#AboutLove

12:34 pm

✿...السلام عليكم✿

Kalau memang terlihat rumit, lupakanlah.
Itu jelas bukan cinta sejati kita.
Cinta sejati selalu sederhana.

Ada seseorang dalam hidupmu
Yang ketika ia pergi,
Maka ia juga membawa sepotong hatimu.

Terkadang cinta tumbuh dengan cara yang amat ganjil
Dan di tempat yang keliru.

Cinta hanyalah segumpal perasaan dalam hati.
Sama halnya dengan gumpal perasaan senang, gembira dan sedih.

Suatu saat jika kau beruntung
Menemukan cinta sejatimu,
Ketika kalian saling bertatap untuk pertama kalinya,
Waktu akan terhenti.

Jika berjodoh,
Tuhan sendiri yang akan memberikan jalan baiknya
Termasuk kebetulan-kebetulan yang menakjubkan.

Kau tidak akan mendapatkan seseorang
Kalau kau telalu mencintainya.



My review:

Dah lama rasanya anies tak buat book review. Kebetulan, Khamis lepas anies menghadiri Festival Sastera Kanak-Kanak (nanti anies share ek), ternampak buku ni. Nampak menarik masa memula baca sinopsisnya then terus rembat!

Okey, buku ni merupakan himpunan kata-kata hikmat, nasihat serta pujangga yang dinukilkan seorang penulis dari negara seberang, Tere Liye. Walaupun penuh dengan kata-kata yang bermadah, namun terselit juga nasihat yang membuatkan kita terfikir, mengapa pentingnya cinta dalam kehidupan, mengapa cinta memusnahkan manusia walaupun hakikatnya cinta tidak sebegitu dan banyak lagi.

Penggunaan layout yang simple dan menarik membuatkan pembaca bukan sekadar menghayati bait-bait yang ditulis tetapi juga menghanyutkan pembaca untuk menyusuri keindahan nikmat yang dinamakan cinta.

back cover

antara kandungan yang terdapat dalam buku ni

Spec buku:

ISBN: 978—967-411-668-2
Penerbit: PTS Publishing House Sdn Bhd.
M/s: 110
Tahun terbitan: 2015
Warna: 4

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

18 Your Words of Lo♥e

  1. Rajin membaca jambatAn ilmu:)

    ReplyDelete
  2. menarik sekali susunan kata2nya...

    ReplyDelete
  3. Tere Liye ni banyak karyanya yang best2. Antara kegemaran saya Hafalan Shalat Delisa :)

    ReplyDelete
  4. Menarik kata-katanya tu... cover pun cute je...

    ReplyDelete
  5. jejalan sini jap... pinjam buku ni, nak baca...hehehheheheh... isi tabung kat sini jap....

    ReplyDelete
  6. cam sweeet je.pinjam boleh?hehe

    ReplyDelete
  7. anies komen apa atas tu hehe

    anies ni penulis majalah ka? rasa macam ada terbaca kat blog mana ntah

    ReplyDelete
  8. Tengok cover pun teruja nak tau isinya ^-^

    ReplyDelete
  9. buku ke tu? ... simple sungguh. nampak macam kad ucapan :)

    ReplyDelete
  10. Chantik nyer cover...i likeeee

    ReplyDelete
  11. berfikir sejenak tentang kebetulan - kebetulan itu ... adakah ?

    ReplyDelete
  12. Kita rajin baca novel je. Kalau yang puisi dan sewaktu denganya kureng sikit.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆