Preview screening Into The Storm. TQVM blogger Anys + Nuffnang!

10:10 am

✿...السلام عليكم✿

Sinopsis

mengisahkan tentang pengkaji dan 'pemburu'
tornado yang sanggup menggadai nyawa
demi memastikan tugasan mereka dapat
dilaksanakan.

sementara itu, dua adik-beradik Donnie dan
Trey merupakan penggemar selfie
(merakam video) demi memenuhi
tuntutan 'kapsul masa'.

tornado yang melanda bandar Silverton
telah menemukan 2 adik beradik ini dengan
pengkaji dan pemburu tornado. ketika tornado
membadai, mereka bukan sahaja perlu
menyelamatkan diri tetapi pada masa yang
sama harus memenuhi 'tuntutan gila' mereka
untuk merakam huru-hara yang 'dilakukan' oleh
tornado tersebut.

my review

daripada 5* anies beri 3* sahaja. bila tengok
tajuk je, anies dah dapat agak bahawa filem
ni pasti berkisar tentang bencana alam. 
dan pastinya mengingatkan anies kepada filem
Twister yang pernah ditayangkan pada tahun 1996.

since ianya hanyalah satu naskhah fiksyen,
maka sudah pasti filem ni tak lepas daripada babak2
yang 'tak masuk akal.' antara yang paling nyata adalah
ketika mana kenderaan yang digunakan oleh pengkaji
dan pemburu (lupa namanya) boleh 'survive' dan kebal
daripada hambatan tornado sedangkan pada masa yang
sama kapal terbang yang berada di airport Silverton
boleh terbang dengan sendirinya dek penangan tornado.

selain tu, pada pandangan anies filem ni anda unsur
sarcastic. selain dua beradik dan kumpulan pengkaji
tornado tersebut, terdapat 2 orang sahabat lain yang
dilihat terlalu ghairah untuk menjadi 'instant famous'
dengan merakam beberapa aksi gila demi meraih
jutaan Like / viewers walaupun ketika itu tornado
hanya beberapa meter di belakang mereka. ffftttttttt!!

more info about Into The Storm, click HERE.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

dan di kesempatan ini, anies nak ucapkan
JUTAAN TERIMA KASIH kepada blogger Anys
yang sudi memberi 2 tiket untuk ke preview ni.
semoga murah rezekimu, Anys! amiinnn....
oh, ya! sebelum tu... jangan lupa singgah2 lah ke
blog Anys ya!

tak lupa juga kepada pihak Nuffnang, TERIMA KASIH
di atas layanan anda. harap2nya ada rezeki anies
dan blogger2 lain untuk join mana2 aktiviti
yang Nuffnang anjurkan.

tiket.
nak tau tak, oleh kerana tak penah
tengok wayang kat OU ni,
anies dah tersilap masuk hall.
suppose masuk ke hall 5 tapi anies
masuk hall 4. sik baik laa movie tak start lagi...
(tepuk dahi sendiri)

goodies daripada Mr. Nuffy.
suka suka suka!!

dan goodies lagi daripada Mr. Nuffy...
suka, suka, sukaaaaaaaaaaaaaa

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

33 Your Words of Lo♥e

  1. tahniah..ada juga berhajat nak tgk filem nih..maybe tak jadi kot sebab ada mcm2 aktiviti bulan nih..

    ReplyDelete
  2. wah.. Dapat tengok movie free la.. Hehe

    ReplyDelete
  3. banyaknya goodies, tahniah babe :)

    ReplyDelete
  4. bertuahnya Anies..terpilih join nuffnang activity, tahniah.

    ReplyDelete
  5. bertingkek-tingkek nuff bagi...
    alhamdulillah

    ReplyDelete
  6. Wah ! Dapat tiket movie free...syoknyerr..

    ReplyDelete
  7. asyik ya kak bisa nonton gratiss :)

    ReplyDelete
  8. Tahniah lew..boleh bg duit raya

    ReplyDelete
  9. Tahniah lew..boleh bg duit raya

    ReplyDelete
  10. Hi Anies ! wahh. teruja baca post ni.. baca anis punya review pon dah cukup dah xyah tengok movie ni dah. hehe.

    btw anies minta alamat nak anta badge tu ke? tak pela. keep it as kenangan. hee

    ReplyDelete
  11. Wahh menarik ni... Tahniah Anies... :)

    ReplyDelete
  12. Tahniah bestnye dpt tiket free siap goodies lg mr.nuff.... Cikna pun sllu gak sesat klu g OU.....;-)

    ReplyDelete
  13. haha.. ape tuuu . excited pulak. kiki. btw menabung clear blcakheads fr sasa disini :D

    No 26, Jalan Yin Choo Han,
    Ipoh Garden
    31400 Ipoh
    Perak
    0194360146
    Anis Nadhilah

    ReplyDelete
  14. Wahhh untungnya...

    Yg best dapat goodies kan :D

    ReplyDelete
  15. Wah... macam2 benda free dia dapat... murah betul rezeki... hihi... Pe2 pun KN tak minat cite2 fiksyen ni.

    ReplyDelete
  16. bestnyer dapat tengok movie free ;)

    ReplyDelete
  17. salam. wahh bestnya..tahniah tahniah :)

    ReplyDelete
  18. huhu biasa laa kan..citer omputeh ni mmg terlebih sgt byk dia punyer mengarut tu kan..huhu

    ReplyDelete
  19. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari Mega Giveaway Anak Merdeka Malaysia by kak maria..done follow sini.. Salam syawal, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
  20. Sib baik orang tak cakap, "dik, ni tempat duduk saya ni. Cuba check ticket. "

    ReplyDelete
  21. wah keren kak review nya, selamat ya ;)
    i always support you ;)

    ReplyDelete
  22. baru nk pi tgk.. rasanya tak jd tengok lepas baca review anies. hahaa


    tahniah2

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆