Secret admirer

10:19 am

Sewaktu berbuka dengan officemate tempohari, entah macam mana tajuk borak-borak kami tersentuh bab 'secret admirer' ni.
lalu, masing-masing menceritakan tentang 'secret admirer'.
dari satu cerita ke satu cerita, ketawa antara kami pasti tercetus.
di akhir perbualan, timbul persoalan: kenapa la terlalu naif dan kasihannya diri ini semata-mata kerana 'secret admirer'?

bohonglah kalau ditanya tidak penah mempunyai 'secret admirer'.
lebih 'memburukkan keadaan' ada yang sanggup buat perkara yang tidak pernah terfikir di fikiran semata-mata nak tagih perhatian si dia.
meskipun dalam hati mengakui bahawa si dia itu 'out of reach' namun desakan hati serta dorongan nafsu membuatkan diri kita terkesima seketika.
lalu hanyutlah diri dalam fantasi yang tidak bertepi.


pun begitu, jika ada yang bernasib baik, maka tidaklah dicop sebagai 'bertepuk sebelah tangan'.
jika sebaliknya... mmm 'makan hati berulam jantung' la jawabnya.

apa-apa pun, bagi anies 'secret admirer' ni mengajar banyak perkara especially time study dulu.
mungkin kerana kewujudan 'secret admirer' ni, anies rasa bersemangat nak hadiri kuliah, bersemangat nak score yang terbaik dan juga bersemangat untuk meneruskan kehidupan sebagai seorang pelajar meskipun 'secret admirer' tu dah habis belajar.

bagaimana dengan korang semua? mesti tersenyum-senyum mengenangkan 'secret admirer' yang pernah bertakhta di hati korang tu kan?

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

27 Your Words of Lo♥e

  1. Dulu rajin gile turun riadah sebab ada abang senior hensem, dagu belah. Kiteorg panggil abang tu Abang Dagu.

    Nama dia pun sedap.. Syadidi Zikri.

    ReplyDelete
  2. Hahahaha,..teringat dolu2...memang pun dengan ada nya S.A. tu membuatkan kita terkejar2 kesana kemari dan bersemangat..!!...Tapi bila dah tau dia dah berpunya...terus lemah longlai jadinya...hehehe

    ReplyDelete
  3. senyum sorang2 baca n3 ni...nak citer jugak pasal secret admirer saya, tapi mak malu lah pulok...haha!!

    ReplyDelete
  4. hehe.mmg tengah senyum pnjg lebar.mcm tau2 ja sis ni.secret admirer tu lah yg byk tlg dlm study.mmg thanks a lot to him la yet he doesn't know and will never know. :)

    ReplyDelete
  5. hik hik..betul tu secret admirer ni pemangkin nk gi kelas dulu..tp minat gegitu jelah..lps dpt pakwe x main dh secret admirer hahahah

    ReplyDelete
  6. Saya tersenyum baca entri anies ni..hehe saya s.a (dalam hati je)dengan suami cuma beberapa hari n lepas tu suami terus sms bagitau nak berkenalan n tak sampai sebulan terus dtg melamar dan nikah-tak sempat nak bercinta...hehe

    ReplyDelete
  7. hahaha btul tu secret admire
    kalau dlm kelas tu lebey krg
    mcm pncts smgt la kan heeh..
    tp mse blja poli dulu takde pun
    sbb satu kelas pmpuan hehe ;)

    ReplyDelete
  8. hehe..ni zaman skolh2 dulu ade la...kite jek admire kt org..org xde admire kt kete..hoho

    ReplyDelete
  9. ehh terbalik plak kita ni Ecah Ecot...tp kita admire kat cikgu ade la..hahaha kantoi !!

    ReplyDelete
  10. mama senyum sorang2 baca entry ni..he2x..mama pun ada secret admire n akhirnya dia jadi husband mama skrg..ha2x..

    ReplyDelete
  11. hahaha..ade jugak secret admirer dulu..sekarang dah xde :)

    ReplyDelete
  12. secret admire masa sekolah...sanggup letak kat raya kat laci si dia...hahahaaa...

    ReplyDelete
  13. erm... secret admire yerk..... teringat lak zaman sekolah2 dulu yerk.. hehe

    ReplyDelete
  14. haha..sy pn bwt yg sm jgk mcm anies..
    dorg mcm our spirit kn ? haha.. :)

    ReplyDelete
  15. sungguh!jd pembakar semangat.hehe

    ReplyDelete
  16. haaaa betol3 .. klu ada secret admirer nk buat pape semua semangat je .. hehee

    ReplyDelete
  17. zaman study dulu mmg byk secret admire heheheee

    ReplyDelete
  18. uncle ramai admirer kat orang....

    orang tak pernah admirer kat uncle...

    huhuhu

    ReplyDelete
  19. aniesss..sj nk bgtau sy dh dpt kad raya dr Anies..
    http://www.echaaa.com/2011/08/kadraya-dari-anies.html

    ReplyDelete
  20. secret admire.. Kkhalis je minat orang..orang tak minat pon!!

    ReplyDelete
  21. hihi .. ada gak tapi dlm diam je lah duk intai2 je .. ngeee

    ReplyDelete
  22. ku hanya bertepuk sebelah tangan...biakan suma itu berlalu..ekekekeke

    ReplyDelete
  23. hehe....entry yang amat menarik...agak2 apa yg secret admirer tgh lakukan sekarang ya...huhu...just wondering....")

    ReplyDelete
  24. waa...secret admirer yaa...best kn skodeng diorg..huhu..

    anyway, fall in love with this beautiful blog, so i followed u.hit me back dear!=0

    ReplyDelete
  25. Salam...WAHHHH!!!..besarnya kad raya....Thanks...!!!!

    ReplyDelete
  26. secret admire?? buat me senyummmmmmm tak perlu kata apa2 hihi~

    ReplyDelete
  27. zaman sekolah ada lew...;d/Salam kenal..dan selamat hari raya...;d

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆