Jiran ooo jiran

8:52 pm

Bukan nak mengumpat or mengutuk, tapi kalu dah berbuih-buih mulut bercakap and tak de apa2 tindakan, sapa yang tak hangin??

alahai jiranku... nak kata tak belajar sivik, rasanya mustahil. nak kata tak penah hidup berjiran, bohonglah tu. kadang-kadang, rasa nak maki je tapi bila telinga tu tuli je... arghh! sapa yang tak tensen!

kalu dah namanya 'parking', takkan tak boleh consider kot? awak tu keje di bengkel. tak yah lah bawa balik kereta rosak then biarkan je kat parking tu! so bila dah kena sound tu, tak kan nak panggil jentolak tolong alihkan kete besi buruk tu??

rasa nak sepak je kete besi buruk ni!

sampah... adoi, cerita lama asyik berulang2. penatlah! susah sangat ke tangan tu nak masukkan sampah dalam tong sampah? bila anak2 buang sampah ke luar, takkan tak boleh tegur? yang bersepah rumah sapa? rumah kita juga... lain la kalu ada yang sudi nak jadi tukang sapu untuk sapu sampah tiap2 hari!

to 'Pakcik': kita ni duduk setaman. kalu ye pun jadi 'part time' pekerja majlis bandaran, janganlah suka-suki je nak bakar sampah. pandang2 lah orang sekeliling. ni tak. bakar sampah dekat dengan ampaian, dekat dengan garage kete. kalu sambar dek api? pakcik dah sediakan pampasan ke?? bank mana??

lagi satu benda nak dibebelkan, tembok IWK kat depan rumah ni bukan tembok untuk wat grafiti ye pakcik! kalu gian sangat nak melukis, pe kata pakcik gi belajar kat institute melukis yg terletak hanya sekangkang kera dari taman kita ni? at least nanti krew majalah 3 bleh mai wat liputan!

"barang siapa yang beriman kepada Allah dan hari kiamat, hendaklah dia menghormati jirannya..."

camne nak hormat kalu perangai tu tak berubah-ubah???

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

11 Your Words of Lo♥e

  1. sabo jelah dpt jiran cenggitu..
    fikir kepentingan sendiri je..tak fikir org lain..haihhh

    ReplyDelete
  2. pakcik tu ingat duk kampug2 kot..kalau kawasan perumahan kena konsider la jiran sebelah....kan dah kena bebel, cmner nak sepakat ni...alahai dah terbiasa agaknya

    [p@kcikLie]

    PCL NAK TAU je..ada Efek ke tak !

    ReplyDelete
  3. uish2,sabo je laa...hangin jugak kalau da menyusahkn org...:)

    ReplyDelete
  4. memang macam2 perangan jiran sekrang..kita pun naik hangin 1 badan tau

    ReplyDelete
  5. cube mintak AJK surau nasihatkan dia ke

    ReplyDelete
  6. susahlah dpt jiran x bertimbangrasa mcm tu..mak sy punya jiran lg gila..psiko..siap psg cctv ingat org nak apa-apakan rumah dia..padahal dia yg salu lempar batu kat rumah org,racun bunga org kasi mati,sound-sound org sesuka hati..kat cctv tu bkn nmpk org usik rumah dia tp nmpk diri dia sendiri tgh pedajal rumah org..jiran keliling semua dh tahu perangai dia..asyik cari psl dgn jiran..

    ReplyDelete
  7. huh~ memamng hangin dpt jiran mcm tu..mcm2 peel...sakit jiwa kdg2...mengganggu sungguh kan...hohohoh..

    sbr jer la..=p

    ReplyDelete
  8. tu namanya jiran yg xreti bertimbang rasa..
    bakor je besi buruk tu bleh??

    ReplyDelete
  9. susah lah klu dapat jiran yg mcm nie..
    sabar jew lah..

    ReplyDelete
  10. ish ish ish....
    sabar je la yer..dapat jiran cam tue...

    ReplyDelete
  11. a day after i published this entry, the besi buruk has gone! hikhikhik

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆