari Tommy dan menghalang satu lagi siri letupan hotel di pulau peranginan tersebut?

tentang jalan cerita, smooth dari awal sampai ke akhir walaupun agak cliche. penonton dah boleh agak apa yang akan berlaku kepada Katie dan kumpulannya walaupun mereka diserang dan hampir terbunuh. then, ada elemen lucu dan romantik yang pastinya menambah perisa untuk filem ni.

dari segi lakonan, hampir semua pelakon dapat deliver watak masing2 dengan baik. tapi, since filem ni mostly produksinya dari Hong Kong, maka suka atau tidak yu olsz esp. peminat2 LMH terpaksa laa terima hakikat bahawa suara LMH telah di dubbing ke Mandarin / Kantonis. so, agak hampa juga laa sebab 'suara asli' LMH hanya dapat didengar dalam beberapa patah perkataan sahaja.

dari segi kesan khas, props dan sebagainya, tak dinafikan 'elemen Hollywood' banyak diserap dalam filem ini. tapi kelebihan filem ni terletak pada martial arts yang dipersembahkan oleh pelakon itu sendiri. memang superb bila mana seorang hunters boleh kalahkan 10++ penjahat (u know what i mean)

so, overall untuk filem Mandarin / Kantonis pertama yang anies tengok untuk tahun 2016 ni, anies beri 3 1/2 ***.

so, peminat2 LMH - mark your date kerana mulai hari ni, filem ni akan memburu yu olsz di seluruh pawagam tanahair.

terima kasih banyak2 kepada pihak Budiey.com di atas 2 pass tayangan premiere ni...

Katie (baju pink) bersama anggota barunya, Lee San (tengah) dan A-You (dua dari kiri) ketika mereka berada di Bangkok

Lee San dan A-You tatkala menewaskan pengganas yang paling dikehendaki...

Lee San dan Katie ketika diserang orang konco-konco Tommy

credit gambar: google.com

trailer. credit youtube.com

SELAMAT MENONTON!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

15 Your Words of Lo♥e

  1. lama dah tak pi tengok wayang weiii...selalunya donlod je..huhu...

    ReplyDelete
  2. Wahh.. LMH berlakon dalam filem HK. Lama juga tak layan filem dari HK ni. Tapi bila dah dubbing memang tak berapa best plak nak tengok. Huhu.

    ReplyDelete
  3. Hah! aaarkk!!! histeria jap... sebab Mrs. A salah seorang kipas susah mati LMH.
    Nak pi ajak anak tengok nih!
    #tolongjangankecam

    ReplyDelete
  4. ni macam best..now u see me 2 hang dah tengok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x tgk lg... sbb kena tgk yg 1st dulu br fhm ;-)

      Delete
    2. xpyh tgk yg 1st pon dh boleh faham. hahaha

      Delete
  5. Yg ni pun best... layan movie2 mcm ni... thanks sharing.. :)

    ReplyDelete
  6. hehehe... selalu nyakat my adik. hero lawa la.. tengok bapak hero atau atok hero.. lelama deme pun tak encem gak...
    ayat ngusik

    ReplyDelete
  7. Sesekali nak layan cerita hong kong jugak la...
    Last tengok cerita mermaid..

    ReplyDelete
  8. Peminat LMH boleh lah tengok movie ni..

    ReplyDelete
  9. cheq tak tgk korea hahaha tp cheq teringin nk l korea

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆