Makan2 @ Ikan Bakar Sri Nikat, Sungai Lui

11:51 am

✿...السلام عليكم✿

Lepas tengok rugbi, kami terus
pecut ke Hulu Langat. jalan okey.
tak jammed. hujan pun dah berhenti.
so, dalam sejam setengah dah sampai
Sungai Lui. elok2 sampai, opismet
dah berada kat restoran ni.

rasanya, penggemar ikan bakar
terutama ikan tilapia dah sedia
maklum pasal restoran terapung ni.
selain faktor masakan dan suasana,
antara tarikan kat restoran ni
adalah kerana faktor harga.

okey laa... layankan je laa ye
gambar2 yang ada ni!

tilapia bakar... yang ni memang menggugat selera... tengok gambar ni je dah kecuqqqqq...

tilapia goreng berlado...

tilapia masak 3 rasa...

kangkung goreng belacan. satu lagi kami order kailan ikan masin...tak dilupakan... air asam dan kicap...

side dish - telur dadar...

nasi putih wajib ada... sepinggan besar ni pun dah cukup untuk 7 orang makan... silalah percaya!

kalau yu ols datang ke sini, boleh pilih sama ada nak duduk bersila atau makan atas kerusi... oh ya kenapa terapung? sebab restoran ni tempat makannya didirikan di tengah2 kolam... kalau nak memancing pun boleh sambil tunggu hidangan sampai... of coz laa... hasil tangkapan tu kena bayar...

muka tak sabar nak makan... lapo ooo... dok ikat perut dari petang semata2 nak makan ikan bakar...

licin ko!

untuk 7 orang makan. murah ke tidak?? tapi half payment tok bi belanja. terima kasih tok bi!

ada orang kampung jual bunga kantan kat restoran ni. 3 batang RM2 je. tetiba tingat masa raya tahun lepas. sebatang bunga kantan jadi RM6!! cekik darah betul!

lokasinya mudah je... cari je signboard Air Terjun Sungai Gabai... terletak kira2 2KM je dari air terjun. kalau guna GPS insya Allah sampai... tak sesat laa... ;-)


daaa.....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

28 Your Words of Lo♥e

  1. sdapnya..lama xmkn ikan bakar..:)

    ReplyDelete
  2. Restoran ni.. Sy pernah ade pengalaman hitam. Mse bulan puasa. Book tempat. Dtg pun masih awal. Cuna Dapat makan jam 9 mlm. Bygkan!! Apakah kmi bernasib malang. Dah la puasa. Yg sedap pun jd hmbr. Yg murah pun xnmpk dah. Hrp xdela yg trkena mcm kami. Apepun. Tilapia tu mmg nmpk sedap.

    ReplyDelete
  3. wahwahwah mmg berbaloi ikat perut ni kak anis! meleleh ayaq lioq tngok T__T

    ReplyDelete
  4. Emmm nyummm sdpnya talapia bakor..
    I like..
    Murah le mkn reramai rega gitu...

    ReplyDelete
  5. Ikan bakat plus sayur kangkung, cocok deh :)

    ReplyDelete
  6. beli ke bunga kantan tu??sedap tu buat asam pedas..

    ReplyDelete
  7. Kalo di jakarta bunganya mirip dengan sedap malam namanya :)

    ReplyDelete
  8. la ni..kak kena pantang sikit makan..
    tengoklah nanti bila dah baik..
    mesti terliur nak cuba..huhu

    ReplyDelete
  9. Ikan talapia bakar (gambar 1st)..memang mengancam...Cicah air asam atau sambal kicap...ppeerrgghh!

    ReplyDelete
  10. Fuhh mmg sedap ni... terbuka selera mlm2 ni Anies.. mmg feveret juga ni.. :D

    ReplyDelete
  11. Sambil terliur nengok ikan bakar, terngiang-ngiang pulak lagu Sungai Lui hihihihi

    ReplyDelete
  12. Bunga kantan sekarang memang harga mengalahkan bunga ros! Kat tempat saya RM4 sebatang. Itu pun kudut je...

    ReplyDelete
  13. Dah dekat dengan rumah. Boleh masuk list JJCM nanti :)

    ReplyDelete
  14. Seronoknya mkn luar. Ros ni dgn anak2 xfeel tau nk mkn luar. Hahaha

    ReplyDelete
  15. Wow! Rs mcm tahu je tempat ni. Nanti free2 akk g carik tempat ni. Tq kongsi information.

    ReplyDelete
  16. tengok gambaq ni ja asa terliuq sangat dah

    ReplyDelete
  17. Assalam anies,
    melampau
    sob3 sob3 sob3
    emo tau iols nengok ikan talapia tu tau3
    peberet ikan talapia tau2
    soka hat sungai perak punya
    kat penang ni takdak yang fresh
    semua bela
    beli kat tesco giant tak sedap
    sob3 sob3 sob3
    iols dah meroyan ikan talapia sob3 sob3 sob3
    pos seraga boleh ????/he3

    ReplyDelete
  18. angah dah pernah sampai beberapa tahun lalu untuk dinner...suasana kelam dia tu agak menyeramkan jugak hihhi...

    ReplyDelete
  19. sedapnyaa!! suka sweet sour..nyummm

    ReplyDelete
  20. Teringin tengok tilapia goreng berlada tu... sedaaaapnya...

    ReplyDelete
  21. prnah lalu kat restoran tp x singgah la...ape mahal sangat tu...sampai RM6

    ReplyDelete
  22. Wow,nmpk sedap.... BG Cikna harga tu masih berbaloi kot... sllunye jumpa b.kantan sebatang rm2

    ReplyDelete
  23. dap r..makan besor!!!
    eyhh..murah la plok..dulu punyalah mahal..seketul cecah rm3-rm5 bunga kantan tu

    ReplyDelete
  24. xleh p kedai ni ngan mak ayah.. CT ngan ayah je makan tilapia.. mak tak makan..

    ReplyDelete
  25. sedapnya.. lama xmkn ikan bakar talapia. elok kalau bunga kantan di buat laksa.. nyum2

    ReplyDelete
  26. mmg kecur tgk .baru nak tanya kat mana , dah ada map lak ... gabai tu dah byk kali pergi ...

    ReplyDelete
  27. Xpayah la.. Saya dtg mkn lepas sejam lebih dpt minum air je.. Org dtg kemudian dah dpt mkn.. Bila tanya dapur, sorang kata lauk saya lum masak lg sorang kata tinggal nak hidang..lauk dtg sejuk, ikan bakar xsampai hingga lah kami nak balik..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆