Setia Eco Walkathon 2013

10:30 am

...السلام عليكم


Rakyat Malaysia pertama yang membawa pulang pingat emas Olimpik!
*muntahijau*

>>::<<

Ahad lepas, hari yang ditunggu2 tiba jua.
seawal 5.30am kami dah sampai kat Setia Alam.
lelapkan mata 5 minit pastu terus solat Subuh.
then barulah gerak ke Setia Eco Park.

sebenarnya ni merupakan aktiviti outdoor pertama anies dalam tahun ni.
last year, kali terakhir anies join World Walking Day 2012 kat Putrajaya.
pastu, dah busy dengan kerja, so mana2 aktiviti outdoor terpaksa dilupakan buat seketika.
sebahagian pic masa WWD 2012:

insya-Allah, World Walking Day 2013 akan berlangsung lagi.
venue belum decide lagi.

boleh cari tak, where i am??

jarak pun tak jauh.
cuma 5KM je.
kalau kat Putrajaya tu, dari Istana Kehakiman sampailah ke simpang PICC then berpatah balik.

okey, berbalik kepada Setia Eco Walkathon (SEW) ni.
sama seperti WWD, SEW ni berlangsung saban tahun.
tahun ni, SEW menerima penyertaan sebanyak 3300 penyertaan.

masa ni baru pukul 7 pagi.
jerebu agak tebal.

warm up session.
mmm... biasalah...
aktiviti macam ni, selalunya didominasi oleh non-Malay.

@ starting line.
muka excited!

lautan hijau.
oh ya!
walkathon bermula tepat jam 7.30 pagi.
tengok kat belakang tu!
kelabu asap je...

bukan orang dewasa / muda je yang join.
kanak2 pun ada.
tapi paling respect, pak cik yang dah berumur 70++ pun join sekali.
kiteorang baru masuk 1KM, dia dah U-turn ko!
ko mampu??

Hulk, Superman dan Spiderman yang tersalah landing.
sian...

1st water station.
yang besar gedabak tu mascot Setia Eco.

masa ni tinggal 1KM je lagi sebelum finishing line.
so amik kesempatan untk posing2.
sian yang kena bongkok tu sebab nak beri laluan kepada unpaid model tu.
;-)

walking allows you to deal better with your stress and increase energy.
hah, so kalau dah stress sangat2, jangan dibaling periuk belanga lesung batu giling tu!
gi la jalan2.
ke Bandung ke, Liverpool ke, Disneyland ke... 
(ayat2 hint)
;-)


oh, tengok tu!
peserta negara kita semakin manghampiri garisan penamat!
sikit lagi!
sikit lagi!

yeahhh!!
(sambil lompat bintang)
akhirnya beliau berjaya menamatkan walkathon beliau dalam jangkamasa tepat 1 jam!
(ek eleh... pok cik yang umur 70++ tu selamba je dia jalan 20 minit dah tiba finishing line!)

cepat2!
pasangkan lagu Negaraku!
sejarah bakal tercipta!

you're the best!
tahniah kerana berjaya mengharumkan nama sendiri!

bagus tak?
lepas penat berjalan, organizer sediakan nasi untuk sarapan.
weehhh... jangan salah tafsir ye.
tu nasi + lauk pauk organik giteww...
sedap beb!
kenyang sampai ke petang.

goodie bag, massage bip dan medal.
kat message bip tu ada nombor bertuah.
tapi bila wat lucky draw, selalunya memang unlucky.
kesian...


lepas makan, check berat.
bagus tak?
tapi bila tengok slip ni, rasa nak melompat2.
walaupun lemak2 manja tu masih berkampung di sana sini dalam badan ni, tapi bila tengok ideal body weight tu, tetiba rasa membuak2 nak berdiet monyet.
sabaq no... bulan puasa ni kita pulun habis-habisan.
raya nanti, kita boleh posing2 dengan kebaya nyonya!
;-) 

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

25 Your Words of Lo♥e

  1. dapat join acara macam ni best anies..
    meriah juga..tahniahlah
    tang nasi organik tu macam sedap pula..

    ReplyDelete
  2. tahniah... wah BMI kamu lebih baik dari akak le.. ngeh ngeh ngeh..

    ReplyDelete
  3. wah best, mesti seronok join activiti2 mcm ni !

    ReplyDelete
  4. salam pkenalan ya ;))

    mmg best skali skala dpt join
    cmni kan..

    ReplyDelete
  5. sehari ajelah mkn ala2 organik gitu...tahniah le dpt pingat emas..muntah biru..

    ReplyDelete
  6. siap possing² lg tu hahahaha...

    ReplyDelete
  7. ini beriadah sambil out door shoot ker? hehehehe

    ReplyDelete
  8. tahniah sbb tak pengsan tengah jalan

    ReplyDelete
  9. Waa..tahniah..hebat juga Anies ni ye, kalau ummi pengsan separuh jalan dah kot, hik!!.

    ReplyDelete
  10. tahniah!!..

    walaupun dlm keadaan berjerubu, masih bersemangat waja...

    ReplyDelete
  11. dalam jerebu-jerebu masih bersemangat ye..tahniah...

    ReplyDelete
  12. wahh..rajin betul sis join outdoor activity macam ni..seronok + menyihatkan!

    ReplyDelete
  13. seronoknya.. dah lama tak join aktiviti menyihatkan macam ni..

    ReplyDelete
  14. Salam..singgah di sini..

    bestnya aktiviti mcm ni..siapa organisernya? developer Setia Alam ke..

    ReplyDelete
  15. meriah j nmpk.. rmai gak y join tu..menghijauuuuuu.... siap ade maskot tu

    ReplyDelete
  16. Patutlah ramai org baju hijau kat Setia City Mall hari Ahad lepas...hihihi..saya mmg hari2 gi gym kat dlm SCM tu....next punya walkathon nak join la....macam mana ya?

    ReplyDelete
  17. bestnya dpt join..hehe
    walaupun jerebu ramai jgk yg ikut serta

    ReplyDelete
  18. salam anies..bestnya join xtvt camni....badan pon jadi sihat.

    ReplyDelete
  19. wah..
    best..
    ku lihat ijau..

    ReplyDelete
  20. sempat lg posing ha walhal ada 1km lagi..
    Kalau pecut tu mau dok Top 3..hehee :)

    Apapun tahniah sbb berjaya harumkan nama sendiri di persada sukan :)

    ReplyDelete
  21. meriah! meriah! rasa nak joint je..mesti best kan pepagi lg dah kumpul ramai2 then jalan ramai2,,tahniah kerana berjaya melangkah ke garisan penamat..hahhaha

    ReplyDelete
  22. Lepasni harum sgt la nama tu kan hahaha ramai gak orng join..tak tahu pun ada benda ni..kalau tak blh join sekali haha

    ReplyDelete
  23. rajinnya anies join aktiviti2 macam ni..dh lama tak brkesempatan :( erkkk...xjumpa pun cari anies kt situ :(

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆