Take a break

3:52 pm

3 minggu berturut2, my weekends penuh dengan aktiviti.
keluar pagi, balik petang.
ada juga yang terpaksa balik sampai malam (Selangor Book Fair 2012).

so kelmarin, decide nak rehat sepuas-puasnya.
kemas rumah, baca buku (sebenarnya mengkhatamkan buku yang dibeli 3 tahun lepas tapi tak khatam juga!), basuh baju, gosok baju, layan tv, tido2, guling2, makan2 dan...
pergi tengok konsert!

ni la konsert yang dimaksudkan.
sebenarnya ini la first time tengok persembahan koir kebangsaaan secara live.
oh ya, officemate yang lain pun join sekali tengok konsert ni.
(pic di atas - booklet dan tiket)
melalui booklet ni, banyak perkara dan benda baru yang anies peroleh tentang allahyarham Dato' Sudirman, koir kebangsaan serta hal2 yang berkait dengannya.
selain nak releks2, anies attend konsert ni sebab nak beri moral support kepada anak officemate yang turut terlibat secara langsung dalam konsert ni.

ni la anak officemate yang dimaksudkan.
antara individu terpenting di sebalik konsert dan koir kebangsaan.
kecil molek je orangnya tapi suara dia memang power!
soprano 1 youuu...

 Auditorium DBKL.
first time juga masuk ke sini.
kami duduk kat tingkat atas.
almaklumlah... tiket murah je...
tapi lokasi strategik ya amat!
masa ni orang belum ramai lagi.

 segmen pembukaan.
mereka mendendangkan lagu Basikal Tua dan Hoore Hoore.

masa ni kalau tak silap mereka menyanyikan lagu Mat Disko.
nampak tak yang pakai baju putih tu?
kunun2 nya macam Elvis laa..

 one of my favourite songs: Pelangi Petang.
rasa cam nak nangis je masa ni tapi control... ;-)

 mesti anda dapat teka lagu apa yang didendangkan ketika ni?
ya betul!
lagu Hujan.
bukan lagu daripada kumpulan Hujan tau!
sekali lagi mata ini berkaca2.
oh, tidakkk
emo di situ...

 persembahan ala2 Lady Gaga dalam Bad Romance.
hahahaha...
honestly speaking, first time dengar lagu Planet Gringragong ni...
kesiannn...

 pembukaan persembahan ni dihidangkan dengan kehadiran toyol berwarna hijau.
nampak tak toyol tu?
tengah buzy mencilok duit orang!
eerr semua toyol memang kaler hijau ek?

 yang ni tak termasuk dalam koir kebangsaan ya.
Lan sebagai artis jemputan je.
dia menyampaikan lagu Warisan dan Dir secara akustik.
suara Lan tak payah dipertikaikan.
macam mana anda dengar kat tv and radio, macam tu lah suaranya ketika live.
peeerrghhh..

majlis penghargaan kepada mereka yang terlibat.
nampak tak penyanyi Syafinaz Selamat?
orang terpenting di sebalik koir kebangsaan dan konsert ni.
budak kecik sebelah Lan tu lah yang jadi toyol.
kalau tak silap, Arif namanya.

overall, dengan 19 buah lagu dan 19 persembahan berlainan (tidak termasuk artis jemputan), konsert ni memang:
ohsem!
mabeles!
thumbs up!
anda boleh saksikan rakamannya kat RTM.
sorry la... anies tak tau bila date & time nyer...
lepas raya kot!
4 more info, klik di sini ya!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

39 Your Words of Lo♥e

  1. wahh..seronok boleh tengok konserts...

    ReplyDelete
  2. Tak ramai penonton ya Anies?

    ReplyDelete
  3. ummi pun peminat sudirman, suka sangat lagu pelangi petang, hujan merisik khabar

    ReplyDelete
  4. Tengok live mesti lagi bestkan...ketrujaannya berlainan...

    ReplyDelete
  5. seronoknya tengok teater memperingati arwah sudirman...akak tak suka guna cik google...blog yg kita edit tidak tersusun kemas hihihi

    ReplyDelete
  6. peminat sudirman ka..
    wah best giler dp tengok live mcm tu..berbaloi ase

    ReplyDelete
  7. rajin anies tengok teater.mesti peminat sudirkan..

    ReplyDelete
  8. Al-Fatihah buat arwah Sudirman.

    ReplyDelete
  9. best dapat pegi sana.hehe


    #sis kalau guna zoom line,mesti lagi best ni..

    #alfatihah buat arwah sudirman..

    ReplyDelete
  10. moon pon kalau dgr lagu pelangi ptg mesti rass nk nangis..huhu

    ReplyDelete
  11. Tak pernah pegi konsert macam ni...nampak best...

    ReplyDelete
  12. knp dorg x buat tahlil je.bukan ke kalau kita menyanyikan lagu org yg dh meninggal tu org tu akan tersiksa?

    ReplyDelete
  13. wah bestnyee.. tak penah pergi bende2 cenggini n tak taw pn sbrg info hee.. nt kalau ada lg hapdate cpt2 taw kt ne nak beli tiket n sbg la nyee hee

    ReplyDelete
  14. mesti syok kan. tp cam tk ramai je yg p tgk tu

    ReplyDelete
  15. bestneyr kalu sesekali dapat layan koir live ni kan,

    ReplyDelete
  16. lagu pelangi ptg mmg best...aku pun suka...syahdu...

    ReplyDelete
  17. wah ade azlan yek, mesti best ni!

    ReplyDelete
  18. dgr comments pn eB rs mmg best dh :)

    ReplyDelete
  19. ada rakaman ke rtm buat ? bila la nk ditayang kn ye

    ReplyDelete
  20. suka lagu-lagu sudirman..menusuk ke hati...

    ReplyDelete
  21. bestnye...teringat konsert sudirman kat stadium cheras bulan lepas..lagu2 sudirman memang best

    ReplyDelete
  22. haruslah aku menunggu racangannya lepas raya ni

    ReplyDelete
  23. koir lagu allahyarham sudirman.. mesti menarik kan.. menggamit memori orang kate..

    ReplyDelete
  24. lagu-lagu allahyarham mmg semuanya menusuk ke hatii..pelangi petang tu kalau dengar mmg nangiss


    tulis surat cinta atas batu..bestt


    mat disko bestt

    ahhh semua bestlah

    ReplyDelete
  25. wahh..best la anie pi tgk konsert..emm..sy tag anis join segmen ni..

    http://loveprettydinda.blogspot.com/2012/07/segmen-free-doodle-cute-bertudung.html

    ReplyDelete
  26. assalam anies..maaf ya mama tak dpt jumpa anies kat SACC mall tu..en.papa keluar kawasan..cik n pula bz dgn hbnya..hu2x..
    wah bestnya dpt tgk konsert.. :)

    ReplyDelete
  27. mcm best jugak ni..:)

    p/s: follow cni..:)

    ReplyDelete
  28. teringin nak tgk konsert/koir macam ni...istana budaya pun saya tak pernah masuk!

    ReplyDelete
  29. tempay duudk memang strategik!! jadikan ia pengalaman..beruntung la dapat pergi ;p

    ReplyDelete
  30. wah! ada azlan & the typrwriter. aku suka dengar suaranya. masa dia kuar dari meet uncle hussien tuh, aku yakin dia boleh survive.



    dulu artis macam allahyarham sudirman mampu buat konsert solo berbanding artis sekarang. adapun mesti ganding ramai-ramai. takut konsert takde sambutan. lagipun artis sekarang banyak hebat pada publisiti berbanding kehebatan vokal.

    ReplyDelete
  31. Rasa nak pergi tapi terlalu jauh haha!..mesti best kan..

    ReplyDelete
  32. PM tak pernah pergi tgk konsert2 LIVE mcm tuh...sedih...huhu

    ReplyDelete
  33. ini memng super best.. aku pun suka tengok macam ni.. lagu lagu sudir semua best kn..layan..

    kalau ada even mcm ni pnggil la saya join gak.. nk la..heheehe

    ReplyDelete
  34. saya tak pernah lagi tengok konsert live macam ni... huhuhu... bila la dapat tengok...

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆