Standard Chartered KL Marathon 2013

10:44 am

...السلام عليكم

AUTO PUBLISHED.

nasib laa yu ols...
kalau2 ada terbau masam or tengik bila baca entry yang dah nak basi ni.
tapi jangan bimbang.
belum berkulat lagi.
kalau rasa2 nak 'telan' tu, acu buat2 pejam mata dan terus ngap!
^_^

alaa anies... 
kami ni faham sesangat daa...
anies ni kan bizi mengalahkan PM.
PM pun tak bizi macam anies...

okey, fullstop!
sentap da ni.

dah, dah!
pergi baca balik title kat atas tu.
FYI, ni merupakan event terbesar yang anies join untuk tahun ni.
since register nama bulan Februari yang lalu, segala organ2 dalaman dah berkobar2.
rasa nak terkeluar je jantung ni.

tup, tup... jerebu melanda pada bulan 6 hari tu.
last2 minit, organizer inform yang event ni terpaksa postponed atas nasihat KBS.
nak kata happy tu tak la.
tapi pastu mood jatuh menjunam.
kena pulak pastu dah masuk puasa / raya.
so, training entah ke mana, exercise pun entah ke mana.

bila dah nak dekat tarikhnya, maka apalagi...
mulalah sesi kutuk mengutuk diri sendiri.
tak cukup masa la, sakit kaki la, sakit perut la, nak termengandung la...
baru lari 10 minit, dah pancit.
padan muka!
sapa? anies lah!

29.9.2013 (Ahad).
hari yang ditunggu2 akhirnya sampai ke kemuncak.
seawal 4am kami dah parking siap2 sebelah Masjid Negara.
kenapa awal sangat?
sebabnya, jalan2 utama akan ditutup seawal 4.30 pagi dan pada masa yang sama, kami nak 'cop' parking.

ingat pastu, nak la berqiamullail sekejap.
(amik berkat ke, anies?)
tapi sayangnya pintu pagar cuma dibuka kira2 10 minit sebelum azan Subuh.

lepas solat, kami terus bersiap2.
nak warm up pun tak sempat sebab kena bergegas ke Taman Tasik Perdana / Tugu Negara sebelum pukul 7am.

untuk kategori 10KM Cruise ni, starting line bermula di sini.
dari Masjid Negara ke Taman Tasik Perdana jaraknya kira2 1.5KM.
so, kami consider berjalan sejauh tu sebagai warm up laa...

tepat 7.15am, kami pun mula la berlari terkedek-kedek.
route untuk kategori ni bermula dari:
Taman Tasik Perdana - KL Sentral - Brickfields - SK La Salle - Jalan Syed Putra - Wisma Belia - Istana Negara - Stesyen KTM - Masjid Negara - Muzium Kesenian Islam - Bukit Aman -Taman Tasik Perdana - Menara DBKL - SOGO - Bangunan Medan Mara - Jalan TAR - Dataran Merdeka (finishing line)
jarak keseluruhan sebenar adalah 10.6KM.

bila dah sampai finishing line, rasa macam...
"OMG! betul ke ni?? rasa nak repeat lagi la...
dan kalau boleh nak minta Standard Chartered buat event ni tiap2 bulan..."
eee... melampaunya ko anies...
^_^

btw, gambar2 yang ada ni, minta maaf la bebanyak ye.
memang rasa nak penampar je kan?
actually anies cuma bawa hp lama (sebab kecik).
tu pun sebab nak set personal timing.
so bertabah lah ye korang...

last but not least...
to my running man mates, congratulation for both of you!
next year, kita join lagi tau!!
jangan pancit udah lerr...

massage bib + medal.
agaknya, kalau masa bersekolah dulu aktif berlari, sure la ni dah boleh sumbang pingat emas Olimpik untuk Malaysia.
larikkk... nak muntah!

running kit + goodies.
thank you Standard Chartered.
pasni, kalau kami join lagi, boleh tak kami pakai jersi LiverpoolFC?
alaa... boleh laa... boleh laa (sila baca dengan nada mengedik-ngedik)

suasana kat Dataran Merdeka pada hari kejadian.
happening walaupun panas.

yeaahhh...
my running man mate akhirnya tiba di finishing line.
bravo! bravo!
cepat, tolong tepuk tangan!

sorang lagi my running man mate.
happy kemain.
runner dari Nigeria yang dapat 1st place tu pun tak sengih macam dia...
ekekekeke...

alamak! sorry la...
mekap kak Ton dah lencun dek peluh.
sebab tu tetiba jadi Minnie Mouse...

out of target la pak cik...
sob sob sob...
tak pe..
tahun depan cuba lagi dan pasni minum tongkat Ali banyak2.
kita kalahkan budak Nigeria tu yek!

cam ne diorang boleh set timinganies?
FYI, di belakang setiap massage bib ada cip khas macam kat pic ni.
bukan sahaja boleh set timing ketika di starting / finishing line, tapi juga boleh set timing pada mana2 jarak mengikut ketetapan daripada organizer.

breakdown of runners in each category.
not bad la...
dari 7k++ runners, dapat tempat ke 3K++.
berbaloi juga untuk budak yang training cuma 2 minggu je ni.

owwwhhh... tak sabar nak frame kan.
sayang, boleh tolong sponsor frame tak?
apa? guna frame cermin mata?
tak mo, tak mo, tak mooo...
(sambil menghentak2 kaki dan berguling2 atas lantai macam budak tak makan saman)

more info / pic, click here.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

31 Your Words of Lo♥e

  1. Sukan untuk Sihat..

    Cayalah Anies, U did it :D

    ReplyDelete
  2. tahniah dapat habiskan larian

    ReplyDelete
  3. Kakcik ingat lagi pada pagi tu, kakcik dan suami ke Pantai Dalam untuk ambil Dak Iyra dari pejabat. Pelik pulak kami tengok apa hal subuh2 adam ramai beno orang berlari2 sepanjang jalan...

    hehehe... ketinggalan zaman betul!

    ReplyDelete
  4. budak minnie mousetu berjaya jugakler.. bravo bravo... tak kisahlerkan yang penting syiokkan.. banyak gak gi lari2ni yerk.. janji tak lari dari rumah kan...

    ReplyDelete
  5. baru naik bukit nak tercungap...ni pulak nak lari anies...tapi best tau lari...

    ReplyDelete
  6. turun naik tangga pun ok rasanya..

    ReplyDelete
  7. pergh!! tabik!
    masih lagi gigih berlari..
    kawan saya pun ada join jugak larian ni.

    ReplyDelete
  8. jauh betul 10.6km.. nasib baik dapat sijil..

    ReplyDelete
  9. rajin betul join benda2 gini ye..

    ReplyDelete
  10. adoiii..kak zu yang baca ni pun rasa dah pancit sama...hehe

    ReplyDelete
  11. mak ai! lebih 10km jauh tu..

    ReplyDelete
  12. tahniah berjaya menyudahkan tarian.. ;) ai dah lama tak terlibat dengan xtvt cenggini.

    ReplyDelete
  13. kak anim memang angkat bendera putih..
    pancit sepancit2nya...

    ReplyDelete
  14. PM yang mana satu nih...??? hehe...

    ReplyDelete
  15. mak datuk jauh gilaa. jarang orang nk join benda2 camni. thumbs up sis! :DD

    ReplyDelete
  16. bestnya.....lama tak lari2 nie....

    ReplyDelete
  17. majulah sukan utk diri sendiri & negara.. hihihi

    ReplyDelete
  18. tak mo tak mo tak moo.. (hentak kaki dua2 mcm jong kookie runningman) ihikkkk.. comeyyyyyyy :P

    anyway tahniah aniesss ;)

    ReplyDelete
  19. Tahniah dapat menamatkan larian dgn jayanya...

    ReplyDelete
  20. uncle tak boleh... reput tulang...


    (alasan)

    ReplyDelete
  21. wah saya malah nggak tahu tentang standard charter sist hehehe Izin nyimak ya :)

    ReplyDelete
  22. Wah, hebatnya. Patutlah sibuk. Tahniah!

    ReplyDelete
  23. hebat la anies ! hehehe
    sonokkan dpt berlari2..

    p/s: dh try cek jantina lappy yunk? haha.. staf mattel boleh beli dgn harga murah ;)

    ReplyDelete
  24. Wah! Tabik lah kak anies.. Kalau Mieza entah mampu lagi ke tidak la nak bermarathon nih.. Dah lama sangat dah tinggal sukan2 marathon ni.. Huhu.. entah2 belum pape dah pancit tengah jalan.. Gugugu~~
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    ReplyDelete
  25. rajinnya joint benda2 cam ni, Amy tak laratlah....

    ReplyDelete
  26. fuhhh.... awat muka kat ton tu tutup kikikiki... panas teriknya...

    ReplyDelete
  27. Hebat betul. Saya pun tak mampu rasanya ni. Macam nak join jugak je. Hehe

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆