Macam ni la orang Malaysia!

12:04 am

Satu hari seorang pelancong dari Jepun menaiki sebuah teksi dari KLIA ke pusat bandaraya KL. Dalam perjalanan, tiba-tiba sebuah motosikal Kawasaki memotong teksi tersebut.

Pelancong Jepun (PJ): Wah, Kawasaki! Made in Japan! Very fast!

Pemandu teksi tersebut hanya tersenyum dan meneruskan pemanduannya. Di pertengahan jalan, sebuah kereta Honda memotong teksi terbabit.

PJ: Wah, Honda! Made in Japan! Very fast!

Kali ni, pemandu teksi buat dek je. Dia terus drive sampai ke KL. Tiba-tiba, sebuah Mitsubishi EVO memotong teksinya.

PJ: Wah, Mitsubishi Evo! Made in Japan! Very-very fast!

Fuh, panas jugak la telinga pemandu teksi tu. Akhirnya mereka pun sampai ke destinasi yang dituju. Pelancong Jepun tu pun tengok la kat meter tambang.

PJ: Wah, so expensive! RM150. The journey is very short but the fee is expensive!

Pemandu teksi: This meter is made in Malaysia. That's why it is so fast!!

google

Satu hari, sebuah teksi dinaiki seorang pelancong dari Indonesia. Katanya, dia hendak ke kedutaan Indonesia. Ketika mereka meninggalkan KLIA, pelancong Indonesia ni pun berkata.

Pelancong Indon (PI): Wah, sudah lama tidak berada di sini. Kira-kira hampir 40 tahun. Hebat ya, airport di Malaysia. Berapa lama ya mahu disiapkan?

Pemandu teksi (PT): Kira-kira lima tahun.

PI: Ooo... Kalau di Indonesia, tiga tahun sudah siap!

Pemandu teksi tu diam je. Dia terus drive melalui highway.

PI: Wah, bagus ya highway di Malaysia. Jalannya aman sekali. Berapa lama ya mahu dibina?

PT: Lebih kurang tiga tahun!

PI: Oh, kalau di tempat kami, setahun sudah boleh diguna!

Di dalam hati pemandu teksi tu rasa nak terbakau je tapi dia control macho. Akhirnya, mereka sampai di KL dan ketika itu teksi tersebut melintasi bangunan KLCC.

PI: Wah, bangunan apa ni ya?

PT: Inilah bangunan yang tertinggi di dunia. Namanya KLCC.

PI: Berapa lama mahu disiapkan?

PT: Minggu lepas saya datang tak ada, tapi minggu saya tengok bangunan ni dah ada!!


:: teringat iklan raya Petronas Adibah Noor - jadi teksi driver. proud to be Malaysian!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

9 Your Words of Lo♥e

  1. :)
    comel sungguh kisahnya...

    ReplyDelete
  2. Hehehehehe... jangan disangka tempat dia jer baguih. Nak eksyen konon, kan? hahahahaha

    I like cara pemandu teksi tu “berlawan balik”. Smash tepat!

    Entri Merapu Seorang Menantu (Hantu): Jangan Sekali-kali Bodek Mertua Mintak Pinggan Lawa...!

    ReplyDelete
  3. kena ajar sikit org yg bercakap besar hahaa

    ReplyDelete
  4. Smart taxi driver!
    Btul tu, proud to be Malaysian

    ReplyDelete
  5. hehehehe...kuat nipu pakcik teksi tu.hahhaha.

    ReplyDelete
  6. perghhh..ayat makan dalam tue huhuhuhhh

    ReplyDelete
  7. perghh..ingat pemandu teksi tak hebat ke. terbaik pakcik ni.

    Menarik di SuaraSendiri
    Sejauh mana BERSIH bertindak bersih

    Undi disini
    Adakah wajar perhimpunan diteruskan?

    ReplyDelete
  8. Latifah: mmg comel dan sesungguhnyer comel!

    kak azie: smash yg lembut tp power!

    redza: mmg kn ajar pon!

    atiqah: sejuta kali like pon x pe

    sufia: smart n ensem! hehe

    bionic: menipu sunat..hehehe

    sahrom: mkn luar dlm tu!

    de mois: pakcik tu g skolah jg!

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆