Time for... family dinner

9:06 am


...السلام عليكم

Last weekend, adik-beradik mama anies saja2 buat 'kenduri makan2' (kalau dah kenduri tu, memanglah ada makan2 kan...)
depa pun tak planning apa2.
dan buat kenduri ni pun tak ada tujuan apa2.
masing2 beli apa2 yang patut then masak sama2.

so malam tu, kami makan...

ayam goreng rempah, ikan bawal masak sweet sour, ikan pekasam, sayur campur, acar timun, daging masak asam pedas dan buah rock melon (menu ikut pusingan jam)
p/s tolonglah redha dengan kualiti gambar ya...

bila dah kumpul and makan beramai2 ni, memang seronok tak terkata.
masing2 dok bercerita dari A-Z.
bila penat pot pet pot pet dan perut pun dah penuh, masing2 start amik nombor tunggu giliran untuk berurut pula...
tu la aturcaranya bila berkumpul ramai2.

sekian terima kasih.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

28 Your Words of Lo♥e

  1. tetiba rasa telan air liur tgk ikan pekasam. huuuuuu

    ReplyDelete
  2. asam pedas daging? fuyoooo...feveret aku tu..

    ReplyDelete
  3. wah...semua menu yg best2 gitu....bila dah berkumpul macam2 nak di bual kan....betul tak..?

    ReplyDelete
  4. bila makan ramai2,mau nasi tambah 4 kali kan.hehehe

    ReplyDelete
  5. wah! ikan pekasam tu..sedap!

    ReplyDelete
  6. kalau makan ramai2..adik beradik...apa pun sedap..licin...

    ReplyDelete
  7. As salam Anies,

    Harini masuk semua blog tunjuk makanan...alahai untungnya org Malaya...boleh makan mcm2... org Peru ni tgk & jilat screen jelah...hahaha... :D

    ReplyDelete
  8. meriahkan mkn ramai2...
    bukan slalu bleh kumpul mcm2 ni :)

    ReplyDelete
  9. Anies..bila tengok makanan ni yang tak tahan ni, tambah kalau yang masak sendiri, orang lama punya airtangan, mesti best sangat2.
    Yang acara berurut tu yang mahal tu, rasa nak tumpang sekaki, balik berjalan ni, penat satu badan.

    ReplyDelete
  10. mkn2 dgn family mmg bestlah x kira lauk apa dah hehehe

    ReplyDelete
  11. Makan ramai2 laju ja...berselera.

    ReplyDelete
  12. pakat punya pakat dapat menu yang best...
    sedapnya daging masak asam pedas tu anies...

    ReplyDelete
  13. wah.. sedapnya ikan pekasam tu.. :d

    ReplyDelete
  14. hai jom join contest saya.. http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html

    ReplyDelete
  15. bkn selalu jumpa kan, bila dah ada family sendiri mcm ni lah sesekali berkumpul bnyk ceritanya...

    ReplyDelete
  16. sekali sekala jumpa memang best kan...lagi2 kalau berimpun ramai2 macam tu ..

    ReplyDelete
  17. SEDAPNYA..MAKAN-MAKAN...SIAPA YG MASAK TU ANIES.

    MAKAN BESARLAH ANIES KAT KMPUNG YE....

    ReplyDelete
  18. waaa.. sedapnya..tiba2 perut jadi lapar. hahaa

    ReplyDelete
  19. makan ramai2, lauk dalam talam, dok bersila pulak...memang nostalgia.. tak nampak dah mak mertua lalu belakang... hehe..:)

    ReplyDelete
  20. ikan pekasam + acar timun tu besttt...sedapp...hari ni ramai blogger post entry pasal makanan....telan air liur dari tadi ni hihi

    ReplyDelete
  21. waaa. syok makan2.. hehe...

    urut-urut lagi. best makan ramai2...

    ReplyDelete
  22. bila baca ni pun dah terbyangkan kemeriahannya..

    ReplyDelete
  23. Bestnye bila dh kumpul ramai....eeehhh rock melon?species tembikai ke....hmmm...mgurut mmg best....tpi rietta lbih suka org dr mesin urut....

    ReplyDelete
  24. Salam Anies,mmg seronok klu berkumpul adik brdik....tambah2 bab bersembang..mmg tak habih2...

    ReplyDelete
  25. Memang kalau berkumpul makan2 dengan family meriah kan ;D

    ReplyDelete
  26. aduuuhaaiii...udahla tgh lapaq ni ,huwaaa!!sedapnya ..dagng masak asam?cer tlg masakkan utk k'imi skali:P

    ReplyDelete
  27. anies lama akak tak tengok talamtu... dulu2 memang kalau makan ramai2 sure keluar talamtu.. alamak merindui arwah opah akak kalau bab makan ramai2ni...

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆