Lunch hour : Warung Santai

9:05 am

...السلام عليكم

Tak pernah makan kat sini sebenarnya walaupun dah beberapa kali terjah Tesco Ampang.
tapi bila nampak ramai je orang kat dalam restoran ni, kami terus terjah tanpa fikir 20 kali.
almaklumlah, perut tengah berdangdut raggae masa tu...

ABC ni memang terbaek lah!
isinya banyak.
rasanya, tak terlalu manis dan tak terlalu tawar.
RM4.50

jus tembikai (RM3.50), milo ais (RM2.50), limau ais (RM3.50)

seafood apa tah!
lupa...
sedappp...
RM8.90

mi bandung.
pekat kuahnya.
puas hati!
RM6.90.

bihun tom yam.
cukup masam manisnya.
RM8.90.

ovarall...
makanan kat sini ngam dengan tekak anies setakat ni!
walaupun mahal, tapi kerana sedap...
soal harga tu jatuh nombor 2.
well, ada masa nanti nak repeat lagi!
harga makanan tu...
anies main agak2 je...
tapi harganya lebih kurang gitu la...

more info, click here (FB Warung Santai)

p/s esok cuti yahooooooooooooooooooo

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

32 Your Words of Lo♥e

  1. nama kedaipun dah menarik hatitu.. kalau dekat bolehler pergi.. jauhler pulakkkan....

    ReplyDelete
  2. waahhh banyak isi dalam abc tu... lagi2 kacang...

    ReplyDelete
  3. Sekarang ABC pun sampai RM4.50 kan tapi kalau meriah cam tu berbaloilah bayar.

    ReplyDelete
  4. Kakcik selalu makan di situ, tapi kadangkala kena tunggu lama sebab ramai pelanggan. Kalu Along ada, dia telefon siap2 buat tempahan. Barulah datang boleh terus makan. :)

    ReplyDelete
  5. Sedapnya mee bandung. terliur plak.

    ReplyDelete
  6. Melimpahnya kuah nasi tu. Nasi banjir. Hihihi

    ReplyDelete
  7. assalam,

    bunda dah lama tak gi Tesco Ampang...
    rasanyer pernah gak gi restoren tu..

    ReplyDelete
  8. dahaga aku tgk ABC tu nok...

    ReplyDelete
  9. akk pun sama laa..terliur tgk ABC tu..nasi seafood tu mcm nsi paprik je la plk..mahal x pe janji sodap..
    selamat bercuti,,:D

    ReplyDelete
  10. sukanya tengok kacang kat dalam ABC tu.. yummy.. sedapnya..

    ReplyDelete
  11. alahai... lamanya tak makan kat santai tesco ampang tu... terliur la tgk gmbr2 tu... adeh!!!

    ReplyDelete
  12. ABC tu membuatkan PM tak sedang duduk melihatnya...hehe

    ReplyDelete
  13. dulu selalu la lalu tesco ampang sebab ulang alik dr cheras ke setiawangsa....skang xde la dah...huuhu

    ReplyDelete
  14. samalah dengan hubby, harga belakang kira anies...

    sedapnya ABC tuh...

    ReplyDelete
  15. ABC tu meriahh..mesti puas makan sbb isi banyak kan

    ReplyDelete
  16. Fulamak!, terliurnya Anies, ABC dengan mee bandung tu, nak terjah juga nanti,insyaAllah.

    ReplyDelete
  17. bila nak belanja akak ni...

    ReplyDelete
  18. rara pon sllu g tesco ampang.sume ada kat sana.

    ReplyDelete
  19. sedaaaapppppppppnyeeeee....
    rasa teringin nak makan semua :D

    ReplyDelete
  20. mee bandung 2 ais kacang 2 ye..bungkus!!heehhe

    ReplyDelete
  21. genap tahun 2013. dia amik no 3 belakang. milo ais 3ringgit. hehe

    ReplyDelete
  22. salam Anis....

    semua menu best2 je...nak pula ada ABC lagi meriah kan...?

    ReplyDelete
  23. sedap sungguh..
    paling syokk tgk tang ABC,, mmg penuh semangkuk

    ReplyDelete
  24. terkeliur sudah.... nyumnyumnyumnyum

    ReplyDelete
  25. sedapnya makanan dia..huhu
    dh lama xmakan ABC

    ReplyDelete
  26. amboi.. meriah ABC tu... menarik!

    ReplyDelete
  27. nomnom,..sedapnya!!!dahla belum lunch ni ...mcm femes jgk warung santai nikan?pernah nmpak few times kt blog n FB rasanya :)

    ReplyDelete
  28. mahu pejam mata.. menu mengiurkan..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆