Iftar - 10 Muharam 1437H

11:00 am

✿...السلام عليكم✿

Semalam, cerita pasal iftar sempena hari Tasua'. hari ni pulak, cerita pasal iftar hari Asyura'. bezanya, kali ni kami tak masak. tapi 'orang special' yang masak... jeng jeng jeng...

tempat... masih sama iaitu kat opis. oleh kerana ramai yang puasa, so kami berbuka kat dewan. then boleh berjemaah maghrib bersama2.

menu pada hari Jumaat tu adalah ayam masak asam pedas, sayur kobis goreng ala mamak, telur asin, bubur jagung serta kuih-muih. Alhamdulillah... kami semua kekenyangan. siap tapaw lagi tu... ;-)

well, cuma ni je yang sempat di snap.

cekidaut!

tugas kami hari tu cuma masak nasi je...

cakoi, cucur udang dan kuih kaswi - starter sebelum maghrib berjemaah.

tengok tu... 1 periuk besar lauknya... oh ya? berapa orang yang makan ni, anies? mmm lebih kurang 32 orang kot...

ni, mem besar punya... cakoi cicah kuah lada... mmm sedap gak!

mem besar kalau makan asam pedas, kuah mesti banjir. kalau tak banjir bukan mem besar laa namanya tu ;-)

okey... tu je... daaa...

(open order COD KL / Selangor. sila PM nombor di atas 24/7)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

25 Your Words of Lo♥e

  1. asam pedas ayam..tapi tengok tak pekat kuah dia..sorry..komplen pulak..
    sebab Fida suka kuah pekat

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah .....
    beshnye berbuka ramai2 cam ni ..sape yang masak tu

    ReplyDelete
  3. haha..pertama kali tgk org makan asam pedas kuah banjir mcm tu

    ReplyDelete
  4. seronoknya berbuka puasa ramai2 macam ni, dekat office lagi tu...epik :)

    ReplyDelete
  5. rajinnyq pusat sunat kipidap ... sy pun puasa juga ni, puasa ganti :p

    ReplyDelete
  6. syoknya berbuka puasa beramai-ramai ... siap ada asam pedas, sedapnya :)

    ReplyDelete
  7. Seronoknya berbuka ramai2...

    ReplyDelete
  8. Salam singgah petang anies....banyakkan makanan tu....terliur tengok kuah asam pedas membanjiri pinggan tu...hihi

    ReplyDelete
  9. dh lame x mkn cakoi..sedap nyeee...huhuhuuh

    ReplyDelete
  10. La, cakoi makan dengan kuah lada...

    ReplyDelete
  11. sedapnya cakoiii cicah kuah ladaaa terlioq lah

    ReplyDelete
  12. Aduhh...asam pedasss ..memang banjir baru sedapppp..:) Meriahnya..banyak betul makanan.

    ReplyDelete
  13. Assalamualaikum Anies,

    Seronok dapat berbuka puasa ramai-ramai kann, meriah. Saya pun suka asam pedas tapi tak suka banjir mcm mem besar.. Bila makan asam pedas mesti letak kicap.. hehehe

    ReplyDelete
  14. waaa...bestnya ^_^
    asam pedas tu, pergh,,,haha

    ReplyDelete
  15. Bestnya makan ramai-ramai macam ni.

    ReplyDelete
  16. Kagum dengan company yang macam ni.
    Berjemaah dalam banyak hal semoga ukhwah berterusan.

    ReplyDelete
  17. Dah org melaka asam podeh le..keturunan parameswara katakan....mau tk melimpah...
    Knor iftar nasi upside down..periuk tunggang terbalik

    ReplyDelete
  18. Meriah dapat iftar ramai-ramai begini. Tergoda tengok asam pedas. Saya pun suka banjir2 klu makan asam pedas. Baru kick!

    ReplyDelete
  19. First time tengok orang makan cakoi cicah lada hitam. Sedap eh?

    ReplyDelete
  20. bestnya kalau dapat berbuka ramai2 mcm ni. tak berkira soal makan. nampak sedap makanan dan meriah :)

    ReplyDelete
  21. sedapnya asam pedas.. aiza suka.. ;)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆