Linkin Park Living Things World Tour Live In Malaysia 2013

10:27 am

 ...السلام عليكم

(Update versi nak cepat)

nama pun nak cepat, so nak bercerita cam ne boleh ter'attend' dan boleh ter'dapat'kan tiket konsert ni...
rasanya sampai 7 keturunan pun belum tentu habis nak pot pet pot pet kat sini.

apa2 pun, di kesempatan ni kami nak ucapkan jutaan terima kasih kepada Willi dari Warner Music Malaysia di atas tiket ni.
sebelum balik, kami sempat pesan kat Willi.
kalau ada events yang best2, roger2 lah kami yek!
(muka tak malu masa tu)

okey, back to the title.
first time Linkin Park (LP) datang ke sini pada tahun 2003, kami cuma mampu verangan je la.
nak pergi masa tu, mana la nak cekau $$ kannn...
almaklumlah, orang tengah study lagi.

lepas 10 tahun, memang tak sangka daripada verangan2 tu jadi kenyataan.
dan tak sangka juga, salah seorang officemate ni minat sesangat dengan LP.
bersungguh dia cari tiket walaupun dah last minute.
tapi dah nama rezeki, tak kan ke mana la kannn...

malam tersebut, LP menyampaikan 21 buah lagu yang dipetik daripada album2 terdahulu hingga yang terkini.
FYI, siri jelajah di KL ni merupakan konsert terakhir selepas California, Tokyo, Osaka, Hongkong, Manila dan Taipei.
kemantapan vocal Chester memang tak dinafikan.
sampai kiteorang terfikir, macam mana la dia boleh kekalkan kelantangan suara dia tu selama 1 1/2 jam konsert berlangsung.
selain kehebatan vocal Chester yang dibantu oleh Mike Shinoda, konsert ni juga menampilkan sistem audio yang memang superb.
rasa macam giant speaker tu diletakkan kat sebelah telinga jer...

(kata nak cepat, tapi bila da menaip susah nak berhenti)

overall... LP memang best!!



bila tengok tiket ni, macam tak percaya...
betul ke dah ter'attend' konsert LP ni?

ni masa pembukaan.
Joe Hahn yang superb.
sorry ye, gambar memang tak banyak.
sebabnya, kami attend bukan untuk ber'photoshoot'
^_^

vocal Chester - thumbs up!

i was there!
mak ngah berbaju merah was there!!!
Liverpool  Simon Mignolet fan was thereeeee!!
eh, tetiba...
aiseh... sibuk la tangan popeye ni...
daripada anies, khas untuk yu ols yang tak dapat pergi / yang tak dapat tiket / yang selalu verangan nak pergi / yang terpaksa cancel last2 minute... ;-)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

38 Your Words of Lo♥e

  1. terbaiklah dgn baju liverpool....saya xpergi..metallica pun xdpt pegi juga huhuhu

    ReplyDelete
  2. bestnyer g tengok konsert linkin park tuu.,ehHHee

    ReplyDelete
  3. best nyer... verangan angan akhirnya dapat jugaklayan konsert yer anies

    ReplyDelete
  4. best yer, KA x brp nak minat hehehe

    ReplyDelete
  5. Zaman anak bunda yang no 2 tu sekolah menengah dulu minat sangat dengan linkin park ni..hafal lagu2 mereka..

    ReplyDelete
  6. bestnya.. masa zaman belajar dulu pernah minat dengar lagu linkin park..

    ReplyDelete
  7. hehe..bertuah badan ya..nasib baik akak tak minat muzik segala bagai...

    ReplyDelete
  8. rugi tak pergi anies..
    kalau hubby suka kot...

    ReplyDelete
  9. Untuk kakcik, dah tak sesuai nak ke konsert begini... :)

    ReplyDelete
  10. kalau ada bagi tiket free.. sanggup pergi.. tapi nak kena kuarkan duit sendiri takdelah.. hehehe..

    ReplyDelete
  11. wah layan Linkin Park yer , terbaiklah...

    ReplyDelete
  12. perghhhhh anies, linkin park sehhhhh.. hehe

    ReplyDelete
  13. salam ziarah dan follow sini

    ReplyDelete
  14. anak2 ummi suka ni Anies, ummi sendiri dah ketinggalan zaman.

    ReplyDelete
  15. wahh anies layan jugak LP ye..:)

    ReplyDelete
  16. suka tau ngan LKP ni..
    pg td depa pasang lagu dia kat radio... dok nyanyi2 smbil bwk keta..
    bestnya klau nureen bleh p tgk jgk

    ReplyDelete
  17. wowowo..org minat gak!! bestnya leh pi tgk konsert LP..

    ReplyDelete
  18. yelah anies tak rasa apa2 pun..hehe

    ReplyDelete
  19. Wawa dulu pun memang minat sangat dengan lagu linkin park ni...1st lagu dorang yg famous dulu x ingat tajuk...tapi memang best...videoclip dorang pun best n canggih

    ReplyDelete
  20. huhu..bukan sng nk pegi konsert artis femes gni... tiket pon ratusan ringgit
    metallica kat s'gapore kan...

    ReplyDelete
  21. seronoknye anies...krole pon pminat LP satu ketika dulu...selalu verangan nak tngok prsembahan live dorank...cam anies dah trtunai...krole ni truskan veranganla nmpaknye huhuhu~

    ReplyDelete
  22. Salam Anies..trtunai ler ya hajat dihati nak tgk konsert LP secara LIVE ya...

    ReplyDelete
  23. bestnya anis...
    Amy pun suka ngan LKP ni, lebih2 lagi lagu In the end tu.... teringat masa bujang2 hihihi.

    ReplyDelete
  24. tak sangka akak minat LP rupanya

    ReplyDelete
  25. crawling in my skinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn!!!!!

    ReplyDelete
  26. Waahh best laa anies dpt pergi yer.. angan2 menjadi kenyataan gitu.. rezeki2.. :)

    ReplyDelete
  27. kalau aku bujang, sure aku pegi noks...

    ReplyDelete
  28. wah wah wah...kagum!Metallica gi x?hihi

    ReplyDelete
  29. As salam Anies,

    Wahhh... LP sambil beraya ye! Khelasss... :))

    ReplyDelete
  30. Bertuah badan dpt gi...kalau sy takat berangan je la...xleh nk gi or nk msk kt entrance tu pn cnfirm2 xleh sbb dh beranak pinak...mana nk angkut smua lg...hehe...

    ReplyDelete
  31. best kalau minat....macam akak nie...kurang berminat....

    ReplyDelete
  32. dulu masa zaman sekolah i memang minat LP ni haha skrg takdela segila dulu. lg excited dgr metallica dtg malaysia je hr tu tp husband je pegi. tulah jual mahal husband nk belikan tiket i taknak ni dh menyesal tak pg metallica hukhuk T_T

    ReplyDelete
  33. Wahhh peminat LP ye...

    MJ tak layan..hehee

    ReplyDelete
  34. best giler dpt g... madam mmg peminat LP time muda remaja dulu..

    ReplyDelete
  35. wahhhhhh...peminat linkin park rupanya anies ni :))

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆