Tutorial : menghilangkan Subcribe to: Posts (Atom)

8:17 pm

...السلام عليكم

Kenapa tiba-tiba je nak buat tutorial ni?
alaa... nama pun ilmu...
apa salahnya berkongsi kan?
boleh tambah pahala taw!

lagi pun tutorial ni kacang je.
yang tak mahir / tak tahu langsung dengan kod-kod HTML pun boleh buat / belajar.

dalam bahasa Inggeris.

dalam Bahasa Indonesia.

dalam Bahasa Malaysia.

dalam Bahasa Mandarin

sejujurnya, anies pun tak berapa nak faham sangat fungsi mende alah ni.
tapi bila mende alah ni duduk je kat sebelah bawah blog ni (post footer),
rasa macam menyemak je.
kalau yu ols rasa tak menyemak dan nak biarkan je...
it's okey.
tak berdosa pun... ^_^

jom, kita buat tutorial ni sama-sama!

pertama, klik TEMPLATE.
kedua, klik EDIT HTML.

lepas klik EDIT HTML, maka akan keluarlah kod-kod yang bisa menjulingkan mata.
skrol sampai bawah hingga menjumpai kod seperti berikut:

<!-- feed links -->
<b:include name=' feedLinks' />

kalau tak jumpa, tekan CTRL+F serentak dan taip kod di atas.

bila dah jumpa, DELETE KOD ini.
lepas tu, PREVIEW TEMPLATE.
kalau Subscribe to: Posts (Atom) dah hilang, boleh terus SAVE TEMPLATE.

macam mana?
kacang kan?
kalau tak boleh buat, beritahu ek!
Happy Chinese New Year, Selamat Hari Wilayah dan selamat bercuti panjang bagi warga WP KL, WP Putrajaya dan WP Labuan. 
yahoooo balik kampung... oooo balik kampung...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

26 Your Words of Lo♥e

  1. kacang je nak buang menda alah tu

    ReplyDelete
  2. nice sharing & selamat bercuti yer anies!

    ReplyDelete
  3. tq for sharing...
    selamat bercuti

    ReplyDelete
  4. tq for sharing...
    selamat bercuti

    ReplyDelete
  5. thanks nih tutorialnya. tapi blog saya emang sudah nggak ada kok tuh. cek deh pliss

    ReplyDelete
  6. terima kasih berkongsi info....selamat bercuti annies.

    ReplyDelete
  7. hehe..jangan sebut2 kacang tu Anies, kan tetiba je ada yang rasa nak makan kacang pula ni.

    Anyway terima kasih Anies, perkongsian yang berguna terutama pada ummi ni, belajar dari orang muda.

    ReplyDelete
  8. dah buang dah.. ^^
    untungkan duduk dlm negara berbilang kaum, raya cina pun dapat cuti panjang2.. hehe.. ^^

    ReplyDelete
  9. Jadi nambah wawasan nih
    Thx ya mizz :)

    ReplyDelete
  10. hahahaha..saya pun tak tau apa fungsi atom atom ni..rupa2 nya boleh dibuang ya....saya nak cuba la ikut tutorial ni..TQ!

    ReplyDelete
  11. Terima kasih atas prkongsian ni dik...
    Selamat bercuti...

    ReplyDelete
  12. wah tumben nih mbak anies buat artikel tutorial hehehe :D
    bagus mbak informasinya, bisa buat para blogger yang sedang kesulitan menghilangkan tulisan subscribe itu :)

    ReplyDelete
  13. Dpt pahala pankangkan ilmukan... akak tak perasan lak... kena check nnti.... thanks adikku

    ReplyDelete
  14. Khaira tak pandai pun utak-atik html tu...

    ReplyDelete
  15. pasti tutorial berguna buat mereka yang memerlukannya...=)

    ReplyDelete
  16. mmg nampak cantik. tapi kalau nk bagi blog lebih ringan dan senang untuk pembaca rasanya benda ni tak effective. lebih2 lagi kalau nk buat blog tu responsive for mobile. huhuhu.. tapi lain orang lain citarasa dia kan. heheh..

    btw, jemputlah singgah blog.
    http://ilvutour.com

    ReplyDelete
  17. Thank you Anies...ilmu yg bermanfaat ni elok dikongsi.

    ReplyDelete
  18. nak kena check la anies..
    kak anim ni cukup seriau part delete html ni

    ReplyDelete
  19. Tak tau pun wpa fungsinya... sib baik bujan bom atom . Hahaha....

    nice sharing

    ReplyDelete
  20. Ok nak try.. lagipun xtau apa fungsi benda alah tu..haha ;)

    ReplyDelete
  21. tutorial nya lengkap banget kak dan mudah dipahami. Terimakasih karena sudah berkongsi :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆