Western cuisine

9:07 am

Jom ikut anies!
kita JJCM ke satu tempat makan ni.

lokasi: 50 meter dari stesen Putra LRT Taman Melati.
nama restoran: Western Food.
harga: reasonable.
kebersihan: 4 bintang.
service: bagus (dalam masa kurang 10 minit dah dapat pesanan)
owner restoran: melayu.
yang payah sikit, parking sebab bersebelahan dengan jalan and kalau ramai orang time tu, jauh la juga nak menapak.


so kami pun order:


chicken chop.
cantikkan pinggan dia?
seolah2 macam kedai ni ada jointventure dengan syarikat minyak Shell la pulak!
harga: RM12



air limau.
makan western food ni cepat muak.
so air limau dianggap sebagai penyelamat tekak.
harga: RM2



banana split
sebenarnya tak penah makan mende alah ni.
tak tunggu lama terus order.
harga: RM4



suasana dalam kedai.
boleh la tahan keromantikannya.
tapi tak la seromantik Bora Asmara @ Sg. Penchala.
;-)

maaf sahabat2 ku...
tak dapat nak BW lately sebab menyiapkan kerja2 pak menteri.

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

43 Your Words of Lo♥e

  1. Teringat pertama kali kakcik makan banana split adalah puluhan tahun lalu di Singapura... :)

    ReplyDelete
  2. wah..lapo la pulok..
    lunch karang kena makan chicken chop la =)

    ReplyDelete
  3. wah sedapnya..
    suka makan banana split...tetiba rasa teringin la pulak..

    ReplyDelete
  4. saya tak pernah makan banana split. kesian ye? sedap ke??

    anies, saya tag kamu ye. http://dhieranottie.blogspot.com/2012/01/keranamu-alan.html

    ReplyDelete
  5. bana split paling best saya makan kat jb..
    restoran apa entah..
    dekat2 dengan cs..
    9 tahun lalu..hehehe

    ReplyDelete
  6. janji makanan dia sodap dan tempat dia bersih dah memadai..kena lak harga dia berbaloi ngan menu..hurmm sdp ke banana split tuh..mcm teringin jer bila tgk..huhu

    ReplyDelete
  7. wah...best...selalu nyer kalau mum benda2 mcm ni...yana kena mum nasi juga....kehkeh..;d

    ReplyDelete
  8. harga bole tahan tu...
    suka banana split juga....

    ReplyDelete
  9. hurm, penah nampak tp x penah masuk.. macam best jerk..

    ReplyDelete
  10. Salam,
    Bila berkesempatan, mahu singgah kat restoren ni ... harganya nampak berpatutan .. Anies pulak komen ok

    ReplyDelete
  11. waahh.. harga reasonable tu.. besttt..

    ReplyDelete
  12. ehem sedapnya..mama selalu ke tmn melati tu..ada keluarga stay kat sana..tapi tak pernah mkn kat sini lagi..he2x..

    ReplyDelete
  13. sedap nampaknya tu... nyumnyumnyum...

    ReplyDelete
  14. kj ngan menteri mn ni? heheh bz bodi... akk baru smlm mkn chicken chop n air limau yg t amat msm ;D blehlah terjah westrn food plak nnti

    ReplyDelete
  15. banana split tu menu yg best
    cantik dan kemas jugak suasana kedai tu ye

    ReplyDelete
  16. mcm best je ni..sedap kan?pasni leh blnja sy sis.heheee

    ReplyDelete
  17. Terliur nampak air limau tu..mesti sedap slurrppp! :)

    ReplyDelete
  18. tak tahan..tengok gambar tiba2 lapaw pulak ha..

    ReplyDelete
  19. teringin la pulak nak makan lamb chop...sluroooo

    ReplyDelete
  20. takkan tunjuk kat sini je kot Anies..!

    ReplyDelete
  21. dah macam jalan2 cari makan... kira standard la harga maknannya...

    ReplyDelete
  22. MURAH PULAK TU..KAT SINI JGN HARAP NAK DPT HARGA MCM TU...

    ReplyDelete
  23. paling menarik kat situ,air limau tu.hehe

    ReplyDelete
  24. mcm tahu2 je izan dok skodeng blog anies hehe..tgh2 scroll gmbr,komen anies masuk hehe...

    yg pinggan shell tu menarik la plak hehe..harga dia sgt berpatutan la anies.banana split tu murah dh kiranya =)

    tq anies info menarik.

    ReplyDelete
  25. RM 12 mmg reasonable la....mampu milik kan hihihhhh

    ReplyDelete
  26. pinggan bentok kerang!

    ingat hidang sea food!

    ReplyDelete
  27. sedapnyerrrr.. nmpak suasana restoran pon menenangkan..selesala klo nk mkn kan

    ReplyDelete
  28. teringin nak makan banana split..=]

    ReplyDelete
  29. nampak sedap jer...dulu2 kerapkali lalu ikut Tmn Melati..

    ReplyDelete
  30. nampak sedap betul chicken chop tu, haruslah saya cuba nanti

    ReplyDelete
  31. tepi jalan kan?hee..pnh nmpk..tp xpnh mkn..ngeee

    pss : kat kedai ikan bakar blkg istana negara tu harganya not bad la..haritu mkn 2 org, 30++..amik 2 jenis ikan..ikan pari,ikan terubuk pastu sotong seekor besar..:)..tp lunch mmg rmai org..

    ReplyDelete
  32. pasai pa asal datg bc entry ni,lapar je rasa.nak makan dulu sis..hehe

    slmt mlm^^

    ReplyDelete
  33. murah jugak harga western food kat sana...kena cuba ni !!

    ReplyDelete
  34. Nak cari jugaklah chicken chop lah..

    ReplyDelete
  35. Lamo dah tak pekene banana split,huhu

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆