Kenduri kesyukuran untuk Afiq

12:36 pm

✿...السلام عليكم✿

Sabtu lepas, satu kenduri kesyukuran
kecil2an diadakan untuk meraikan Afiq
yang baru dapat kerja (first job)
Alhamdulillah... tahniah afiq!

dari ceritanya, ramai yang mohon jawatan
tu. 1st interview, dia sendiri pun tak berapa 
nak yakin akan dipanggil untuk interview
kali kedua. tapi, dah nama rezeki... nama
dia tersenarai untuk interview kali kedua.

masa interview kali kedua ni, afiq merupakan
calon kedua. bila dia dengar calon pertama 
'disoal jawab' dalam bahasa Jepun, dia dah
mula mengelabah. "mak aii... cam mana ni? 
boleh lepas ke tak?" bila tiba turn dia, dia
terus cakap dalam BI. soal punya soal, akhirnya
selesai juga.

tak lama lepas tu, dia dapat panggilan untuk
job tu... Alhamdulillah... kami tumpang gembira. 
masakan tidak, nampaknya angan2 mem besar
nak ke Jepun semakin cerah... hahaha... bila lagi
kan nak tumpang sekaki... kak ngah dah balik
dari Mesir. so, pasni boleh tumpang sekaki 
dengan afiq pulak...
aminnnn (cepat... tolong amin kan! ^_^)

dah mengarut da ni...
tengok je la ya gambar2 yang ada ni....

khemah untuk tetamu... nak makan dalam rumah, ruang tersangat laa limited edition...

jemputan terdiri daripada jemaah surau berhampiran. majlis berlangsung selepas solat Maghrib.

makan time!! budak pakai spek tu, busy bebenor ;-)

guna khidmat katering milik kawan 1 sekolah dengan afiq... bagus betul budak nama hasan tu... business minded! 

bila snap dengan tab macam ni laa...parkinson sokmo...

bagus sungguh budak2 ni... dah tahu lapar, tak payah tunggu mak ayah tolong ambilkan. sendiri boleh buat.

menu of the day: nasi beriyani ayam masak kari, gulai kambing, dalca, acar timun dan papadom. mem besar dapat tulang ayam je... sian...

penghujung majlis... 

agak letih sikit dalam minggu ni. insya-Allah akan BW satu persatu...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

27 Your Words of Lo♥e

  1. Alhamdulillah...

    selamat maju jaya Afiq. :)

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah.
    semoga dipermudahkan urusan dia bekerja :)

    ReplyDelete
  3. sedap nampak nasi beriani tu.nyum.nyum.

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah... tahniah afiq...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah, tahniah, kerja elok-elok yer afiq...heee...

    ReplyDelete
  6. tahniah.. bagusnyer bila menzahirkan rasa kesyukuran dengan majlis2 begini, alhamdulillah & TQ ke blog KA even dah lama x menjenguk ke sini yer ..

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah... tahniah Afiq.. semoga terus sukses... aamiin.. :)

    ReplyDelete
  8. Aamiin..lepas ni In Syaa Allah Anies akan ke Jepun pulak

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah..congratulation Afiq

    ReplyDelete
  10. tahniah..anies dpt mkn knduri...

    ReplyDelete
  11. Tahniah Afiq.. selamat maju jaya dalam bidang yg diceburi ye :)

    ReplyDelete
  12. aaamin ... tahniah afiq ... afiqnya yg mana satu ... heee

    ReplyDelete
  13. Tahniah..best la dah dapat kerja..afiq tu siapa ?? adik ke??

    ReplyDelete
  14. wah rezeki tu... tahniah... alhamdulillah... suka la anies nak pi jelajah jepun pulak... heheheh

    ReplyDelete
  15. Alhamdulilah, moga lebih berjaya..

    ReplyDelete
  16. alhamdulillah..tahniah Afiq!kalau nak ke Jepun, I nak follow..hehe

    ReplyDelete
  17. tahniah Afiq...kerja elok elok ye...

    ReplyDelete
  18. wahhh rezeki afiq tertulis dpt job tu kan kak anies.. adoi sedapnye nasi beriyani! smoga afiq sukses selalu. dan dpt la nti tompangkan kak anies p jepun hehe

    ReplyDelete
  19. ehh td rase mcm dah komen. tahniah afiq dpt job.. nti blh la bwk kak anies p jepun kan? aminnnn hehe

    ReplyDelete
  20. Alhamdulilah.... terliur tengok tang kerepok kat nasi tu... hahhahahah

    ReplyDelete
  21. wahh.. tahniah afiq.. semoga terus sukses.. rezeki tu.. nanti bawak kak ngah jenjalan ye.. hikhik.. sedap nampaknye makanan tu kak anies.. :)

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah majlis berjalan lancar.. tahniah buat afiq!.. wahh nanti org tue ke japang pulak la..hehehe =D

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah.. tahniah afiq. Lepas ni boleh ke jepun pulak. Hehe

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆