Tutorial : mengajak blogger ke blog dan komen

3:20 am

Tak perlu bersusah payah taip then jemput bloggers ke blog anda. anies ada sedikit tips yg nak di share dgn YB, dato' datin sekelian alam. baca lek lok then fahamkan sampai faham.kalau tak faham cuba fahamkan. dan kalau tak faham, anies lagi tak faham camne nak fahamkan!

langkah pertama

copy link ni lepas anda siap tulis komen kat mana2 blog:


contoh:



langkah kedua

tukarkan ***1***  kepada URL blog anda.

contoh:



langkah ketiga

tukarkan ***2*** kepada title entry blog anda.


 contoh:



langkah keempat

tentu payah untuk anda menaip then simpan link tersebut kan? don wori. taip URL ni: http://www.heypasteit.com

lepas tu copy-pasty je link anda tadi kat website ni.

contoh:


anda akan diberi contoh clip number seperti di bawah:


jangan lupa bookmark site/URL tu. next time anda nak copy-paste link tersebut akan keluar contoh seperti di bawah:


inilah yang akan terjadi selepas itu:


senangkan? cer cer cuba wat kat sexy notes anies ni. then buat juga kat blog lain. kalu tak yakin, acu try wat kat blog anda dulu.

insya allah, bloggers akan rajin kemain nak jengah blog anda.

ol de bes key!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

21 Your Words of Lo♥e

  1. oh okay, itulah, selam ni tercari camne la ada blogger yang buat semua ni. inilah. thanx. buat bookmark la n3 ni. hehe

    ReplyDelete
  2. wah2~ baru tahuu..mecasih tau awk..eyka pon nak try buatt laaa!! yeyeyeye! :)

    ReplyDelete
  3. tapi kalau blog wordpress yang dah ada comluv, takpun blog blogspot yang guna intensedebate, jangan buat pulak. sah2 diorang set kan masuk spam hehe

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum..

    saya dah try buat tp tak boleh..nnto sy try lg erk..trime kasih ya

    ReplyDelete
  5. wahhh best la ilmu nie...
    tq ^__^

    ReplyDelete
  6. menarik tu..
    nk cuba gak..
    nnti TK try ye..

    ReplyDelete
  7. wah kagum kagum. nak try gak laa =)

    ReplyDelete
  8. nak try jugak lah jap lg..tima kasih la...

    ReplyDelete
  9. bes2..nak cube pas ni....

    ReplyDelete
  10. Terimakasih berkongsi info.
    Hari tu Kak Azie belajar dari blogger juga, tapi kadang2 lupa nak buat pun.
    hehehhe

    Yeahh... Aku Memang Sudah Tua!

    ReplyDelete
  11. salam dear..
    tips yg bagus..
    finally..akak singgah sini..layan tenet kt kg..baru boleh buka blog ni..kat ofis sume server dia blog..owh sedih...

    ReplyDelete
  12. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  13. er ingatkan tips kata2 mngayat.hehe...jo da lama guna benda ni..n x sia2 anies sharekan sbb mc ramai yg blm thu..

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆