Recipe : choco cheesekut

5:30 am

...السلام عليكم

Resepinya sama je dengan mana2 resepi yang pernah di publish kan oleh blogger2 / netizens sebelum ni.
cuma bezanya, guna biskut yang lain.
biasalah... anies ni kan suka menderhaka dalam bab2 gini ^_^

oh, ya!
kenapa lately asyik dok tayang resepi je ni?
sebenarnya anies dah kering idea...
apa yang nak di share dalam blog ni.
so cara tersenang adalah, share resepi.
so bertabahlah ye!

beginilah rupanya bila dah siap.
suka tengok combination putih-coklat.
aiseeehh.. gambar dari hp cikai memang rasa nak dihempuk2 kan je...

bahan2:
biskut coklat
cream cheese
susu segar
susu pekat manis

cream cheese dipukul hingga kembang.
lepas tu masukkan susu pekat manis.
rasanya tak perlu banyak sebab coklat yang dah ada kat biskut tu pun dah cukup manis.

celup biskut ke dalam susu, depan dan belakang.
kemudian, ratakan cream cheese.
ulangi proses yang sama sampai biskut habis.
(anies buat dalam bekas kecik je sebab buat ni pun kerana nak jamu tekak!)
 -jamulah sangat kann-

untuk permukaan choco cheesekut, lebihkan sedikit cream cheese nyer...
pastu, nak taburkan chocolate rice ke, chocolate chips ke... terpulanglah!
then, masukkan ke dalam peti ais.
lebih kurang 4 jam sebelum boleh di ngap dengan jayanya!

happy cooking!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

21 Your Words of Lo♥e

  1. choco cheeskut pulak..wah bole cuba nnt ni.tengok senang je buat

    ReplyDelete
  2. hohohoho.. kat rumah ada biskut ni .. nak buat.. nak buat.. macam sedapp jer....... anies ni bgslah suka kongsi resepi yg mudah²...

    ReplyDelete
  3. anies resipi yang simple bagi kak nur tapi sedapppp...

    ReplyDelete
  4. wow mengusik jiwa ni...nanti nak try guna biskut ni or cream cracker plain pulak :)

    ReplyDelete
  5. heee mcm2 inovasi cheesekut nikan?

    ReplyDelete
  6. lepas raya boleh try ! skrg sibuk buat biskut saja..

    ReplyDelete
  7. apapun mmg nampak sedap sgt ni hehehe

    ReplyDelete
  8. sedap tu.. boleh cuba buat nanti.. :D

    ReplyDelete
  9. Terliur...sedapnyer la nmpak...ada masa leh try wat jgk ni...resepi nmpak simple je ni:-)

    ReplyDelete
  10. nampak sedap...ada cheese lgi tu

    ReplyDelete
  11. kalau yg berkaitan dengan cheese haruslah mencuba kan.. tekak ni pun kalau nampak cheese asyik menyanyi je.. hahahaha

    ReplyDelete
  12. Wahh sedap2nyaa.. adoi terliur laa nengoknyaa..

    ReplyDelete
  13. rajin sungguh Anies di bula posa ni..

    kesian...minggu dpn baru bercuti...

    saya dah nak start..

    ReplyDelete
  14. sedapnya anies..pos kat akak cikit =)

    ReplyDelete
  15. anak2 mesti suka..boleh buatkan utk depa berbuka puasa..

    ReplyDelete
  16. Resepi sebelum ni pun tak sempat nak buat lagi. Ni dah ada resepi baru.

    ReplyDelete
  17. Sedap... Nak try kalau berkesempatan :D

    ReplyDelete
  18. Great idea...tak terfikir pulak nak guna biskut nih..yummy jer nampak hehe

    Entry terbaru: http://momsbeautyshoppe.blogspot.com/2014/12/apa-kaitan-vitamin-c-dan-jerawat.html

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆