Lunch hour: Javanese cuisine

9:29 am

Tengahari ni, yu ols nak makan apa?
kalau tak ada idea, meh anies perkenalkan satu restoran ni.
tu pun kalau yu ols tinggal berdekatan dengan area anies ni ;-)
nak anies belanja?
kalau nak kenalah datang sini dulu!

nama restoran: Ayam Penyet Ria
lokasi: Wangsa Maju bersebelahan dengan Wangsa Walk
menu: mostly makanan Jawa / Indon
harga: mahal rasanya sebab tak padan dengan portion nyer yang kecik
kebersihan: *** 1/2

kat restoran ni, waiter / waitress tak amik order ya tuan2 puan2...
so incek comei telah mencemar duli untuk menulis dan merangkap meng order menu.

kami order ayam penyet biasa.
harga: RM7.90
boleh la tahan ayamnya untuk share dua orang.
tapi pedas sikit la...

nasi putih dan semangkuk sup.
nampak macam tak cukup kan?
tapi sebenar lebih daripada cukup.

sirap bandung + air kosong.
harga, kalau tak silap RM1.50 segelas.
kat sebelah air tu, kami dah belasah dulu kek red velvet.
(sebab tu sampai tak sempat nak snap pic)
kek ni anies sangat2 recommend kat yu ols.
kalau pergi Wangsa Walk, carilah kedai kek ni. 
berhadapan dengan Cold Storage.
harga kek: RM4 sebiji
memang sedap! 
siyes sedap!


credit pic: site ni.
lebih kurang macam ni la kek nyer...

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

39 Your Words of Lo♥e

  1. waaa. murah.. huu. nmpak sedap jerk

    ReplyDelete
  2. ayam penyet punya sambal mmg pedas...tapi aku suka sgt....paling best makan ayam penyet kat Wong Solo....yummeh!!

    ReplyDelete
  3. kalau nak makan ayam penyet cuma sat kedai je acik pernah pergi..di ayer keroh melaka tu..tapi acik tak minta ayam penyet..acik suka sotong penyet..sedap..

    ReplyDelete
  4. Salam... Ayam penyet ni satu masa ( tahun lepas la ) sangat la femes, kalu bukak mana2 blog, mesti ada cerita pasal ayam penyek...tapi baru makan sekali je...heheheh...yang lain2 nampak sedap...!!

    ReplyDelete
  5. woit.. lm x nmpk bkunung ke blog aku.. ehhh. camner dgn ofer aku..

    ReplyDelete
  6. 1st makan ayam penyet kat jb..tak tau plak ayam penyet ni mmg mahal..huhu

    ReplyDelete
  7. ayam penyet mmg sedapkan kalau kene dgn sambalnya tu...

    masa pergi serawak dulu sedap jugak ayam dgn sotong penyetnya tuu..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..rezeki Allah

    ReplyDelete
  9. ooo... selalu pergi..xpasan plak ada kedai jual kek red velvet... pasni.. nak p cari... hehehehhee

    ReplyDelete
  10. alahaiiii... dh lama x mkn AP, teringin plak tgknya

    ReplyDelete
  11. Kat Kuching ada satu warung ayam penyet yang tersangatlah sedapnya,warung kecik je tp dia punya ayam dan sambal, pergh!!!.
    Anies, red velvet tu mengancam betul!

    ReplyDelete
  12. kebersihan x leh blah yer...
    eB mls nk gi dh sbb hp jth dlm toilet AP.. huwaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  13. xpernah mkn ayam penyet nih....
    huhu...
    nmpk cam sedappp :)




    take care! cepat2 sihat :D

    ReplyDelete
  14. akak penah makan ayam penyet kat bangi ngan kat tasik permaisuri.. rasa sama sedap.. memang pedas tapi sedap..

    ReplyDelete
  15. assalam anies..
    nama jerk ayam penyet kan..penyet2 pun marbeles..rasa sekali nak lagi woooo..

    ReplyDelete
  16. harga blh tahan kan..
    lya x pnh makan lagi nasi ayam penyet ni.. ada satu kat kuantan, tp x pernah try lagi

    ReplyDelete
  17. penah pegi sini dulu,makan agak mahal tapi service mmg cepat^^

    ReplyDelete
  18. kamu tahu air bandung tak wjud di bandung?

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum Anies,

    EEEmmmm.....sedapnya.....Anies...

    ReplyDelete
  20. tgh hari ni nak makan ape yang cik anies makan!hehehe

    ReplyDelete
  21. x berapa suka ayam penyek....heheheh

    ReplyDelete
  22. pernah makan sekali...
    sedap kan..kan...kan..

    ReplyDelete
  23. bila nak makan sama ni..kih kih kih kih

    ReplyDelete
  24. selamat petang...


    x pernah makan lagi ayam penyek ni...sbb rasa mcm x kena dgn selera...tp mungkin boleh cuba kot lepas ni.eee..

    ReplyDelete
  25. ayam penyet...lamo tak pekena...huhu

    ReplyDelete
  26. Baru pas makan Ayam Penyet balik keja tadi hehe..^_^ tapi ini nampak specel sikit..

    ReplyDelete
  27. dah lama mengidam ayam penyettt. besh T.T

    ReplyDelete
  28. restoran ayam penyet ni adalah antara retorsn pebret aku. sedap kan.. aku suka sambal dia.. ayam, ulam dan semualah hahahahaha yam yam..

    ReplyDelete
  29. ayamnya sama macam dekat Ayam Penyet Api pulak

    ReplyDelete
  30. jln2 cari mkn lagi ye anies.

    p/s sumber dr buku Huru hara hari kiamat.

    ReplyDelete
  31. I've had enough of Nasi Penyet. Tak boleh tahan pedasnya ;_;

    Nisa'

    ReplyDelete
  32. Aku dah lama x makan ayam penyek... Tapi x nak pedas... Hehehe

    ReplyDelete
  33. salam kenal
    selalu lalu je tp x pernah singgah restoran ni... lpas ni mesti singgah lpas baca terliur rasanya...

    ReplyDelete
  34. akak penah try ayam penyek kat shah alam...lupe nama kedai tapi sedap giler!da laa murah!hehehe

    ReplyDelete
  35. wahhh..kira murah lah ayam penyet ria..
    klw ayam penyet kt kl festival city mhl sket..huhu..
    sedap jgk la..puas hati..hehe..

    ReplyDelete
  36. anies..memang pedas sambal ayam penget tu kan..he2x..mama ni tak kuat makan pedas2 ..hu2x..

    ReplyDelete
  37. Murah dan sedap...boleh try nanti hihihi

    ReplyDelete
  38. nmpk sedap jee..hee

    pnh gak mkn ayam penyet tp kat the summit :)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆