Cuci2 mata @ KL Y.E.S Fest, PWTC

10:26 am

✿...السلام عليكم✿

Sebenarnya tak ada apa2 tujuan pun datang ke sini. Sekadar nak tengok2 gelagat manusia yang suka membeli belah ni esp dalam keadaan ekonomi yang tak berasa nak sedap ni.

Orang Malaysia ni kan 'pantang' kalau ada sale. So, meneru laa yang datang dan membanjiri aras 3 dan 4 PWTC ni.

Bila sampai kat sini, anies tengok keadaannya tak laa sesesak mana pun. Masih boleh berjalan lagi walaupun berhimpit kat lorong masuk dewan.

Dari 1 booth ke 1 booth, para pempamer ligat mempromosikan produk masing2. Kebanyakkannya produk2 yang sebelum ni dijual secara online, so kat sini kita boleh tengok kat depan mata. Tak risau laa tentang defect ke, tercarik ke etc.

Kat sini, bukan setakat baju, shawl, jubah, tudung je yang dijual. Barang2 makanan macam cookies, yogurt, cake, kuih muih, sambal kering pun ada dijual.

Tak ketinggalan, novel2, minyak wangi, accessories wanita... dan banyak lagi... boleh didapati dengan harga mampu milik... Wahhh ayat da macam promoter Mood Republik pulak  ;)


selebriti2 tempatan juga ada yang ambil bahagian seperti Fynn Jamal, Neelofa, Adam Corie (masa anies lalu kat booth, dia ada kat situ tengah layan customer), Ella, Emma Maembong, Afdlin Syauki etc. tapi diorang tak ada pun kat booth. bagi yang datang, kalau bernasib baik, jumpa laa... 

masa tengah turun tangga, nampak booth milik blogger Irine Nadia (Fiska). jengah2 juga kat situ mana laa tau tetiba dia ada kat situ ;-)


Cala Qisya... antara jenama yang tak perlu diperkenalkan lagi. sesak ooo masa lalu kat sini...

sapa laa pembeli bertuah yang dapat kereta hensem ni... perrghh...


Okey laa.. tu je yang nak dibebelkan. mata dok melilau tengok barang2 yang dijual. Belinya tak pun. Sebabnya mood nak membeli tu, tak sampai lagi. Bukan sebab gaji tapi barang yang berkenan tak ada kat Y.E.S ni... mmmm..

btw, next KL Raya Fest adalah pada 16-17 Jun 2016! jom serbu!

mem besar ada meeting buku teks. malam baru BW ;-)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

20 Your Words of Lo♥e

  1. artis sekarang pandai ambil peluang berniagakan..

    ReplyDelete
  2. aaaaa bestnya :(
    qila tak sempat gi ehe

    ReplyDelete
  3. tak sempat nak ke sana..
    padahal gaji yang tak sempat nak kejar..ehehehe

    ReplyDelete
  4. tak berkesempatan pun ke sana anies..

    ReplyDelete
  5. Rakyat Malaysia walaupun ekonomi tak bagus membeli belah tetap jugak...

    ReplyDelete
  6. yeah..org malaysia suka shopping time YES ni.
    singgah sini :)

    ReplyDelete
  7. selalu nya time hujung2 tahun ni lebih seronok jalan2 tanpa membeli..kan?cuci2 mata memang best.tunggu nak dekat2 raya nanti baru la syok membeli..

    ReplyDelete
  8. borong banyak2 kalau ada yg berkenan yer anies.

    ReplyDelete
  9. Bila tak sesak tu baru puas nak mewindow nyoping kan :)
    Nak kelebek lagu mana pun senang.. hehee

    ReplyDelete
  10. walaupun xmembeli.. rajin gak anis pergi.. kalau jijah memang tak la! heee

    ReplyDelete
  11. Biala ekonomi sesak macamne pun klu de sale mesti org serbu.... Cantik kete tu...;-)

    ReplyDelete
  12. Zumal mudah tergoda tak boleh cuci mata nanti tercuci poket sampai kosong. Hehe ^-^

    ReplyDelete
  13. nampak best tp kalau sesak2 macam ni mood nk shopping pun ke laut. hahaha
    tak sabar nk raya gitu. rasanya raya thn depan xshop sgt kot. heee

    ReplyDelete
  14. Ada member bg tau hari tu..tp x sempat nak pergi.

    ReplyDelete
  15. kalau buku saya jarang lepas diri untuk membeli jika ada bajet..

    ReplyDelete
  16. Baguslah Malaysia makin ramai orang pandai berniaga.

    ReplyDelete
  17. Jamu mata sambil tgok retis ker anies..

    ReplyDelete
  18. Aiza tak berkesempatan ke sana.. sesekali window shopping pun ok juga..

    ReplyDelete
  19. bestnya la kan kalau dapat shopping sakan ;)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆