Cerita ceriti ceritu @ Poh Kong X Gaya Koleksi Raya 2015

12:00 pm

✿...السلام عليكم✿


Pertama sekali, terima kasih banyak2 
kepada pihak Poh Kong yang sudi
memilih dan menjemput anies ke
event ni. rasa macam tak percaya
je bila dapat peluang macam ni...
har har...

walaupun excited tapi dalam kepala
dah berselirat... sebabnya, tak tau nak
beri alasan untuk bercuti. lebih2 lagi
dapat jemputan ni sehari sebelum event
berlangsung. btw, thanks boss sebab
luluskan alasan cuti ;-)

rasanya tak perlu kot nak explain tentang
event ni sebab kat gambar kat atas ni dah
beritahu in details. so, kat entry ni anies 
just share pic yang sempat diambil yek!
cikidaut!

antara pihak yang turut terlibat dalam event ni...

di ruang legar... pelbagai barangan menarik dijual khas untuk pengunjung... baju raya ke... mekap raya ke... perfume raya ke... semua ada lah!

memula sampai, puas juga laa kami mencari kat mana laa stage nyer...rupanya... di sebalik tirai putih tu... *sekel kepala sendiri*


kite soru dulu sebelum event bermula... pekena teh tarik hotel ni memang terangkat laa... tapi terpaksa control nafsu sebab tak nak berulang alik ke toilet... ;-)

Poh Kong juga menyediakan photobooth... nak ambil gambar sebanyak mana pun tak kisah... orang dah sponsor kan...

ni laa 'fashion runaway stage' nyer... simple je... mana ni orang belum ramai lagi...

yang ni pun nak snap jugak ke???


setiap tetamu kecuali media, dapat goodies macam ni... nak tau isi dalamnya? 2 helai shawl Poh Kong dan 2 kupon bernilai RM50 setiap satu.

sementara menunggu event bermula... kite belek2 katalog dulu ek! mana laa tau kan... terberkenan di hati... merelip-relip laa anak mami celup raya nanti ;-)

the event is on! nampak tak anak panah kaler biru tu? Natasha Hudson, pelakon dan merangkap model untuk Poh Kong. cantik orangnya. tapi kami tengok dari jauh je...

model memperagakan koleksi daripada Poh Kong dan baju2 rekaan Justin Yap. ada banyak gambar tapi anies pilih satu je laa ye! kang juling mata korang tengok gambar banyak sangat... ;-)

yang ni pulak, design daripada Alia Bastamam. Poh Kong juga turut memperkenalkan koleksi terbaru mereka. kalau tak silap, ni koleksi Tranz.

last, pereka Rizman Ruzaini punya part. cantik2 woo baju2 dia. nanti anies share kat entry yang lain yek! oh ya... Poh Kong juga tak ketinggalan memperagakan koleksi daripada galeri mereka. berpinar2 biji mata bila tengok emas berlian intan payung merelip-relip! ;-)

video
video pendek ketika event berlangsung... 

last but not least... Alhamdulillah... pertama kali dapat lucky draw... mem besar tersenyum sampai belakang telinga... ada can nak merelip-relip raya ni...  har har har...

kalau nak tengok gambar2 menarik 
sepanjang event ni, boleh laa terjah 

sekali lagi terima kasih banyak2 kepada 
pihak Poh Kong di atas jemputan ini. 
kalau ada buat lagi tahun depan, 
jangan lupa jemput kami lagi ek! 
(muka tak malu)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

30 Your Words of Lo♥e

  1. salam. hee bestnya dpt jemputan dan dpt lucky draw juta juta hinggit tuuu ;p

    ReplyDelete
  2. ade event ape kat pwtc tuu minggu ni, ckpla ckpla ;D

    ReplyDelete
  3. Ambooiii..Lip lap lip lap anak mami la raya tahun ni.. :D :D

    ReplyDelete
  4. konpem anak mami celup la depa no raya nanti :p

    ReplyDelete
  5. kn best klu poh kong bagi free seutas lantai leher buat raya kan anies..hehehe

    ReplyDelete
  6. Wah...wah.
    Sampai tk leh nk komen..
    untunglh

    ReplyDelete
  7. sana sini dah mula promosi untuk raya...

    ReplyDelete
  8. EH EH.. dapat hadiahlah.. awat letak dlm sampul? apa isi dia? hehe.. =)

    ReplyDelete
  9. bestnya ke majlis poh kong yg merelip merelap dgn emas intan berlian tu...anies dah sangkut ke di leher di lengan di jari di kaki satu...nak sambut raya xlama lagi tu...baru berseri-seri.

    ReplyDelete
  10. Fashion show? Wow! I wish I could attend that kind of events

    ReplyDelete
  11. bestnya dapat pengalaman macam ni. hehe (:

    ReplyDelete
  12. wah anies...siap dapat jemputan lagi yer...tahniah...

    ReplyDelete
  13. Wahh promosi hebat dan menarik.. bertambah berseri raya nanti klu ada pilihan yg berkenan di hati ni dan bersesuaian dgn bajet ni... bukan sekadar hiasan tapi jadi simpanan dan pelaburan juga kan.. :)

    ReplyDelete
  14. Poh kong melebarkan sayap dari barang kemas ke pakaian.....untung rezeki anis dpt hadiah.

    ReplyDelete
  15. Wah, Anies pergi event Poh Kong yer... Ada kupon tu boleh shopping barang kemas kan ^-^

    ReplyDelete
  16. bestnya gi tengok fashion show..

    ReplyDelete
  17. wah.... dah jadi blogger glamor dah sebab dapat jemputan pi event.... hehehehe tahniah...

    ReplyDelete
  18. bestnya anis dapat join event camni...untunglahh..

    ReplyDelete
  19. wahhhh bling bling kemilau raya dengan poh kong :)

    ReplyDelete
  20. berangan gak nak merelip relip tapi mcm x tercapai je ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  21. aik, tak mahu share ke apa ada dalam gift voucher tu..
    diskaun kaw kaw barangan kemas ke...ni yg jealous..
    ada chance jadi mami jarum celup nanti anies..haha, gurau aja

    ReplyDelete
  22. Bestnye, besntnye, bestnye. Fashion show + jewellery + artist = gempak raya. Kehkehkeh =)
    Nak tunggu sambungan poh kong ni lagi

    ReplyDelete
  23. Assalam anies,
    uols mami celup nooooooo
    ni haaaaaaaaa mami ori dah berpinor mata nengok barang kemaih tu he3

    P/s : hat video dalam entry ni iols tak dapek nengok. eran3

    ReplyDelete
  24. hehehe kot dalam goodiea bag ada emas hehehe

    ReplyDelete
  25. mai mai penang tengok anak mami.. hahaha. kerlass tau dpt jemputan mcm ni.

    ReplyDelete
  26. bestnyer bpluang join event2 camni

    ReplyDelete
  27. wah tahniah dapat jemputan event tu terbaik pakaian diperagakan tu...

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆