Pendrive 125MB?

12:00 pm

✿...السلام عليكم✿


Usia pendrive ni dah lebih 10 tahun tapi masih lagi berfungsi dengan baik. walaupun tak boleh nak sumbat file banyak2, tapi ianya cukup berjasa buat anies.

anies masih ingat lagi, masa mula2 pendrive ni famous, masing2 dok tayang and gantung pendrive kat leher. berlagak sioottt... macam dia sorang je guna pendrive. har har har... pantang masuk lab computer, ada je benda nak di download kan. depa pandang sebelah mata je dengan geng2 yang guna disket. cis!!

time tu pendrive memang mahal. kalau tak silap anies, yang berkapasiti 125MB ni pun dah harganya sampai RM60. apatah lagi kalau yang berkapasiti melebihi 200MB.

tapi sekarang... orang dah tak heran daa MB MB ni... kita bantai TB (terabyte) dengan HD je... lagi tinggi TB yang ko hado, lagi kombang laa hidong ko eh... har har har...

walaupun korang dok gelak2 kan pendrive 125MB ni, anies tak kesah. selagi dia bernyawa, anies balun habis2an. pun begitu, tak laa sampai kiamat anies dok guna pendrive 128MB ni... of coz laa ada yang lebih ummphhh daripada 125MB ni kann... ;-)





p/s entah apa laa insan marhaen ni merepek...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

26 Your Words of Lo♥e

  1. kat part gantung kat leher tu memang setuju..masa kat universiti memang kumpul duit nak beli pendrive.la ni orang tak heran dah.

    125mb..ni memang boleh masuk history channel..hehe

    ReplyDelete
  2. Wah simpan lagi eh pendrive lama...terbaik.

    ReplyDelete
  3. salam ramadhan, 'insan marhein' tu blogger kahh? annoying kanns ;p

    skrg ni sy punye pendrive 4GB byk2 download mp3 pastu dgr dlm kete jee guna mp3 player., hehe2

    ReplyDelete
  4. kak pun duk cari pendrive kak yg hilang tah kemana..banyak karya2 kak yg tersimpan dlm tu...

    ReplyDelete
  5. Sekarang kapasiti pendrive sampai ratus2 gb nak sama macam external hard disk... Dulu2 Zumal kalau beli asyik hilang je, sekarang malas dah beli...

    ReplyDelete
  6. pendrive 125mb aku dah lama selamat "dikebumikan".

    ReplyDelete
  7. wahhhh nostalgia la cmni..simpan baik2

    ReplyDelete
  8. ye kan anies.poyo jer gantung pendrive kat leher..hihih

    ReplyDelete
  9. Skunk ni dh murah, 4thn lps GB Cikna bg free je kt 1GB lg tu, bila tanya bape harga dia senyum je.....;-)

    ReplyDelete
  10. haha...zaman disket...mmg legend...
    aku pun sayang pendrive first yg aku beli walau cuma 1G...
    sampai sekarang sayangkan dia walau aku ada external yg lebih besar saiz dia...

    ReplyDelete
  11. panjang gak usia pen drive tu.hehehehe..

    ReplyDelete
  12. baru nak cakap masih ada lagi ke orang yang pakai 125mb ni.
    bagus betul pendrive ni, masih gagah perkasa sampai sekarang

    ReplyDelete
  13. Fuhhh! Ini kalau dulu2 dah kira hebat dah ni, Nies :)

    ReplyDelete
  14. Masa baru2 ada pen drive dulu...saya pun gantung kat leher..kaler pink lagi

    ReplyDelete
  15. saya ada tapi x guna doh ...

    ReplyDelete
  16. Fuhh lama dah kira 10 tahun tu..bukan mudah nak bertahan tu. Saya dah beberapa pendrive yg lebih baru dari tu pun dah rosah huhu.. paling sedih, data dalam tu langsung tak boleh nak amik.. skrng mmg bergantung kat external drive je klu simpan data2.. mungkin sbb lasak sgt kot tu yg pendrive cepat rosak.. :D :D

    ReplyDelete
  17. Ha ah betul lah... mmg poyo siap gantung kat leher.. hahahha... tapi sekarang jarang dah nampak pendrive ni... org pakai dropbox ja...

    ReplyDelete
  18. hahahaa.. anies, akak ngah cari pendrive murah ni... anies tau ke kat mane leh dapat pendrive memurah... ??

    ReplyDelete
  19. banyak berjasa.. zaman nina dh tak guna disket la.
    skrg ada 2 hard disk. hebat budak2 la

    ReplyDelete
  20. lya pon ada pendrif pertama y beli zaman blajar dlu..msa tu bru kluar.. brand toshiba brape MB ntah.. rm150..skarang dh murah giler2..

    ReplyDelete
  21. hehehe mmg logik la brusia.. size pun kecik kan.. skrang x main dah MB.. semua nak tera je.. 10tera la 100tera la.. sedia duit saja..

    ReplyDelete
  22. Time sy dulu pakai yg 2gb dah eksen
    Sekarang ni tukar pakai yg 1tera terus
    Buh segala jenis movie hihi

    ReplyDelete
  23. hahaha..kita sama..masa tue ciwi la sangat sebab ada pendrive..malu sendiri kalau ingat balik..hehehe

    ReplyDelete
  24. Kalau dulu 125MB memang sangat berguna...sekarang apa yang boleh disimpan? semua file sangat besar

    ReplyDelete
  25. Assalam anies,
    haaaiippp
    sapa yang gelakkan uols tuuuu??? he3

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆