M.a.l.a.s

12:00 pm

✿...السلام عليكم✿

Lately, mem besar memang malas 
tahap gaban. bukan tak ada idea
nak dibebelkan kat blog ni tapi
entah laa... kalau paksa diri pun
rasa macam tak best. ye laa kan...
bak kata orang, nak menulis tu 
biarlah dari hati. baru laa orang
yang membaca tu ada hati kat
mem besar ... har har har...

apa2 pun di kesempatan yang ada
ni, anies nak ucapkan selamat
menyambut Ramadan Al-Mubarak 
(in advance). moga2 Ramadan kali
ini membuatkan kita lebih menghargai 
kehadirannya dan meraih seberapa
banyak pahala dan ganjaran yang
disediakan oleh-Nya. dan, anies
juga memohon 10 jari ampun dan 
maaf di atas salah silap sama ada
yang disengajakan atau sebaliknya
sepanjang persahabatan kita (walaupun 
hanya di alam maya)

kepada yang bakal bercuti panjang
sempena kedatangan Ramadan ni,
hati-hati di jalan raya dan selamat
pulang dan kembali.

daripada Muaz bin Jabal RA, Nabi SAW bersabda yang bermaksud: 

"Mahukah kamu aku tunjukkan pintu kebaikan? (Pintu kebaikan itu adalah) Puasa adalah pelindung, sedekah memadamkan kesilapan seperti air yang memadamkan api dan seorang insan yang bersolat pada penghujung malam." (hadis riwayat Tarmizi dan Ahmad)

p/s: Masjid Amr Al-'Ash @ Kaherah... antara masjid paling meriah apabila Ramadan menjelma. boleh baca entry nyer kat SINI.

Salam Ramadan 1436H.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

anda suka ya amat cheese cake yang lembut, gebu gebas lagi sedap tapi... masih gagal membuatnya walaupun dah try berpuluh2 resepi, kan? laa ni jangan bimbang! ketahui rahsia pembuatan cheese cake yang super duper sedap, enak dan gebu serta mudah untuk dijadikan juadah berbuka nanti. hanya klik di >>>>>> SINI.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

37 Your Words of Lo♥e

  1. Assalam anies,
    salam ramadhan naaaaaaa :)

    ReplyDelete
  2. amboi mem besar, menulis kena dari hati ye..haha.nampaknya penyakit malas dah berjangkit ni.tapi betul kata otai blogger, nak menulis kena sepenuh hati, tak boleh malas-malas

    ReplyDelete
  3. lupa nak ucap, selamat menyambut Ramadhan!

    ReplyDelete
  4. Assalam Anies, Salam Ramadhan buat Anies n family juga... moga Ramadhan ini membawa barakah!

    ReplyDelete
  5. selamat menyambut ramadan esok r lusa...nampak sibuk sgt mutakhir ni patut xder n3 terbaru...

    ReplyDelete
  6. salam menybut ramadhan cik kak anies tuu., ;p

    ReplyDelete
  7. Ubat malas adalh rajin..kekeke

    ReplyDelete
  8. Tak terasa telah masuk Ramadhan lagi ya kak, moga lebih baik dan semangat lagi dari tahun sebelumnya :)

    ReplyDelete
  9. Mohon mav kalo ada salah kata ya kak anies, met menjalankan ibadah puasa :)

    ReplyDelete
  10. Selamat nenyambut kedatangan bulan Ramadhan Anies

    ReplyDelete
  11. Cikna pun nk mnta maaf andai t'slh bahasa selama kita b'hubung di alam Maya ni BTW sama2 kita nantikn mlm ni ye...

    ReplyDelete
  12. Hari ni pun dah mula terasa mood ramadan.. masa driving waktu tengah haru mmg paling terasa sgt. Tak taulah kenapa.. Selamat menyambut Ramadan Anies.. :)

    ReplyDelete
  13. salam ramadhan anis...jgn malas2 tauu..hehehe

    ReplyDelete
  14. Selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak.

    ReplyDelete
  15. Selamat menyambut Ramadan....

    Tq so much for yr info.....

    ReplyDelete
  16. selamat berpuasa anies..
    mohon maaf juga kalau ada terkasaq di mna2..hehe..

    ReplyDelete
  17. Takper.. itu normal.. (kataku kepada diri sendiri).. haha



    My blog :

    http://segalaceritera.com/atik

    ReplyDelete
  18. salam ramadhan
    lama x singgah cini
    bz sgt x sempat nk bw, n3 pon dh slow hehehe

    ReplyDelete
  19. salam ramadan anies....selamat berpuasa

    ReplyDelete
  20. Salam Ramadhan Al-mubarak untuk Anies...

    ReplyDelete
  21. alaaaa Annies.. jangan malas lama sngt..
    nanti rindu =D

    ReplyDelete
  22. salam ramadhan anies..
    moga Ramadhan tahun ni lebih baik dari tahun sebelumnya

    p/s kak anim kalau p solat terawih, kena cari yg parking luas dan tandas dekat. jauh sikit pun takpe... memilih betul kan?

    ReplyDelete
  23. Salam Anies....Selamat berpuasa utk Anies sekluarga yer

    ReplyDelete
  24. salam ramadhan kak anies maaf lama tak singgah sini

    ReplyDelete
  25. Salam ramadhan dan selamat berpuass...

    ReplyDelete
  26. salam ramadhan cik kak anies tuu, takper blog bukanlah hakmilik kekal, semoga dpt menjalani ibadah puasa dengan tabah dan sabar., amin ya robbal alaminn ;p

    ReplyDelete
  27. kan nok...lately ni aku pun takde semangat nak menulis...aku tak tahu mana hilang roh menulis aku tu...
    padahal byk je benda nak dibebelkan, tapi tu lah...mcm ko cakap..nak menulis tu biar ikhlas dari hati kan...huhu...

    ReplyDelete
  28. selamat berpuasa buat anies sekeluarga ! :)

    ReplyDelete
  29. Moga Ramadhan anies tahun ini lebih indah, lebih bermakna :)

    ReplyDelete
  30. faham sgt..kt berada dlm situasi y sama.. bila kt pksa mnulis sbb nk blog update semata-mata, dh jd satu bebanan pd diri n x enjoy,, skarang lya just mnulis bila btl2 rsa nk mulis..bru kt rsa seronok

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆