Vie Cafe, 1Utama

9:50 am

✿...السلام عليكم✿

Masa tengok movie tempohari, sementara menunggu
pass masuk diedarkan, sesaja kami panjangkan kaki
ke cafe ni. tengok dari luar macam biasa2 je.
tapi bila dah tertengok menu2 yang ada,
perut terus vibrate dengan ganaznya.
so, apa tunggu lagi? moh la kita melantak
dengan jayanya!

nasi lemak ayam goreng. suka la pulak tengok pic ni... mungkin sebab kaler nasi lemak tu kot! oh, ya... anies penah up entry resepi nasi lemak hijau kat SINI. silalah skodeng kalau tak malu ;-)

nasi ayam hainan. sejujurnya, anies tak penah makan nasi ayam ni... err... betul ke kicap untuk nasi ayam ni rasanya masin? tolong jawab!

teh tarik ais yang mabeles! rasa nak minta top up je... untuk menu set, kita boleh pilih sama ada nak teh tarik ais atau teh o lemon.

menu ni didatangkan sekali dengan ais krim. anies pilih ais krim peppermint. asalnya warna hijau. bila kena flash terus jadi ais krim vanilla. magik kan? ^_^ 

antara menu2 yang ada kat cafe ni.

condition di dalam cafe... santai, bersih dan menyenangkan... sambil2 makan boleh layan preview2 movie yang bakal / sedang ditayangkan...

lokasi cafe ni senang je. bersebelahan dengan
TGV 1Utama, level 3 old wing... kalau sesekali
yu ols nak tukar selera, bolehlah terjah ke sini.

last but not least... kepada tukang belanja...
terimalah serangkap pantun:
terima kasih daun keladi,
next time boleh belanja lagi?

agak2nya lepas tolong promote cafe ni, boleh dapat makan free tak? ^_^

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

36 Your Words of Lo♥e

  1. menarik...
    suasana pon nmpk best..
    makanan pon boleh tahan

    ReplyDelete
  2. boleh anies, dengan cara print entry ni bagi dekat tokey cafe tu hiksss :)

    ReplyDelete
  3. singgah jalan-jalan sini setelah sekian lama..hehe

    tak dapat belanja makan, i olls belanja klik promoted content satu kali :)

    ReplyDelete
  4. tengok sedap je anies..tapi memang acik tak kan sampai la kesana..

    ReplyDelete
  5. wah sedapnya...cafe pun menarik tempat menjamu selera...

    ReplyDelete
  6. 1st time tgk nasi lemak hijau..macam best je kan

    ReplyDelete
  7. aduiii datang blog ni tgk makanan lagi..hahaha

    adeeeiii lapar dah nie... hehehe

    ReplyDelete
  8. Kena tunjuk kat owner cafe ni. Mana tau boleh dapat diskaun sebab tolong buat review percuma. Hehe

    ReplyDelete
  9. erm tengok macam sedap,
    tapi kalau ada orang belanja kompem la sedap kan.. hehe

    ReplyDelete
  10. Nampak nasi lemak tu macam best jew... Mesti sedap kan ^_^

    ReplyDelete
  11. Ermmm..kicap masin?
    Sebelum ni saya makan n.ayam hainan x masin pun.

    ReplyDelete
  12. cafenye cantik..
    tapi sedap ke???:p

    ReplyDelete
  13. Sedapnyaa lapor plak nengoknyaa petang2 gini.. :)

    ReplyDelete
  14. eish! sedap plak tgk nsi ayam cik anies ni :)
    btw, bw dr link kak mia ^__^

    ReplyDelete
  15. saya pun x tau nasi ayam hainan tu masin ke idak ... klu dah rezeki , dpt le mkn free kat situ nanti ... heh heh .

    ReplyDelete
  16. Fuhh berselera tengok.. lapar pulak malam2 ni hehee.. Thanks sharing Anies.. :)

    ReplyDelete
  17. First time tgk nasi lemak hijau... menggoda pulak nmpknya... heheh

    ReplyDelete
  18. Saya justru kepingin teh tariknya :)

    ReplyDelete
  19. utg cafe tu dpt promo free ... heh heh

    ReplyDelete
  20. wow memang nampak menarik. harga jugak tak la mahal sangat

    ReplyDelete
  21. perhhhh terus meleleh air lior tgk nasik lemak ayam goreng + ais krim peppermint (wlupon x nmpk eskremnye) tp eskrem hijau flavor ppmiint ni mmg feveret ana ni kak nis! aummmm hehehe

    ReplyDelete
  22. salam. alamak terliur la pulak hoho

    ReplyDelete
  23. nmpk sedp nasi ayam tu..rasa laparlah pulak memalam ni..

    ReplyDelete
  24. alahai mlm2 tengok makanan, terus bergelegak perut minta nasik...waa

    ReplyDelete
  25. sedapnyaaa... perut terus lapaq. mana nk cari nasi lemak malam2

    ReplyDelete
  26. Anis tunjuk kat tokey kedai, mana tau ada rezeki dpt free teh tarik ais tu..hehee

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆