Volkswagen.Das Auto.Show 2011

12:38 pm

Di kala warga KL menyibukkan diri dengan jemputan / open house, anies pula menyibukkan diri dengan kereta.
pe hal pulak ni?
since beberapa hari yang lepas, asyik dok dengar je iklannya di corong radio, hati ni jadi tak keruan.
tak boleh jadi!
mesti pegi!
open house tiap2 tahun pasti ada.
tapi yang ni, belum tentu akan ada tiap2 tahun.

so, seawal 8.30 pagi anies dah keluar.
terus ke bukit jalil.
kali ni bukan tengok bola tapi tengok kereta!

yeah, inilah dia...

Volkswagen.Das Auto.Show 2011


i'm not an automotive / automobile fan tapi kalau sebut VW Beetle... argh! mau kejang segala urat2.

luckily, tiba kat perkarangan SNBJ, orang tak berapa ramai sungguhpun queue dah berlapis-lapisan.
sebelum masuk kena check beg takut2 ada yang bawa makanan or senjata.
sebelum masuk ke 'dome', kena register and cop tangan sebagai bukti  pembelian pendaftaran.

sebagai pengunjung bertuah, anies dianugerahkan 3 urat gelang emas dan sebentuk cincin!
okey tipu.

sebaik sahaja masuk ke dalam 'dome' anda dijamu dengan giant screen.
macam kat wayang tapi yang ni siap ada stage.
lebih kurang 10 minit menunggu, show pun bermula.
kami disajikan dengan intro to VW.

semua orang tahu tentang kehebatan VW.
bukan sahaja jenamanya tetapi juga kejuteraan, kualiti serta keunggulannya yang menjadi sebutan.
habis intro, kami disajikan pula dengan kereta2 terbaru VW yang baru sahaja dilancarkan di Jerman sebulan yang lepas.
kiranya yang datang ke show ni jadi first person mencuci mata dengan kereta2 terbaru yang belum lagi menjengah di mana2 showroom di Malaysia ni.

suasana dalam 'dome'





of coz, my all time favourite: VW Beetle dan the latest model: The 2012 VW Beetle turut dipamerkan.
tiada bezanya dengan model2 terdahulu.
tapi yang pasti, hati ini tetap kembang kuncup dapat tengok model terbaru ni!

The 2012 VW Beetle

next, showroom.



tengok2 kereta2 VW.
macam orang lain juga, first thing yang akan anies tengok pada sesebuah kereta adalah: sport rim!
perrghh... meleleh tengok sport rim yang sememangnya tahu sambil bila2 pun tak akan merasa (tapi kalau Tuhan beri rezeki kelak, sapa tau kan?)
so, pic berikut anies share dengan korang yang tak dapat pegi!










keluar je, tengok orang ramai dah queue cenggini panjangnya!





syukur sesangat sebab datang awal walaupun tepaksa korbankan cinta zzz...

more info, klik: The 2012 VW Beetle , VW.Das Auto.Show 2011Wiki On VW Beetle

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

21 Your Words of Lo♥e

  1. miss anies a.k.a khairin : wao!!! best nye!!! member ai pun kata dia pergi jugak....

    ReplyDelete
  2. anies @ khairin..insyaallah anies blh dptkan kereta idaman anies tu...muda lagi, byk masa utk mendapatkannya..he2x..kalau dah beli jgn lupa ajak mama ronda2 kl ya..he2x..

    ReplyDelete
  3. kat cni gti polo tu $27-27k (RM80k lebih) je, scirocco $50k (RM150k)..jauh lbh mrh drp msia,kan?

    ReplyDelete
  4. http://wanwidget.com/
    best nyer dier dapat pergi, hehe

    ReplyDelete
  5. ingat betul tadi masuk situ dpt gelang cincin bagai...ekekekek...

    ReplyDelete
  6. cukup minat golf gti....tp harganya wow...

    ReplyDelete
  7. memang teruja gila tengok camni..tak dapat drive ke?hehe

    ReplyDelete
  8. smart...
    sampai tua pun xkan dpt pakai kete nih huhuu

    ReplyDelete
  9. isk bestnya blh g tgk..suka scirocco tuh..tapi suka dr jauh jer..hehe..tak mampu..

    ReplyDelete
  10. kalau kaum lelaki yang pergi mesti ada gambar awek kereta ;)

    ReplyDelete
  11. ada yg pergi tp tak dapat masuk. chentekkkk...nyaaaaa...

    yang pasti warna merah itu menawan!

    ReplyDelete
  12. masa tranformers ari tu pegi.. yg ni time aku dah duk jauh..tk leh pegi dah..

    ReplyDelete
  13. Ade sekali tu jumpa VW Passat kt wedding. pergh..gile. Owner dia dah le handsome, rasa nak tackle je. (Masa tu tak kawin lg) Sekali owner dia nk kawin hujung minggu depannya.. Adeh! Melepas...

    ReplyDelete
  14. huhu.. cantik gila owh.. =_=" smoga akn d kurniakn sebijik pun jd la.. hoho

    ReplyDelete
  15. sy mampu tgk je..nak beli mmg tak mampu huhuhhh

    ReplyDelete
  16. hari tu lalu jugak kat bukit jalil tengok ramai duk beratur nak masuk...
    pikir2 dari beratur panjang tengah panas, baik pergi open house je.. hahaaa..

    ReplyDelete
  17. @bro monday: mmg best!

    @mama: nnt kalu ajak, mama xnk..siap la..

    @hamizah: perrghhh murah giler!nk g sn la

    @wan: mmg best!

    @cinnamon: terima kasih!

    @wahida: jgn terpedaya okey!

    @jedi: ada rezeki tu nnt..dpt la

    @khalis: tgk je..drive xde

    @cikecah: jgn la ckp cm tu

    @dazzling: sm la kita..

    @dr.ben: kalu nk tgk, sy penah publish entry psl tu.kena cari la yek

    @jun: duit nyer pon cantek jg

    @aru: xpe nnt ada lg kena dtg tau!

    @sufia: apakan daya...kita hanya mampu melihat shj

    @qaseh: ada rezeki nnt beli la

    @hazz: sy mengaminkan..aminnnn

    @sahroim: jgn ckp cm tu..pasti ada nnt

    @apih: sabo je la..sbnr nyer mmg nk g mkn kn? ;-)

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆