Dari PWTC ke MAEPS, Serdang

10:31 am

✿...السلام عليكم✿

Rasa2 boleh tangkap tak apa maksud title kat atas ni? tak dapat? tak pe... it's okey... ;-)

sebenarnya, ianya suatu berita yang kurang best khususnya kepada pengunjung2 tetap PESTA BUKU ANTARABANGSA KUALA LUMPUR (PBAKL).

then you get the point?

mulai tahun hadapan, PBAKL akan BERPINDAH ke MAEPS, Serdang. ni bukan rumours ya tapi kenyataan!

bagi yang tak tahu, MAEPS adalah tapak utama di mana MAHA (Malaysia AgricultureHorticulture & Agrotourism) berlangsung pada setiap 2 tahun tu.

jadinya, bagi yu ols yang dah selalu ke PWTC saban tahun untuk memborong buku, makanya mulai tahun hadapan, bersiap sedialah untuk menapak ke MAEPS.

kenapa tak buat kat PWTC lagi?

khabarnya, ruang yang disediakan di PWTC tidak cukup untuk menampung pempamer yang sentiasa bertambah saban tahun. berbanding dewan di MAEPS yang agak luas serta kemudahan meletak kenderaan yang banyak, jadi pihak yang bertanggungjawab berasakan bahawa kekurangan yang ditampung oleh PWTC selama ini boleh diambil alih oleh MAEPS. ini sekaligus akan memberi keselesaan kepada para pengunjung dan pempamer as well.

so, sebagai percubaan awal, pihak MABOPA (pihak yang bertanggungjawab ke atas PBAKL) akan mengadakan YEAR END SALE (YES) kat MAEPS. kalau tak silap pada 21- 22 November ni. kalau tiada sambutan atau banyak kesulitan yang dihadapi, barangkali PBAKL akan terus kekal di lubuk asalnya - PWTC.

p/s nak kekal kat PWTC sebab dah serasi... ;-(

gambar lama @ PWTC

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

17 Your Words of Lo♥e

  1. Perlu ruang yg besar lah tu Anies..
    Akak hanya memborong buku di Pesta Buku Karangkraft tu hari jer..

    ReplyDelete
  2. memeyla kemudahan meletak kenderaan yang banyak , tapi masaelahnyer parking tuu jauh dan kalo ujan leh basah lencun dan kalo tghari panas terik leh terbakar tembakau yeee ;p

    ReplyDelete
  3. bertukar tempat utk kebaikan...oklah tu.

    ReplyDelete
  4. oh! ok.
    Terima kasih kongsi info tu

    ReplyDelete
  5. ok, tak suka jugak..sebab kalau kena bertugas, then jauh, balik lewat.huhuhu.nak PWTC jugak..

    ReplyDelete
  6. pray for PWTC...ni rumours kan?

    ReplyDelete
  7. Mungkin lepas ni dapat pergi dengan selesa agaknya kat sana. Luas nak parking agaknya. PWTC sesak sikit.

    ReplyDelete
  8. setiap tahun jgk pasang angan2 nk ke pesta buku.. tapi hajat xtrcapai... hehehe

    ReplyDelete
  9. i like sbb di tempat saya . senang nak merempit ke situ tapi saya lbh suka klu dibuat di putrajaya ... mungkin kapasiti putrajaya x cukup besar utk menampung ...

    ReplyDelete
  10. thank you for the info Anies. MAEPS dekat skit, boleh jenguk-jenguk nanti.

    ReplyDelete
  11. Kat MAEPS serdang? Tak dapat la aiza pergi naik train lagi.. Selalu ke pwtc tu aiza naik train..

    ReplyDelete
  12. Kalau kat Serdang...dekat ciket dengan rumah saya.. :)

    ReplyDelete
  13. Oklah.lagipun senang nak park kereta.

    ReplyDelete
  14. Harap-harap stay kay PWTC. Easy access using public transport. Ye lah, kita saban tahun datang naik KTM. Kalau buat di MAEPS Serdang, ada KTM or LRT or Monorail ke?

    ReplyDelete
  15. kalau kat serdang ... memang nak gi la kot ;)

    ReplyDelete
  16. sebenarnya senang kalau kat PWTC kan anis. banyak kemudahan

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆