Layanz teater Projek Kahwin

10:17 am

✿...السلام عليكم✿

AUTO PUBLISHED

Semuanya berlaku tanpa dirancang.
dalam sibuk2 dengan itu ini,
tetiba opismet datang bertanya,

"nak pergi tengok teater tak?"
"teater apa?"
"Projek Kahwin!"
"wah, best tu! berapa $$? bila?"
"FOC! malam esok!"

apa lagi, melompatlah anies masa tu.
ye laa kan... bukan senang nak dapat benda free
esp. di zaman yang serba serbi kena bayar ni...

makanya, lepas Maghrib terus bersiap dan
terus ke IB (Istana Budaya).
sebelum tu dalam hati dah berharap
moga2 malam ni pelakon Hanez Suraya
yang akan beraksi dan boleh tengok
acara balingan telur...
tapi...

kita layanz gambar2 dulu la ek!

terima kasih kepada pihak UiTM Puncak Alam
khususnya kepada Puan Lilis Syafiza & En. Kerol yang sudi 
memberi tiket ni. bukan anies sorang je ye yang
dapat tiket FOC ni... ada 60 orang lagi student
UiTM yang hadir pada malam tu.


suasana di lobi IB yang dah hampir
serupa macam butik pengantin.

first time dapat seat kat tingkat atas.
sebelum ni masuk IB banyak duduk kat bawah.
so kali ni agak jakun la...

sebelum teater bermula...
pada pandangan anies laa... bila duduk
kat tingkat atas ni, rasa macam terganggu juga
la tumpuan. bila nak fokus kepada pelakon, mata
dah terarah ke tempat lain. kalau duduk kat tingkat 
bawah tak de la pulak rasa macam tu...

pembukaan cerita...
persembahan daripada student2 UiTM yang juga
merupakan penari latar bagi teater ni.
kami diberi masa 10 minit yang pertama
untuk merakam gambar. tapi lepas tu, tak boleehhh...

sebelum melabuhkan tirai...
barisan pelakon, penari, penerbit dan krew2 yang terlibat...


sinopsis cerita

mengisahkan dua orang remaja iaitu Nisa' dan Rizal
yang telah lama berkawan dan berhasrat untuk meneruskan
perhubungan mereka ke fasa yang lebih serius iaitu
berkahwin. Nisa' merupakan anak hartawan manakala
Rizal pula hanya bekerja sebagai HK (head keeper) di
sebuah zoo

Rizal diterima baik oleh ahli keluarga
Nisa' pada kunjungan pertamanya ke rumah Nisa'.
akan tetapi sebelum pulang, Rizal diberi 'syarat'
untuk memiliki Nisa' iaitu dia hendaklah menyediakan
wang hantaran yang tinggi jika benar2 serius untuk 
memperisterikan Nisa'.

Rizal yang pada mulanya bersemangat dengan
syarat tersebut akhirnya menjadi berputus asa
kerana berasakan dia sememangnya tidak mampu
untuk menyediakan wang hantaran seperti yang diminta
oleh keluarga Nisa'. 

akhirnya dengan bantuan Nisa' serta rakan2 baik mereka, 
mereka telah merancang satu projek kahwin 
bagi memenuhi syarat tersebut.

antara projek kahwin yang dirancang termasuklah
meminjam daripada along, berpura2 menjadi pemilik
butik dan sebagainya. ketika majlis mereka
semakin hampir, Rizal menemui jalan buntu.
bukan kerana wang yang dipinta tetapi kerana 
disebabkan 'permintaan' yang bukan2 daripada
keluarga Nisa' seperti sebuah majlis yang 'grand',
pakaian yang mahal, hantaran yang bermacam2
dan sebagainya. 

pun begitu, Rizal dan Nisa' akhirnya
dapat bersatu sebagai suami isteri hasil bantuan
ayah Nisa' yang berjaya 'mematahkan' angan2
ibu dan mak long Nisa'.

autograph session selepas pementasan.
antara teraju utama, dari kiri Zulin Aziz (mak long Nisa'), Sherry Al-Hadad (ibu Nisa'), Kilafairy (Nisa'), Kaka Azraf (kawan Nisa' dan Rizal), Shah Iskandar (kawan Nisa' dan Rizal), Imam Muda Asyraf (penceramah) dan Izzue Islam (Rizal)


insya-Allah sebelah petang nanti baru 
anies dapat BW ke teratak yu ols ya...
tungguuuuu....

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

24 Your Words of Lo♥e

  1. rezeki dapat tgk free. best nye . tk pernah lg tgk teater

    salam singgah dr http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. wow bestnya dapat tengok teater.. tikit free lagi tu.. akak dah lama tak tengok teater Anies.. cam nak gi tengok eje :)

    ReplyDelete
  3. anak kaksura yg no 2 nak sangat tengok teater tu..bukannya apa sbb ada forteen..
    untung dapat tiket free..:)

    ReplyDelete
  4. teater menarik untuk ditonton ni..

    ReplyDelete
  5. salam. waaa..bestnya tengok teater :))

    ReplyDelete
  6. Gambar pusing2 kuat sangat..saya pening jadinye.

    ReplyDelete
  7. saya pun pening...best le menda free jer 2/3 hari ni..untung le

    ReplyDelete
  8. JEMPUT DATANG KE ASWARA pada 17 jun dan 20 jun jam 8.30 malam. FOC. JOM TENGOK TEATER.

    ReplyDelete
  9. bestnya dapat tiket free :-)

    ReplyDelete
  10. wak pon dh lama x gi istana budaya gtuuu..,
    uHUuu

    ReplyDelete
  11. wahh ! best nya dapat tengok free.. nak tengokkk jugakk.. haha ~ *bajet teater ada lagi.. hoho

    ReplyDelete
  12. lya baca kat mana ntah, citer teater ni x dpt sambutan sbb kontroversi salah seorg pelakon dlm teater ni.. last tiket dijual murah..

    ReplyDelete
  13. anies.. lupa nak bgta..
    lya bru je trima harini kiriman anies.. tqsm ye..

    ReplyDelete
  14. Macamana anies..ada acara balingan telor tak? Hehe

    ReplyDelete
  15. bestnya tengok teater..
    dok bayang suasana di dalamnya..

    ReplyDelete
  16. tiket free apa lagi bestlah kan anies, bak kata pepatah rezeki jgn ditolak..hehe

    ReplyDelete
  17. sape x nak tgk klu free kan ... ingatkan org johor jer guna perkataan jakun ... heheheee

    ReplyDelete
  18. Untungnya anies dapat tiket free..

    ReplyDelete
  19. Haha..takpenah watch theater pun seumo hidup. IB pun xpenah masuk even dulu kolej medic kat dalam tu..Kolej Tun Syed Nasir.

    ReplyDelete
  20. Wahh rezeki dpt tgk teater free..gini.. best best :)

    ReplyDelete
  21. imam mudapun ada!!!
    oh alangkah syiioknyer anies.. dahler benda freekan... akakni lagiler jakun masuk IBpun tak pernah lagi .. kesian...

    ReplyDelete
  22. Sesekali dpt tengok theatre mmg seronok.. tiket free pulak tu, lagilah seronok... best.. :)

    ReplyDelete
  23. wah bestnyaaa... izzue islam tu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆