Nasi lemak & donut

1:46 am

nasi lemak?
donut?
sapa suka...angkat tangan!
ish anies ni..kalu angkat pun bkn bleh nmpk pon!

google
well, ni ada dua nam soklan nak tanya yu olz: bleh tak yu olz beritahu, kat mana org jual nasi lemak paling UUUUMMMPPPHHH.. ikut kesukaan yu olz la. tak kira kat mana sekali pun. kalu ada di Papua New Guinea pun okey! tlg beritau specific location ye. bwh pokok ke, tepi jamban longkang ke, dpn bus stop ke... plz ek!

soklan yg kelima, antara Dunkin' Donuts, Big Apple, J.Co, Krispy Kreame dan jg donut2 kat pasaraya2 bsr tu, yg mn lebih SEDAP?

google
cer..cer.. cite sket!

Yang Ni Pun Best Juga Taw!

38 Your Words of Lo♥e

  1. xtaulah kt mana...buat sndiri lah senang citer hehe

    ReplyDelete
  2. Pasal nasik lemak, kat penang ni kat jalan hutton, kedai mamak nama Restoran Pokok Ketapang..nasi lemak dia ala2 mamak sikit...tapi best sebab banyak pilihan lauk...pasal donut pulak tak berapa tau la, sebab tak berapa suka hehehe...sory..

    ReplyDelete
  3. sedap nye, 2 2 niesz suke!ehe..tp xtau la kat mane yg sedap..

    ReplyDelete
  4. Nasi lemak yang mak akak masak best..hehehe...akak suka makan dunkin' donuts..

    ReplyDelete
  5. law nasi lemak nda taw la plak..
    tp dunkin donut is the best wt ms ni..hehe~
    =)

    ReplyDelete
  6. banyak2 donut..donut jCo jugak menjadi pujaan hati gua..ahah..
    kalo nasi lemak lak..lu taip kat cnie,www.google.com..ate chube la caghi kek mano ..haha

    ReplyDelete
  7. aina suka big apple...yummy & creammy...-)
    nasi lemak jom pi perlis, nasi lemak bungkus daun pisang.

    salam ukhwah & jom jalan2...
    http://juneaina.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. nasi lemak mak saye paling sedappp. dengan nasi yang cukup lemak, sambal yang cukup pedas, ikan bilis+kacang yang garing, telur rebus yang gebu.. perghhh.... hehe..

    big apple sedap!

    ReplyDelete
  9. Donut: Yup J.Co paling lembut dan gebu. Sedap!

    Nasi Lemak: Kak Azie suka Nasi Lemak Tangling (belakang Masjid Negara, dekat Bukit Aman).

    juga suka Nasi Lemak kat gerai berdepan Bintang Palace (Imbi, berhampiran Pos Bukit Bintang, corner jalan). Memang perhhhh!

    ReplyDelete
  10. nasi lemak ni, kalau lauk ia best, otomotik sedap la ia..
    hehe..
    donat2 tu, kt tganu ni mana nak ada..
    cap pasar pagi, pasar malam tu ada la..

    ReplyDelete
  11. both of them are my favorite.
    kalau nasi lemak, yang menjadi kegilaan ialah nasi lemak seksyen 2, shah alam. nama kedai tu... alamak tak ingat lak. tapi memang sedap sangat.
    nyum2...
    kalau donut, of course la Big Apple, beli 6, habis 6 dalam masa yang singkat...
    =)

    ~first time datang sini, selalu tengok komen dari blog ni kat blog bro. Aidid~

    ReplyDelete
  12. saya tak brp suke donut tue..manis sgt huhuhuhhuh...yg donut kampong juga sedap heheehee

    ReplyDelete
  13. kat bandar baru bangi!!seksyen 16..siyes sedap beb!!lagi2 nasik lemak sotong die..makcik yg jual nama makcik esah. sebab ramai yg jual nasik lemak kt area tu. gerai die tepi jalan je.dekat flat block C..haha.mmg masyuk!!

    ReplyDelete
  14. jengah baca entry sambil klik HB u...jmput klik sya juga ye..tq ;)

    ReplyDelete
  15. haish..masalah btul sbb sumenye rasa sedap. Hehe..

    Donut plak..saya mmg suka Dunkin Donuts. kalau yg lain-lain tu terasa mcm terlebih manis..

    ReplyDelete
  16. nasi lemak kolej melati uitm sedappp... pedas yg perghhh.. menggegarkan jiwa..;p i vote dunkin donat.. ^^,

    ReplyDelete
  17. suke nasi lemak! heee...=p

    ReplyDelete
  18. oke . memang mengiurkan sunggoh !

    ReplyDelete
  19. mak pandai buat nasi lemak ..sedappppp

    ReplyDelete
  20. Nasi lemak buat sendiri, donut sendri jugak
    (laki i kata sedap u..) hahaha..

    Me suka j.co donut..
    Dah bertahun x makan nasi lemak beli ler..

    Anyway, tq for hadiah tuk Dhiya yea...
    Me ada wat entry aritu..

    ReplyDelete
  21. urm..dedap nye rase lapar plak..
    nyum2..

    ReplyDelete
  22. suka nya tgk donut tu...xtau la kt mana plg sdp

    ReplyDelete
  23. nasi lemak paling sedap adalh bila mak saya yg masak..nak x???hehehe

    ReplyDelete
  24. eh baru teringat kat 1 kedai nasi lemak nih..
    Nasi lemak cinta sayang kat seks 7 Shah Alam, sedap jugak kat situ, lauk dia ada macam2..

    Pastuh kat subang jaya ada 1 kedai
    Restoran Sri Anggerik
    USJ 2..best jugak

    ReplyDelete
  25. miss anies : ai suka nasik lemak kat "mak cik esso"...top woooo beliau kat area sungai besi ni..gerai nye dekat depan stesen minyak ESSO tepi haiwey BESRAYA...dari arah sungai besi menghala ke arah serdang...('',)

    donut pulak ai sangat x suka!!! koh koh koh

    p/s : Sila lah BlogWalking ye...tengkiu...

    1.New Entry "SERAM SEJUK~adehhh~"

    ReplyDelete
  26. anies ni email cikcleo - coolergurlz87@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  27. anies

    Pakcik rasa susah nak jawab tu. Yg sedap pd Pakcik mungkin tak sedapa pd anies. Begitu juga sebaliknya. Gembira selalu!

    ReplyDelete
  28. yap x dinafikan nasi lemak emak kita o buatan sendiri lg sedap. tp sesekali nk juga tkr selera kan? jom pekena nasi lemak ngan donut!

    ReplyDelete
  29. donut big apple flava durian terbaekkk!!!

    ReplyDelete
  30. hmmmmmm...laperrrrrr......*_*

    ReplyDelete
  31. Jco is the best in town compared to Big Apple.Krispy Kreame just entered into our market and still havent had any time to try it.Dunkin Donut apparently in the last ranked.
    For nasi lemak,if you staying at Dengkil,you should try Abang Joe stalls that only opened during breakfast time located at foodcourt adjacent with Dengkil Uptown . The fragrance of the rice with authenticity of its sambals along with sunny-side fried egg never failed to mesmerize first time diners to come again.

    ReplyDelete

☆*✲゚*。(((´♡‿♡`+)))。*゚✲*☆

yea yea...
mekacih korang!
nanti anies BW ya!
mungkin lewat BW..
tapi yang PASTI,
anies tetap akan
TERJAH blog korang!

☆*・゜゚・*\(^O^)/*・゜゚・*☆