Duck roaster

9:42 am

Apa menatang nyer tu, Jah oi?
ooo, orang melayu panggil itik panggang.
boleh makan ke?
boleh, pe salah nyer!
sedap tak?
nak tau, kena la try.
halal ke tak?
mestilah halal sebab itik cam ayam gak! kena sembelih.
sapa nyer restoran ni? melayu ke chinese?
melayu. namanya Muhammad Muqarrabin a.k.a Qobin (the national climber) 

Mek Q - Chicken and Duck Roaster
Giant Kota Damansara
operation hours: 10am - 9pm
price: affordable
star / recommendation: ***

ada macam2 menu. tapi yang paling pemes daging itik.
macam pic kat bawah ni

tak ingat pe nama menu ni.
yang pasti, ni daging itik!



gelas besar.
tak terhabis!

antara peralatan yang pernah digunakan oleh Qobin ketika mendaki

deco dalam restoran

bahagian hadapan restoran

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

21 Your Words of Lo♥e

  1. wah anies.. kte penah pegi giant tu sekali je.. so tak pasan la kedai tu rasa mcm nk g sane lak .. bile tengok gmbr2 kat ats ni tringin nak cube uewaaa ;)

    ReplyDelete
  2. cantik deco dalam restoran tu...sedap ke daging itik?hehehe..tak pernah rasa..

    ReplyDelete
  3. nampak sangat yummy! nak mintak ayah sembelih itik then panggang sendiri la~

    ReplyDelete
  4. wah dia dah buka restoren..Tahniah buat Qobin..sedap kan itik tu anies?..mama suka makan itik..he2x..

    ReplyDelete
  5. cantiklah restoran ni ceria..ceria

    macam biasa dengar je nama pemiliknya..

    dah pernah makan itik panggang...rasa ..oklah tapi mahal tu

    dah follow jom follow back

    ReplyDelete
  6. Ohh Qobin tu dah buka restaurant yer... Itik Panggang ni macam kita makan Nasi Aym gak la. Memang ler sedap.

    ReplyDelete
  7. Terima kasih sudi menjenguk laman Pakcik.

    Isteri ada cerita sedapnya itik golek yg arwah ibunya panggang puluhan tahun dulu, di Kedah. Dah tahu kedai tu, kalau ke sebelah Damansara nanti bolehlah dicari dan cuba rasa. Pakcik pernah makan daging itik masa di kampung tahun-tahun 50an dulu. Dah lupa rasanya!

    ReplyDelete
  8. tibe2 rasa ada orng nk blanje....sapa ek

    ReplyDelete
  9. tapau pos mai png bleh hehehhe... nmpk sedap tol ;)

    ReplyDelete
  10. aku dah berkali2 masuk Giant KD ni tak pernah nampak lak kedai ni...kedai baru ke? huhu...


    ntah kenapa, aku tak reti mkn itik..tak tergamak lak nak telan...huhu...

    ReplyDelete
  11. wow menarik kdai ni...ada masa nk g jugak la...

    ReplyDelete
  12. tak pernah rasa daging itik, sedap ke?

    ReplyDelete
  13. belum penah mum itik..tapi nampak mcm sedap...;d

    ReplyDelete
  14. itik masak dendeng pernah la makan, tp roaster2 ni lum lg..sdp ke??ayam roaster adalah..ngeee

    ReplyDelete
  15. wah itik pnggang pun sodap .. tapi dging itik rasa lain sikit kan ..

    ReplyDelete
  16. cantik deco restoran ni. nmpk yummy!

    ReplyDelete
  17. tak pernah mkn itik. tp cara hidangan kedai nie nampak menarik pulak si itik tu huhu

    ReplyDelete
  18. Memang best itik ni, terutamanya itik nila..tak pernah makan kat restoran lagi tapi sembelih sendiri kat kampung....hehehehe

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆