Ais krim goreng Nestlé

9:45 am

...السلام عليكم

Hari tu, pergi JJ cari breakfast (breakfast kat JJ ko..)
sementara tunggu makanan siap di tapaw...
sesaja panjangkan kaki then jenguk2 barang2 yang rasa 'macam nak beli.'

bila nak keluar, tetiba ternampak mende alah ni...

eh, macam sedap je?
kalau nak buat, memang jangan harap laa...
tengok harga...
mmm... RM9.90.
harga pengenalan katanya.
(mahal nak mamps!)
tapi dek tergoda dengan nafsu nafsi wal syaitonir rajim...
terus pejam mata dan bayar!

bila balik ke rumah tak terus makan.
biar jadi pekasam dalam peti ais tu.
sampai la semalam...
petang2 layan Candy Crush (yang asyik2 tak lepas dari dua bulan yang lalu)
perut pun dah meletop2 minta diisi.
so, apa tunggu lagi!
kita kasi goreng itu ais krim!

try goreng 2 ketul je dulu.
nak rasa sedap ke tidak.
habis 2 biji, rasa macam...
eh... tak boleh jadi ni!
kena goreng lagi!

sedap ke anies?
kalau korang boleh nampak mata anies terpejam2 sambil makan ais krim goreng ni, 
maknanya... sedap la tu!
so... pe tunggu lagi?
pergi la cari asi krim goreng ni!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

27 Your Words of Lo♥e

  1. Nestle punya produk?
    Cm mnarik je.
    Biasa bli kt pasar mlm je eksrim goreng ni.

    ReplyDelete
  2. huhuhu sedap ekk.. tgk anies klip2 mata.. hehehhe.. kena laa cari gamoknyaa yer.. :)

    ReplyDelete
  3. sedappp mahal.. xpelah pejam mata.. janji berbaloi²...

    ReplyDelete
  4. pelik juga aiskerim digoreng tp elok dirasa agar xterkilan...termenkelan...

    ReplyDelete
  5. aiskrim goreng...harus sedap!!

    nak gi carik la..:)

    ReplyDelete
  6. Hai DZ nak beli jugak ke segala kek Fiza boleh buat ini kan pula nak buat aiskrim goreng tu.

    Mahal eh? Tak pelah akak buat jelah ramai rakyat jelata kat rumah tu beli sikit tak cukup nanti...:)

    ReplyDelete
  7. nampak sedap tu.. kalau anies kata sedap memang sah sedap.. hehe..

    ReplyDelete
  8. dari cerita puan anies pon dah terasa kesedapannya. tapi taklah nampak mata puan anies terpejam2.. hehe.. (;

    ReplyDelete
  9. Kat Kelantan selalu ada aiskrim goreng mcm ni, mmg sedap gila la.

    ReplyDelete
  10. waaa... boleh try ni!
    harus carik!

    ReplyDelete
  11. hehehe..tak boleh jadi ni, nak kena cari juga ni.

    ReplyDelete
  12. erm mahal sebab kat kulit dia ada cop nestle tu..... nak buat memang tunggu rajin la kan.. hihi

    ReplyDelete
  13. RM9.90 untuk 6 ketul. Ok la tu. :)

    ReplyDelete
  14. nak buatnyer malas.. maka pejam mata je laa nak beli tu kan.. senang,,terus goreng je...hehehe

    ReplyDelete
  15. Salam kenal dik...
    Aiskrim goreng mmg feveret akak sekeluarga...senang sgt2 nk buatnya...kos pn murah.

    http://4fn1mn.blogspot.com/2013/10/naurah-dan-aiskrim-goreng.html

    ReplyDelete
  16. Sedap2. .waa..nmpak aiskrim ni teringin plk...kna pntang lama br leh mkn aiskrim. ..huhu..

    ReplyDelete
  17. wah..haruslah kan... mcm best jer mcm best jer. nanti nak gi carilah.

    ReplyDelete
  18. ok balik keja japg trus p cari..sdappppp

    ReplyDelete
  19. nk kena try makan jugak ni.. hehehe. candy crush dh lama xmain

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆