Change

10:42 am

By changing your thinking you change your beliefs,
when you change your beliefs you change your expectations,
when you change your expectation, you change yor attitude,
when you change your attitude, you change your behavior,
when you change your behavior, you change your performance,
when you change your performance, you change your life.

~seberang prai~

pejam celik, pejam celik... dah setengah tahun 2012 kita tinggalkan.
cepatkan masa berlalu?
setakat hari ni, apa perubahan yang telah berlaku kepada anda? kepada keluarga anda? kepada kehidupan anda?

seandainya perubahan itu menjadikan anda seorang individu dan hamba Allah yang lebih baik, alhamdulillah...
mudah-mudahan perubahan itu kekal sampai bila2.
seandainya berlaku sebaliknya, anggaplah perubahan itu sebagai satu titik permulaan kepada situasi yang lebih baik.

"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib seseorang (sesebuah kaum) sehingga dia mengubah dirinya sendiri." (al-Ra'du: 11)

"Barangsiapa yang hari ini, lebih baik daripada semalam, maka dia tergolong daripada kalangan orang yang beruntung. Barangsiapa yang hari ini, sama seperti semalam, maka dia daripada kalangan orang yang rugi. Barangsiapa yang hari ini, lebih teruk daripada semalam, maka dia daripada kalangan orang yang celaka." (Bukhari & Muslim)

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

39 Your Words of Lo♥e

  1. TQ coz mengingatkan diri ini yg sentiasa alpa...huhu

    ReplyDelete
  2. betul tu anies..rasa mcm baru jer sambut tahun 2012 jer hari tuu..sekarang dah bulan 6...cepat betul masa sekarang kann...

    ReplyDelete
  3. baru mlm tadi sebelum tido aku terfikir'eh, esok dah 4 June? mak aiii, cepatnya....'

    ReplyDelete
  4. semoga tergolong di kalangan org yg beruntung

    ReplyDelete
  5. dah setengah tahun...cepat betul masa berlalu..sentiasa berdoa semoga kehidupan dirahmati...

    ReplyDelete
  6. betul sesangat! tp sbnrnya nk ubah pemikiran kita paling susah kan

    ReplyDelete
  7. perubahan happy: nk kawen
    perubahan x happy:berat makin naik..adehhh

    ReplyDelete
  8. sekejap sungguh masa berlalu.. sudah masuk pertengahan tahun...

    ReplyDelete
  9. tu ar... sekejap jer masa berlalu kan anis... marilah kita sama2 menjadi lebih baik dari semalam...

    ReplyDelete
  10. pejam pelik pejam pelik, dah nak pose...

    ReplyDelete
  11. itulah..masa berlalu dgn pantas... tp kt msh bgini..

    wah..cantik view

    ReplyDelete
  12. haihh tu la...cpt giler kan.... dah tgh dah ni....

    ReplyDelete
  13. Menarik juga kita perhatikan perubahan yang berlaku pada skala yang lebih besar hari ini, iaitu perubahan sosio-budaya masyarakat itu sendiri. Bukan saja ia berlaku dengan amat pantas, tetapi kesannya juga kepada kehidupan kita amat ketara kepelbagaiannya. Dalam era ini jugalah lebih dapat kita saksikan segala perubahan yang kelihatan positif, khususnya yang di dalam bentuk material, tidak semestinya membahagiakan masyarakat dan cara hidup ahlinya.

    ReplyDelete
  14. masa yg berlalu tidak akan berulang lg. kita kena manfaatkan masa yg ada..

    ReplyDelete
  15. btl tu....

    psss....nice picta....

    ReplyDelete
  16. masz kambali menjengah,
    cantiknya gambar tu secantik madah anies ni.....

    pesta sukan:- masz masuk bola tampar n karom, alhamdulillah ada habuan di bawa balik...

    ReplyDelete
  17. perubahan????
    perut makin besaq...tu ja..
    hahahahah

    ReplyDelete
  18. setiap hari mendekatkan kita kepada kematian...huuu~~~~

    ReplyDelete
  19. sedang merenung kedalam diri... tetiba meremang bulu roma..tiada perubahankah?? owh tidakk... !

    ReplyDelete
  20. kesimpulannye.. change your thinking you change your life =) aku ade perubahan ke? ade r kot sikit2.. huu

    ReplyDelete
  21. salam rindu..salam bertemu kembali Anies.

    Moga kita tergolong dalam golongan yang sentiasa memperbaiki diri..

    ReplyDelete
  22. assalam anies.
    semoga kita tidak termasuk di kalangan orang2 yang 'celaka'

    ReplyDelete
  23. cepat betul masa berlalu..dah setengh tahun..azam belum pun mula..huhu

    ReplyDelete
  24. aah akak.. baru je terase tahun baru.. tup-tup dah masuk tengah tahun..



    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  25. perubahan pd bdn yg agak berisi lps pantang ehhehe... dan kami dah ber4 :)

    ReplyDelete
  26. mmg pantas maso berlalu kan...

    ReplyDelete
  27. tu la kan... dah tengah tahun dah rupanya...

    ReplyDelete
  28. salam kenal
    singgah & follow sini

    ReplyDelete
  29. masa cepat berlalu. apa yang kita telah lakukan yg menyumbang kebaikan? renung renungkann..

    ReplyDelete
  30. yupp dah bulan 6.. x lama lg puasa dan raya lg dan musim exam..musim yg mengecutkan perut akak sbb dah cukup preparation ke budak2 mama..

    ReplyDelete
  31. betol tu anies..masa mengejar kita terlalu pantas..dunia terasa makin cepat berputar, takutnya..apakah sempat lagi untuk kita berbuat sesuatu..

    ReplyDelete
  32. tula.. cepat betul masa berlalu skrg ni
    sekejap jer..

    ReplyDelete
  33. time fly now..... salam kenal n dah follow u

    ReplyDelete
  34. terima kasih kak kerana sudi berkongsi. :)

    ReplyDelete
  35. Cepat betul waktu berlalu...rasa diri ini belum cukup lagi amalan...

    ReplyDelete
  36. ooo ini eh seberng perai.. cantik langit..

    ReplyDelete
  37. assalam anie..maaf baru arini lawat anies..hu2x..cepat kan masa beredar !!!..bercuti ke utara ke?..

    ReplyDelete
  38. Trima kasih utk peringatan,anies...sama2 kita muhasabah diri :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆