Ekspo Buku Malaysia 2015 @ PWTC

1:01 pm

✿...السلام عليكم✿

Hari tu, anies ada beritahu bahawa Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PBAKL) akan berpindah dari lubuk asalnya, PWTC ke MAEPS Serdang mulai tahun hadapan. so, ada sedikit pembetulan kat sini.

pertukaran tempat ini disebabkan tiada tarikh khusus untuk melangsungkan PBAKL. ini kerana tarikh yang lazimnya digunakan oleh pihak bertanggungjawab telah diisi dengan program yang lain. disebabkan itu, mahu tak mahu, pihak terbabit terpaksa memindahkan lokasi PBAKL ke tempat lain.

mungkin ada yang tak tahu, kalau nak booked apa2 event kat PWTC ni, kena buat awal2. paling tidak setahun sebelum event berlangsung. kalau sebulan dua baru nak booked, alamatnya gigit jari laa...

okey, kita masuk topik yang sebenar... ni just nak war2 kan kepada yu ols yang tak ada rancangan lagi untuk ke mana2 sempena cuti sekolah yang bakal menjelma.


kalau ada kelapangan, boleh laa bawa anak2 or family ke sini. daripada buang masa buat benda yang tak berfaedah, sekurang2 nya mereka boleh menambah ilmu.

teringat anies pesanan seseorang. biar rugi membeli buku kerana ilmu di dalamnya tak kan surut sampai bila2. so, bila yu ols belikan buku untuk anak2 or untuk sesiapa sahaja, jangan ada rasa ralat / kedekut walaupun buku tersebut berharga RM1. siapa tahu, kerana buku tersebut, bukan sahaja anda dapat pahala, malah ilmu yang baik yang disampaikan dalam buku tersebut akan menjadi bekalan di hari kemudian.

okey laa... melalut dah ni... sesiapa yang datang nanti... jom kita dating!

tu je... daa....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

17 Your Words of Lo♥e

  1. Rm 1 je promosi, nak pergilah :-)

    ReplyDelete
  2. Memang ditunggu nak ke sana nanti.. PB1M tunggu akak datang yer..hehehe.. dah beratur list novel nak beli nie.. :)

    ReplyDelete
  3. mesti ramai yg xlepaskan peluang mengunjungi pesta buku ni...beli buku banyak2 utk dibaca.

    ReplyDelete
  4. btol ke leh deting.,, wahh bestnyerr ;p

    ReplyDelete
  5. oh...gitu ceritanya.Insha Allah aku gi melawat hang na...

    ReplyDelete
  6. tak pernah lagi pergi pesta buku macam ni :) ...

    ReplyDelete
  7. rasa macam nak pergi la nanti ... tq sbb share :)

    ReplyDelete
  8. tiap2 tahun saya pergi...
    tahun ni tak sure,,haha

    ReplyDelete
  9. Kalau dekat nak juga pergi ni anies tapi sayang jauh lah...

    ReplyDelete
  10. Tak berkesempatan nak berkunjung pesta buku kali ni... sayangnya.

    Lama tak berblogging nie... salam ceria selalu.. :D

    ReplyDelete
  11. nanti saya bawak anak2 datang sini.... isi tabung jap ye...

    ReplyDelete
  12. Waaa. Seronokknya. Tapi, jauuh.

    ReplyDelete
  13. baru berangan nak pergi maeps serdang.. hehe.. apa-apa pun, jom ramai-ramai berkunjung ke pwtc..

    ReplyDelete
  14. Oh hujung bulan ni. Kena tanda kalendar. :)

    ReplyDelete
  15. Best jugak ni kalau bawak anak2

    ReplyDelete
  16. ada lagi ke.. bestnya kalau duk dekat sini..leh p

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆