#Insurgent + makan2

12:00 pm

✿...السلام عليكم✿

Sinopsis

This movie is a sci-fi, action and drama 
movie based on a book by Veronica Roth
about a girl who running with her boyfriend
and brother from the enemy, while unleashing 
new secrets about her familys past and her 
mysterious Divergence. 

Sixteen-year-old Tris Prior (Shailene Woodley) 
lives in a society divided into five factions. 
Each faction represents a different way of 
handling things. Erudite are the intelligent, 
Condor the honest, Abnegation the selfless, 
Amity the kind and Dauntless the brave. 

The Erudite have declared war against 
Abnegation, because the believe that they 
have important information about the Divergent, 
who are apparently dangerous for the 
faction-system. Haunted by the past, Tris 
must make choices that will change her. 

While running with her boyfriend Four 
(Theo James) and her brother Caleb 
(Ansel Elgort) from Erudite, who wants 
to find her, because of her abnormal 
brain functioning, she and Four seek 
shelter in Dauntless headquarters where 
the rest of the Dauntless are plotting 
against Erudite. But Erudite threatens 
to kill people if Tris doesnt sacrifice 
herself. Again, Tris must confront her 
inner demons and make a choice that may 
change everything. What she doesnt realize 
is that id she sacrificed herself, the world 
they may know may change forever.

poster. credit
memula tengok, macam tak percaya bahawa yang ni adalah Kate Winslet. lain betul! credit.
Naomi Watts turut berlakon dalam filem ni. credit.


filem ni merupakan siri daripada filem
Divergence, yang telah ditayangkan pada
tahun lepas. masih mengekalkan watak 
yang sama, filem ni pada permulaannya 
agak slow. barangkali anies tak tengok 
lagi Divergence, jadi ambil masa sikit laa 
nak fahamkan jalan cerita serta watak2nya.

overall, cerita ni agak santai. babak2 
pertarungan pun tak banyak. lebih kepada 
permainan psikologi. since filem ni adalah 
sci-fi movie, jadi penggunaan teknologi dan 
CGI nyer memang tak dinafikan. superb
kualiti audio pun best. tak bingit dan tak 
bercampur aduk dengan background muzik.
so, bagi peminat2 novel karya Veronica Roth
ni, rasanya anda harus menontonnya walaupun
bukan 100% sama dengan apa yang diceritakan
dalam buku.

filem ni dah masuk pawagam pada 19 Mac 2015.

daripada 5*****, anies beri 4****

Insurgent official trailer. credit.


lepas tengok movie ni, perut pun dah beri 
isyarat cinta. so, next pit stop tentulah...
makan makan! kami makan kat restoran Thai.
mmm... lupa plak nama resto ni...


air twin tower ekekeke...
sori laa... tak ingat nama menu...
nasi goreng tom yam... jenuh nak habiskan...
muka kekenyangan... kepada tukang belanja, mekacihhhh banyak2! muuahhh ciked! ;-)

topik 'terpopular' hari ni = GST dan harga minyak naik... 

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

31 Your Words of Lo♥e

  1. asben mesti suka tgk movie ni..nak ajak p la tgk

    ReplyDelete
  2. Naomi Watts antara aktress yg saya minati. Menarik ni.. makanan tu pun menarik.. terbuka selera nak lunch nanti hehee...

    ReplyDelete
  3. kire reccommended lah ye cite ni? ok2, noted :)

    ReplyDelete
  4. ye la lain betul muka kate tu....
    huihhh air twin tour ye

    ReplyDelete
  5. air tu dapat minum tengah² panas ni best kan anies

    ReplyDelete
  6. Tgok wayang n mkn..mmg lazat...

    ReplyDelete
  7. hadoiii...cerita pasal gst ni mmg pening kepala...bertabah je la...huhu...

    ReplyDelete
  8. Nanti tengok wayang kena GST tak? Sedih lak baca tweet tu :(

    ReplyDelete
  9. Assalam anies,
    tweet akhir tu dalam hokeyh :P

    ReplyDelete
  10. baru je tengok divergent 2-3 minggu lepas kat astrok...tak sangka betoi heroin titanic aku tu boleh jadi orang jahat plak...huhuhu

    ReplyDelete
  11. seronoknya jadi orang bujang..haha

    ReplyDelete
  12. Lengkap jadinya.. nonton movie di lanjut santapan lezat :)

    ReplyDelete
  13. apa2 pun, gambo last tu saya suka...sentap mak :p

    ReplyDelete
  14. tak tengok divergent pun boleh faham ek..erm, macam nak tengok sebab suka filem sci fi..

    ReplyDelete
  15. Lain sanagt dah kate winslet..dah tak gebu gebas..hehehe

    ReplyDelete
  16. teruja lak bila tgk menu yg x ingat nama tu ...

    ReplyDelete
  17. CERITA WAYANG TAK PENTING ..YG UTAMA DPT ISI PERUT LEPAS TU...SEDAPNYA ...

    ReplyDelete
  18. Dah bertahun terperam dalam laptop, Baru semalam tengok Divergent. Semata-mata nak sebab nak tengok Insurgent. Hehe. Tapi divergent quite boring, slow sikit. Insurgent best eh?

    ReplyDelete
  19. Salam. Hee bosan kan jadi miskin hidup saja. ;p

    ReplyDelete
  20. Nak tengok,..tapi asyik tak menyempat. Suka gak layan citer cam ni sekali sekala :)

    Pstt! Tweet GST tu comellll :)

    ReplyDelete
  21. mcm best je...tpi rietta xberkesemoatan nak tgk...skank ngh target ff7 jer...xleh tgk wayang selalu, sebab GST dah tiba, nak cuba jimatkan belanja yang kurang perlu...

    ReplyDelete
  22. hmmmm...nasi goreng Tom yum. i like it

    ReplyDelete
  23. Pepagi ni...tgk yang part makanan dulu lah...
    Lapar...huk..huk

    ReplyDelete
  24. lainnye muke kate winslet tu..huhu...

    ReplyDelete
  25. kalo tak tengok divergent memang blur tramat la memula insurgent kenapa lari2.. ahahah CT p tngk ngan kazen dia x tngk divergent.. trtidur oookay sbb dia tak faham..

    dalam citer ni CT kecewa ngan Caleb !!! sumpah tahap kecewa abadi. ingatkan nnt dia nak slamatkan kakak dia tp orang lain plak..

    tapi kalo da bace allegiant huurm.. sedih T.T

    ReplyDelete
  26. Yer la lain la kate Winslet...sbb kurus kot..
    Nasi tom yam!!! Fav i tue...;)

    ReplyDelete
  27. naomi dgn kate dh nampak lain.. makin kurus dan cantik. hehe
    suka tgk tris dgn four ! sedapnya makan2

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆