Nail clippers

9:17 am

Entry ni di publish kerana anies baru je lepas baca dua artikel berkenaan HADIS PALSU TENTANG ADAB MEMOTONG KUKU.
sebenarnya, dalam hal-hal sebegini kita perlu tahu dan ambil tahu sebab ini merupakan salah satu cara musuh Islam untuk melumpuhkan keimanan pengikutnya.
untuk penerangan lebih lanjut, yu ols boleh klik di sini dan di sini.

then, lepas baca artikel tu, apa kata kita menjamu mata dengan pemotong kuku ni:






















all pic credit to: google

da potong kuku ke belum?

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

29 Your Words of Lo♥e

  1. x sangka pula hadis tu palsu yer..nak senang kita potong kuku hari jumaat jerlah..


    comelnya nail clipper tu semua..

    ReplyDelete
  2. aku pun tak sangka hadis tu palsu...astaghfirullah...

    aku suka nail clipper yg lady bird tu...comel giler...

    ReplyDelete
  3. kdg2 kna hati2 ngan hadis ni..de yg palsu..

    *mcm2 bentuk ketip kuku ada..kih kih kih

    ReplyDelete
  4. eee bee clipper tu cumel..... mana nak dapat yerk?.. hehe

    ReplyDelete
  5. comel tol.. ellesya klau tgk ni sure nk yg hello kitty tue.. tp nureen pernah beli jenis kecik mcm ni la x thn la dh patah pon huhuu

    ReplyDelete
  6. gambar kelima sebelum last zaty ada nail clipper tu.yg pink tu.hehe XD

    ReplyDelete
  7. JAP lagi nak baca hadis tu...

    alamak... kuku dah panjang...

    ReplyDelete
  8. tergamak mereka buat begitu...

    macam2 patent clipper ada boleh buat koleksi i...

    ReplyDelete
  9. sy biasanyer potong ari jumaat n isnin jer..x de ikut petua2 pun..cuma satu ler selalu potong belah kiri dulu, sbb kita pegang clipper tu guna tgn kanan..huhu

    satu lg kita kene hati2 dgn model2 clippers tu sndr, kdg2 ada gambar2 yg x sepatutnyer..apapun gambo kat clippers tu comel2 belaka..

    ReplyDelete
  10. anies kalau kita jual clippers yg cantik & unik camtu agak2 ok ke tak?..meh kita bisnes clippers..he2x..

    ReplyDelete
  11. Terima kasih atas perkongsian, anyway nail clipper yang bentuk kumbang tu memang cute..

    ReplyDelete
  12. comei2 semuanya.. boleh buat koleksi..

    ReplyDelete
  13. memacam rupa dan bentuk...menarik...mana ada jual ek??

    ReplyDelete
  14. boleh dijadikan hadiah eik??

    ReplyDelete
  15. nape takde pemotong kuku angry birds...heheheheheee

    ReplyDelete
  16. selalu potong kuku demi kebersihan...

    ReplyDelete
  17. Salam Khairin,


    Amboi lawa2 nya pengepit kuku ni....mesti kuku tak dan nak panjang lagi dah nak kepit dah....

    ReplyDelete
  18. wah....comel2...leh wat perhiasan lagi....;d

    ReplyDelete
  19. Sesetengahnya kakcik rasa macam susah nak potong kuku pulak. :)

    ReplyDelete
  20. Satu macam ja foto clipper no 14? hihihi... Suka cap 777.
    Benar sekali memotong kuku pada Ahad, Rabu & Sabtu mendatangkan bala. Terjadi kpd diri sendiri sob sob

    ReplyDelete
  21. all the nail clippers are so lovely! :') kuku harus sentiasa dipotong untuk menjaga kebersihan diri sendiri!

    ReplyDelete
  22. bnyk jenis rupanya,,,

    *selalu beli warna putih bersih tu je.hehee

    ReplyDelete
  23. madam ada yang hello kitty tu,..tp tak sedap pakai..
    dah terlanting ke mana...

    ReplyDelete
  24. wow....byknye koleksi pengetip kuku...cantik2 belaka

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆