EPL Football Masters 2013

9:03 am

...السلام عليكم

Ni cerita bulan lepas punya.
baru sekarang terhegeh2 nak update.
dah tak ada modal nak update la tu yek, anies?
hahaha...
pandai korang!
so 2 markah untuk korang.

apa pun...
walau dah basi dan tak ada modal nak up entry, anies tetap nak share juga.
lagipun event ni cuma berlangsung setahun sekali.

macam tahun lepas, (ceritanya ada kat sini), sekali lagi Standard Chartered membawa beberapa pemain yang pernah mencipta nama di English Premier League untuk beradu tenaga dengan pemain2 legenda negara bagi satu tujuan amal.

bermula tepat pukul 3 petang, pada tahun ni Stadium Putra Bukit Jalil menjadi tuan rumah dan sambutannya lebih meriah berbanding tahun2 lepas.

berikut senarai pemain yang terlibat dalam EPL Football Masters 2013:


Liverpool Masters

Mark Wright (manager), Robbie Fowler, Steve McManaman, Jerzy Dudek, Dietmar Hamann, Bjorn Tore Kvarme, Jason McAteer, Rob Jones, Steve Harkness.

Man Utd Masters

Viv Anderson (manager), Andrew Cole, Ronnie Johnsen, Lee Sharpe, Karel Poborsky, Michael Thomas, Henning Berg, Clayton Blackmore, Paul Parker.

EPL All Stars

Phil Neal (manager), Frank Leboeuf, Tore Andre Flo, Dennis Wise, Savo Milosevic, Sasha Ilic, Robbie Savage, Phil Babb, Stephane Henchoz.

Malaysia Legends

Azlisham Ibrahim, Zami Mohd Noor, K. Sanbagamaran, Sharin Majid, Shahril Arsat, Lin Chuan Yew, Shamsul Abu Bakar, Ahmad Shahul Azhar, Zainal Abidin Hassan.

hanya beberapa keping pic sahaja yang sempat anies bidik sepanjang berada di sana.
check it out!

macam biasalah..
nak masuk kena ada tiket.
kalau nak free, sila buat event sendirian berhad.
btw, tahun ni tiket lebih murah berbanding tahun lepas.

masa ni belum ramai lagi tapi penyokong LiverpoolFC dah bersemangat kereta waja nak tengok game!

percaya ke tak...
giant jersey ni dibawa dari Anfield?
okey.. tipu...

Stadium Putra ni layak jadi 2nd Anfield laa...
tapi untuk hari tu je...

perlawanan pembukaan.
TV3 celebrity vs Soccer Kids.
Soccer Kids won by 3-2.
oh, ya!~ nampak tak kereta kaler biru kat belakang tu?
ada beberapa orang pengunjung bertuah terpilih untuk melakukan sepakan terus melepasi palang gol sebanyak 3 kali percubaan.
malangnya, seorang pun tak berjaya.

warm up session.
yang tak best nyer tentang game ni adalah karpet biru tu.
ada beberapa pemain hampir terjatuh disebabkan karpet yang tak berapa nak melekat tu.
anies yang tengok ni pun naik tensen!

barisan pemain pencen Liverpool FC.
waarrghhh Hamann ku di situuu...

Malaysia legends vs MU Masters.
Malaysia Legends won 2-1.
macam tak percaya!
cayalah Zainal Abidin Hassan & the gang!

Liverpool Masters vs EPL All Stars.
Liverpool Masters won by 5-1.

MU Masters vs EPL All Stars.
EPL All Stars won by 3-2.

Malaysia Legends vs Liverpool Masters.
Liverpool Masters won by 6-2.

Malaysia Legends vs EPL All Stars.
EPL All Stars won by 7-2.

game yang paling ditunggu2.
Liverpool Masters vs MU Masters.
of course la... 
Liverpool Masters benam musuh ketat dengan 4-2.

Final : Liverpool Masters vs EPL All Stars.
dan seperti yang dijangka...
Liverpool Masters mempertahankan kejuaraan tahun lepas dengan kemenangan 5-4 selepas bangkit dengan ketinggalan 3-1 pada separuh masa pertama.
yeahhh.. well done lads!

macam kat Anfield juga...
penyokong Liverpool kekal bersemangat ketika YNWA anthem didendangkan.


masa players baling medal kat penonton...
masa tu rasa menyesal plak beli tiket murah.
muahahaha...

bye2 Malaysia.
see ya next year!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

21 Your Words of Lo♥e

  1. wahhh minat bola ye.. ;)
    Siap ke stadium lagi :D

    ReplyDelete
  2. next year saya nakgi la...saya fan MU..hahaha...cayalah team legend malaysia kalahkan MU...:P

    ReplyDelete
  3. semangatnya anies! hehe
    nina first time tgk bola di stadium tahun 2009. memula kapel gitu. hehe

    ReplyDelete
  4. memang best! the reds terbaik..YNWA

    ReplyDelete
  5. Amboiii enjoy sakan nampakkk...ahkak tak minat bola.

    ReplyDelete
  6. hehehe..lain kali beli tiket mahal ye anies.

    ReplyDelete
  7. best lew..
    hahaha..rugi x bli tiket murah yea sis..

    ReplyDelete
  8. kalau laki aku minat la ni...

    ReplyDelete
  9. kalau bawa anak2 suara mereka yang kuat kot anies...

    ReplyDelete
  10. Bestnya berpeluang menonton otai2 bolasepak bermain ya...agak2 rega tiket bape ya?:D

    ReplyDelete
  11. amboi boleh join juga yer ! hehehe

    ReplyDelete
  12. muka pemain bola sepak MU Ronnie Johnsen tu, sebijik muka jiran cina depan rumah akak. Sebijik ok.. ada sesiapa nak autograph?

    ReplyDelete
  13. wahhh dlm stadium ada kete tuuu.,eHHee

    ReplyDelete
  14. wow! tak pernah lagi tengok bola live macam ni...selalu tengok kat tv je huhu

    ReplyDelete
  15. bestnyer leh tgk live!! bkn senang nak tgk tu.!

    ReplyDelete
  16. waa..peminat bola..mmg layan la.. lya pon minat gak..tp, husband lya kurang minat..terbalik lak.. hehe

    ReplyDelete
  17. Wahhhh..smngat anies pg ye:) husband k'imi asyik ajk p tgk hockey game tp xtrpegi2 jgk :(

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆