Pemain2 bola sepak + rumah agam mereka

10:29 am

✿...السلام عليكم✿

Bagi peminat bola sepak (macam mem besar blog ni)
WC 2014 sememangnya event yang ditunggu2
pada setiap 4 tahun sekali ni.

team mana yang akan bergelar juara?
of coz la anies akan pilih Deutschland.
ops! bukan Dutchman ya...
walaupun Germany kehilangan Marco Reus,
tapi bukan penghalang untuk mereka
mara sekurang-kurangnya ke peringkat SF.
go Die Adler!!

okey. fullstop pasal WC.
hari ni just nak share tentang aset2 yang
dimiliki pemain2 (bekas) bola sepak ternama dunia.

tak dinafikan, dengan pendapatan yang
beribu2 lemon setiap minggu, mereka
sememangnya mampu memiliki aset2
keduniaan walaupun hanya berbekalkan
sijil Ujian Penilaian Sekolah Rendah.

jom kita tengok 10 pemain terkenal
dan rumah agam mereka.
cekidaut!

10. Kaka 
pemain Brazil ini membeli rumah agam bernilai $3m ini 
selepas berpindah dari AC Milan pada tahun 2009. 
terletak di Madrid dan kini menjadi milik Gareth Bale 
selepas Kaka tidak lagi bermain untuk Real.

9. Andres Iniesta
rumah yang berharga $4.6m ini dibina pada 2005 dan
 mempunyai 5 bilik tidur, sebuah kolam renang dan mini gereja
namun Inesta dilaporkan menjualnya kerana dikatakan berhantu.

8. Lionel Messi
rumah berharga $5m ini turut dilengkapi sebuah 
pawagam, spa dan indoor football pitch.

7. Mario Ballotelli
rumah ini sebenarnya disewa oleh beliau 
dengan bayaran sebanyak $13, 495 sebulan
rumah berharga $5m ini dilengkapi 
indoor pool, pawagam mini dan 
di dindingnya dihiasi pelbagai deko menarik 
tentang pemain Itali ini.

6. Cristiano Ronaldo
rumah ini dibeli ketika beliau 
bermain untuk MU pada tahun 2006 dengan harga $6m
sekarang rumah ini dijual kepada 
sesiapa yang berminat (plus yang mampu!)

5. Frank Lampard
rumah 2 tingkat yang berharga $7m ini dibina 
di atas sebidang tanah seluas 19, 500 kaki persegi. 
mempunyai 12 bilik mandi, 9 bilik tidur, kolam renang 
dan sebuah boat dock. rumah ini turut 
dilengkapi gelanggang tenis, 
rumah tetamu, padang gof mini dan 
sebuah long driveway.

4. John Terry
rumah ini dilaporkan memiliki 
akuarium di bawah tanah dan pawagam mini.
 harga di pasaran bagi rumah ini adalah $7.5m
namun ketika menerima brochure daripada agen, 
beliau menyatakan tidak berminat untuk 
membeli kerana lokasinya yang tidak strategik.

3. Didier Drogba
rumah berharga $14.5m ini dibina 
di atas tanah seluas 8600 kaki persegi pada tahun 2007. 
memiliki 8 bilik mandi, 7 bilik tidur mewah, 
sebuah bilik khas untuk trofi serta beberapa 
buah bilik lain khas untuk anak-anaknya.

2. Wayne Rooney
rumah berharga sekitar $17.83m ini terletak 
di Cheshire dan dikelilingi rumah rakan2 sepasukan beliau. 
ketika berpindah, beliau telah menghabiskan 
sebanyak $1.57m hanya untuk sebuah 
lagi mansion kecil di sebelahnya.

1. David Beckham
rumah yang diberi nama Beckingham Palace 
ini dibeli pada tahun 1999 selepas mengahwini 
Victoria Adams dengan harga $20m. 

sumber

p/s ya Allah ya Tuhan kami...
permudahkanlah urusan pembelian rumah kami...
Amin...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

32 Your Words of Lo♥e

  1. besarnya rumah diorang... orang kaya

    ReplyDelete
  2. amboi david beckham..
    nak lawan istana queen elizabeth ke?
    nama pun seakan-akan..heee

    ReplyDelete
  3. melawat blog peminat bola sepak ni..thanks sudi singgah kat blog..

    wow! memang ohsem rumah agam mereka..so mewah!

    ReplyDelete
  4. kaya betul pemain bola nie... untung betul jadi pemain bola..
    tapi jadi peminat, tak dpt apa.. heee

    ReplyDelete
  5. mak aiiii...dasyat betul rumah2 mereka nie...

    ReplyDelete
  6. Dahsyatlah umah diaorg ni... anyway, KN tak minat sangat bola. hehe

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Rumah besar kalau duk sorang2 ..menyeramkan..tapi memang best kalau dapat rumah camni...kaksura minat Messi..harap rezeki Argentina tahun ni..hehe:)

    ReplyDelete
  9. Gaji berjuta sebulan memang tak mustahil la dorg ni nak beli rumah macam ni.Siap boleh pindah2 lagi tu.

    ReplyDelete
  10. wah..anies nak beli rumah ye..muga di permudahkan..ameen.
    kerja main bola boleh kaya raya ye.

    ReplyDelete
  11. Assalammualaikum...anies,

    mselim3 pernah gak baca pasal rumah david beckham.. mahal2.

    mselim3

    ReplyDelete
  12. emm dengar gaji dorang mcm biasa2 je beli rumah tu..hihi

    ReplyDelete
  13. Professional footballers kat luar sana mmg jutawan....

    Saya sokong Holland utk WC kali ni...:)

    ReplyDelete
  14. Fuh besaunya... Kalau zumal ada duit pun tak nak umah besau gitu... Seram la ^_^

    ReplyDelete
  15. minat bola rupanya...sekapal lah kita

    http://akutaipkaubaca.blogspot.com/2014/05/gadis-dan-bola-sepak.html

    p/s: saya sokong team La Roja. harap tak jadi la rojak.hehe

    ReplyDelete
  16. Telan air liur je lah tengok rumah dorang tu ... huhu

    ReplyDelete
  17. tahun lepas tak salah ada tengok satu dokumentari pasal CR..tengok rumah baru dia Ya Allah cantiknya..banyak nya duit dia..benar la ,kalau rajin sedekah kita jadi makin kaya..heheh

    ReplyDelete
  18. wah bina kekayaan dunia dgn menyepak bola saja ya...

    ReplyDelete
  19. SALAM. huuu da macam istana da ruma mereka..terbaik :))

    ReplyDelete
  20. orang berduit banyak tak tahu nak buat apa baik beli rumah

    ReplyDelete
  21. Salam..
    Besar dan mewah sungguh rumah pemain2 bola ni..berpadanan dengan harganya..

    ReplyDelete
  22. iskh4...kalo le rumah kite macam ni kan...huhu..mudah-mudahan..amin

    ReplyDelete
  23. bersedialah dgn sorakan jiran tetangga ... huhuhuuu

    ReplyDelete
  24. Bapak besau umah oemain bola sepak luar ngra nih....takut tgk

    ReplyDelete
  25. Dah macam istana, M'sia cam ni gak ke.....'

    ReplyDelete
  26. Perghhhh..
    Cantik2nya rumah...
    Padan la dengan harga pun kan..

    ReplyDelete
  27. pelik juga asal la mario xbeli rumah tu. hehe. xsabar nk tgk france !

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆