Entry merapu : ada apa dengan Germany?

10:28 am

✿...السلام عليكم✿

Der Weg ins Finale...

-Deutschland war in der Gruppe "G" oder
Gruppe "7"

-Deutschland beendete die Gruppenphase mit
7 Punkte

-Deutschland erzielte 7 Tore in der Gruppe
Stufen: 4 vs Portugal, 2 vs Ghana und 1 vs
USA

-Deutschland erzielte 7 Tore gegen Brasilien

-Und natürlich sind wir in der 7.
Monat des Jahres und gewinnen Ziel war
erzielte 7 Minuten zum Ende der Verlängerung
Zeit ... was für eine Weltmeisterschaft!

wir haben gewartet, so lange Zeit,
um diesen Moment zu sehen.
und heute bezahlt sie aus!
es gibt keine mehr Alptraum für uns.
es ist Zeit zu feiern.
Herzlichen Glückwunsch an alle!
Sie mich stolz gemacht haben!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kalau sesapa nak feeling2 macam
Maya Karin, silalah bertandang ke
rumah Uncle Google Translate ya!


sehari sebelum WC bermula,
sempat anies edit pic ni.
saja2 je edit and nak letak kat profile
dalam WhatsApp dan contact list.

lepas upload, ada laa hamba Allah
yang dok sindir2.

"boleh pergi ke team Hitler ni? 
takat group stage je kot..."
"hey, come on laa... Oranje!"
"Brazillll baiii... ada Neymar tahu tak?"
"apa hal ni? kata fan Liverpool, 
tapi sokong Germany... support la England!
ada Steven Gerrard!"
"apa ni? tak patriotik langsung!"
dan macam2 lagi.

anies just senyum je.
tapi pastu dalam hati menjawab:

"sukati orang ler nak support sapa!"
"tak de kena mengena fan Liverpool,
then kena support England! apa kes??"
"ooo... tak patriotik ya? dah tu, 
janganlah pakai BMW! pakailah Proton Saga!"

dan pagi tadi, mulut2 yang dok bising
sebelum WC, sibuk2 hantar mesej.

"suka lettew jerman menang..."
"ko tak nak isytihar cuti umum ke? 
jerman dah menang tu!"
"alaa... 1-0 je pun..."
"hah, cepatlah belanja! dah menang, kan?"

pulakkk...

apa2 pun, it's time to celebrate.
dan kalau boleh nak lupakan apa yang
dah berlaku pada WC 2002.
perit woo masa tu...

tapi hari ni, dah boleh tersenyum lebar.
masa menaip entry ni pun rasa bersemangat je.
masakan tidak!
semalam birthday,
then hari ni dapat 'hadiah'.

tetiba rasa tak sabar pulak nak tunggu
WC 2018 di Rusia.

boleh ke Germany pertahankan kejuaraan ni??


p/s untuk fans Argentina yang ber I.C Malaysia... terimalah...



selamat menyambut Nuzul Quran, esok. KL cuti buat pertama kali...
yahooo...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

36 Your Words of Lo♥e

  1. malas nak tanya uncle google, tapi rasanya tu road to final bagi team Germany kot?hehe

    ala,biasalah tu, dengki.apa kes tak patriotik? i/c malaysia bukan i/c england.

    2018 lambat lagi, kita jumpa Euro 2016 France nanti..hehe.tahniah penyokong Germany and hepi belated birthday Anies.

    ReplyDelete
  2. salam ramadhan.. hihi.. menang gak GERMANY yek.. sy suke..sy suke.. nak2 musim bola dh tamat :D

    ReplyDelete
  3. saya salah sorang warga malaysia yg sokong argentina

    ReplyDelete
  4. hihi akhirnya! germany menang jugak. dah boleh agak dari awal. tapi yg penting...akhirnya world cup dah habis..hihi


    jemput bw ke blog sy..(^_^)

    mamaairajournal.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. nak tengok final tapi tak terdaya... tengok kemudian je la...

    salam nuzul quran..

    ReplyDelete
  6. CN mmg penyokong setia German dari dulu sampai sekarang, walaupun tak ramai pemain star, CN suka cara permainan dorang as a team ;)

    ReplyDelete
  7. Sebelum ni KL tak cuti ye Nuzul Quran :)


    Anies-Happy Belated Birthday, moga panjang usia dan dimurahkan rezeki ye :D

    ReplyDelete
  8. salam. tak kira la menang ke kalah..semua team adalah yg terbaik :))

    ReplyDelete
  9. pose pun buat lagu tu ... sabar ekkk .

    ReplyDelete
  10. tak tengok pun..sekadar tahu di berita je

    ReplyDelete
  11. Mujur saya tak sokong German. Tak juga Argentina. Hahahah!

    ReplyDelete
  12. Happy la tu kan Jerman menang. Hehe. tahniah la

    ReplyDelete
  13. hepi anies germany menang ya ...menangis argentina..

    ReplyDelete
  14. akak lagi bini dari dulu sokong argentina..nampaknya takde rezeki lagi untuk argentina..huhu..tahniah buat German..:)

    ReplyDelete
  15. salam ramdhan anies,

    german menang tahniah, :)

    ReplyDelete
  16. Salam Nuzul Quran anies..esok cuti yeaa

    ReplyDelete
  17. huhuhuhu sedeyyyy Argentina kaloh....

    ReplyDelete
  18. Akak tak miNat bola tp still ambik tahu jugak yg Germany menang pagi tadi..hehehe..

    ReplyDelete
  19. Assalam....lama tak singgah....tak tengok bola la...hehehehe

    ReplyDelete
  20. salam ramadhan yang ke 16 dah...Selamat berpuasa dan saja ja blogwalking ni..Tengok blog kawan2.Datang dari Blog MiaLiana.Seronok sebab Mia rajin kumpul Link semua blogger supaya memudahkan kita blogwalking antara satu sama lain. Selamat berbuka puasa ya ;-) (lagi 3 jam jaa)

    ReplyDelete
  21. ada tengok masa sahur...apa2 pun tahniah jerman...hehehe..suka baca celoteh anies ni...hehehe...gelagat musim bola

    ReplyDelete
  22. Assalammualaikum...anies,

    tahniah yer pasukan Jerman yang menang atas argentina... Harap2 Jerman berjaya mempertahankan kejuaraaannya...

    mselim3

    ReplyDelete
  23. melihat pertandingan finalnya ada rasa haru dan duka.. senang jerman menjadi juara.... lain sisi sedikit iba liat messi lemas hehehe.. :)

    btw saya suka liat lagu videonya dari madonna...

    ReplyDelete
  24. bola nya hal dah jadi bebudak..main sindir2 plak ye Anies. kita sekapal lah anies. sesekali seronok keluar dari KOTAK pemikiran kebiasaan orang....heheh

    ReplyDelete
  25. luar biasa ya kak germany bisa menjadi juara piala dunia 2014 di brazil, semoga makin sukses sepak bola di dunia ;)

    ReplyDelete
  26. Saya mmg sokong Jerman dari dulu... kali ni mmg best menang.. :D

    ReplyDelete
  27. perhelatan WC pun kelar sudah,,_
    dan para pengamat pun yang banyak salah mengemukakan pendapatnya kalo tim eropa tak akan bisa juara di benua amerika.
    selamat buat jerman yang menjadi tim eropa pertama yang juara di benua amerika.

    ReplyDelete
  28. selamat buat jerman yang sudah jadi juara keempat kalee nya pada WC 2014

    ReplyDelete
  29. hahaha.. akhirnya german menang. caya la. suka tgk gol keeper dia yg tangkas tu.

    ReplyDelete
  30. tinggi betul semangat diorg...akak xmik pot pun psl bola..huhuhu

    ReplyDelete
  31. akak sokong team yang menang.. takde fav. team masa tu.. tapi memang ohsem lah Germany.. ;)

    ReplyDelete
  32. salam. errr..sy x minat bola hahhaha

    ReplyDelete
  33. ini yg membuatkan rasa nk melancong ke german. hehee

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆